duminică, 22 mai 2022

Am o vecină și nu știu ce să fac (cu ea)

Astăzi am petrecut din nou câteva ore încântătoare pe balcon, citind un roman de Jo Nesbø și trăgând periodic din cafea. Vreme frumoasă, panoramă idilică, balsam pentru nervii mei făcuți chisăliță timp de cinci zile pe săptămână.

Numai că tot astăzi m-am enervat - IAR - și
m-am gândit să vă povestesc și vouă, ca să nu mă siderez de una singură: vecina mea de deasupra scutură periodic diverse pe balcon. A se citi, la mine-n balcon. Inclusiv în fiecare duminică.
Dafuck, nu mai credeam că se practică așa ceva în nicio țară cu apă caldă… Și numai replica lu’ madam Belizarie din sceneta ”Fonofobia” cu Stela Popescu, odihnească-se-n pace, îmi vine-n cap: ”apăi să nu-și scuturie tăte țoalele nenorocite la minie pe balcon, c-așa o trăzniesc…” 😒.

(Că veni vorba, știți sceneta? E fabuloasă, un veritabil recital de actorie din partea Stelei. Am vizionat-o până aproape am învățat-o pe de rost și tot mă amuză de fiecare dată. Iată un link valid - pe Youtube nu mai e disponibilă, probabil și-au dat în cap cu drepturile de difuzare sau ceva).

Eh, așa și eu - mă simt ca madam Belizarie, îmi vine s-o aghezmuiesc pe-a mea exemplar, cu măturoiul. Numai că, evident, trebuie să mă abțin de la acțiuni beligerante. Și cred că mi-ar fi rușine de rușinea ei dacă aș aborda-o să-i spun că nu găsesc tocmai în ordine să scuturi pe balcon. Mă rog, nu e ca și cum ar scutura covoare sau preșuri, ci niște covorașe mici, din ce-mi dau seama - dar chiar și așa...

Ultimul lucru pe care l-aș vrea ar fi să-mi aprind paie-n cap cu o vecină - unde mai pui că are și-o funcție administrativă în bloc, un fel de președinte al asociației de locatari, ca să zic așa.

În concluzie, deocamdată habar n-am cum să procedez cu Frau cea de țoale aprig scuturătoare.

8 comentarii:

  1. ai putea sa ii zici, ce se poate intampla? Ce conteaza ca are nush ce functie, cum ar putea folosi asta impotriva ta? Daca ai sta acolo ilegal sau ai face ceva against the house rules..atunci da, lay low. Dar daca tu nu faci nimic rau, you have the upper hand in this pentru ca ea face ceva ce te deranjeaza.Mai stii, poate nici nu isi da seama ca pica praful la tine, poate i se pare ca le ia vantul cand le scutura..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și noi ne gândim că nu realizează, fiindcă altminteri e o tipă cu foarte mult bun simț. Dar cum mie mi-e groază de confruntări, nu mă văd în postura asta...

      Ștergere
  2. Invit-o la tine la o cafea. Pe balcon. Arata-i cum ti-ai amenajat coltul tau de rai. Mancati si o prajitura pe balcon :-)
    S-ar putea sa isi dea seama singura ca nu e chiar ok sa scuture sau daca nu se prinde, ai deschis calea spre comunicare cu ea. Inca 2 cafele si ii spui direct :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta ar fi într-adevăr o idee, din păcate n-avem deloc genul ăla de relație... e un bloc micuț, dar în afară de saluturi pe casa scării nu prea se poate spune că am comunica unii cu alții.

      Ștergere
  3. Mie mi-a zis proprietara de la inceput ca nu poti scutura sau pune flori in afara balconului ca cade la vecini in gradina. Poate ar trebui sa propui regula pentru bloc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La asta mă gândeam și eu. Anual, are loc adunarea proprietarilor unde se dezbat diverse. Bine, soțul meu zice că dacă propunem asta e ca și cum o atacăm în public, fiindcă evident s-ar simți cu musca pe căciulă. Probabil tot discuția directă cu ea e calea.

      Ștergere
  4. Noi stăm la parter, nu avem balcon, uscătoria e pe post de depozit de murături așa că punem hainele la uscat afară(știu, e ilegal și urât, aia e..nu avem altă posibilitate). Acum vreo doua zile am ieșit sa le strâng, vecina de deasupra pregătită sa arunce iar cafeaua de la balcon. De data asta ne-a ratat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te înțeleg referitor la uscatul rufelor, adică procedați și voi cum puteți în situația dată... Dar cafea?!! Pe voi, pe rufe?? Doamne Dumnezeule, ce gesturi..

      Ștergere