miercuri, 26 august 2015

Inteligența mă urmărește, dar eu sunt mai rapidă


De cele mai multe ori sunt rezonabil de inteligentă (latura mea modestă mă înghiontește), iar câteodată am momente cu sclipiri - meteorice, dar tot mai bine decât deloc. Antemenționata latură modestă mi-a articulat un cot în coaste, amintindu-mi că nu mai demult decât în vacanța petrecută în România am avut cel puțin două momente în care numai că n-am dat prin gropi. 

Știți vorba aia care spune că dacă tot ești prost, e mai bine să fii prost în liniște? Eh, eu n-am ținut cont de asta.
Și pentru că sunt generoasă cu propriile-mi prostii și pentru că sharing is caring (nu așa se zice?), ia să vă povestesc și vouă.

1. Cum stăteam noi binișor într-o seară acasă la socrii mei, cineva își aduce aminte că avem puse la rece câteva cutii de Ursus Cooler. Minunat, zic, întâi fiindcă-mi place foarte mult Radler, și apoi fiindcă am ocazia să testez dacă... la o anumită temperatură devine albastru, așa cum promite.


 În jurul meu se face subit liniște.
- Ce anume să se facă albastru?
- Radler-ul, cum ce, zic eu, cu aerul ”d'ohhh, e evident că la băutură mă refer”.
Pauză.
- Păi nu lichidul se face albastru.
- .... dar cine?
- Senzorul.... de pe cutie.

Abia atunci m-am uitat mai atent. Pe cutie se află într-adevăr un senzor rotund, de culoare gri, care devine albastru în momentul în care băutura e depozitată la o temperatură de maximum 5 grade (parcă). O vopsea termocromatică, ăsta e secretul (mă dau și cultă). 

- Chiar ai crezut că se face Radler-ul albastru? Păi cine ar mai bea bere albastră?
- Eeee, hmmm..... grsjdhhewqpjdwefph (adică am mormăit ceva neinteligibil). 

Concluzia mea a fost: când oi mai avea momente în care mă cred deșteaptă, să-mi amintiți că Radler-ul nu se face albastru. 

2. Al doilea moment de negrăită inteligență s-a consumat tot la socri; veniseră nașii noștri într-o seară și mâncaserăm împreună.
Știți cum e: mai guști, mai bei ceva, mai o vorbă, mai o hlizeală, iar mai guști ceva... trece timpul.
- Mai serviți? întreb plină de solicitudine, după ce dusesem o primă rundă de pahare și farfurii la bucătărie.
(Da, știu că e incorectă formularea cu ”serviți” când e vorba de cineva care mănâncă, expresia referindu-se exclusiv la persoana care servește la masă, dar mi s-ar părea cam ciudat să întreb ”mai mâncați?” sau ”mai consumați?”).
- Nu, mulțumesc, zice nașul.
La care yours truly, într-un puseu de diplomație acută:
- Foarte bine! 
Vorba ceea: ”dacă mănânci mi-ești ca un frate, dacă nu, îmi ești ca doi”. No comment, că e cel mai înțelept :))

Acestea fiind spuse, se numește că latura mea modestă a fost reabilitată :D

4 comentarii:

  1. Hai ca m-ai distrat. Eu am invatat sa ies cu gratie din situatii in care pic de fraiera. Fac misto de mine cot la cot cu ceilalti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact, asta am făcut și eu, de-aia le-am spus să-mi amintească de momentele astea când mi s-o mai întâmpla să mă cred inteligentă :)) Autoironia mi se pare cea mai bună soluție în asemenea situații :)

      Ștergere
  2. Esti foarte haioasa :)) Si asta se intampla fiindca esti desteapta :)

    Nu ati observat ca prostii nu se autironizeaza ? Cel putin aia pe care ii cunosc eu imi povestesc mereu despre cat de inteligenti sunt . :D

    Clara

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da, știu că proștii au în general o părere foaaarteee bună despre ei :)) Încerc și eu să nu mă iau prea mult în serios :)

      Ștergere