joi, 12 mai 2022

Ce se mai petrece pe frontul de la birou

Numa' lucruri bune, suntem cu toții pe Zen, pe astea 👀.

🙈 Îi scriu șefei un mesaj pe chat-ul Teams: auzi, putem sta de vorbă mâine despre această nouă idee pestriță a clientului meu preferat (n.r. Dear, dacă vă amintiți de el), care iar a visat azi-noapte purici pictați și licurici încolonați pe care vrea să-i implementez eu, cum altfel decât ”asap”?
- Sigur că da, îmi răspunde ea, stai să-mi verific mai întâi calendarul și îți confirm pentru mâine. Între timp, indiferent ce faci, nu-l omorî.
Poftim cultură. Cred că e timpul pentru tricoul cu ”I love my customers. I don't kill them” 🙄.

🙉 Viteaza noastră Resursă Umană s-a întrebuințat amarnic și ne-a trimis pe mail un fel de manual de comunicare virtuală 🧐. Nu a avut nimeni timp să-l citească (erau vreo 15 pagini cu font de 12, serios, oamenii ăia n-or avea Netflix sau alte pasiuni de-astea banale?), dar l-am deschis totuși, ca să nu murim proști.
- Bla bla bla... quelle bazaconie.
- Stați așa, că-i interesant. Zice să creăm atmosferă plăcută și înainte de-a trece la subiect, să ne întrebăm reciproc de sănătate. Cică ajută la comunicare.
- I-auzi. De-aia încep toți discuția cu ”I hope you are fine”, carevazăzică.
- Evident. Oameni fini, nu ca noi, niște sălbatici.
- Ha, asta e mișto. Ni se recomandă să nu ne mișcăm prea mult când avem apel video, că distragem atenția interlocutorului și perturbăm comunicarea.
Inginerul meu preferat a ridicat ochii din monitor.
- Păi în cazul ăsta, hai să punem în practică. Începem cu Gretchen.

A început. 😀


- Iată, acum nu te mai miști, a constatat el mulțumit.

N-am mai citit mai departe din splendidul manual. Norocul meu, aș putea zice :))).
În tot cazul, nu se menționa pe nicăieri că n-ai voie să-ți omori clienții pisălogi, respectiv ăia care scriu 5 mail-uri într-o jumătate de oră, deci cam una bucată mail la fiecare 6 minute. Și toate încep cu ”Dear...”. 🤯.

🐵 Peste două săptămâni avem un call intitulat “Brainstorming”, pe un subiect pe care absolut toată lumea îl detestă, dar care este obligatoriu. Anticipăm o zi foarte productivă pentru Borcan

Mâine e vineri, hai c-am mai supraviețuit o săptămână și eu, și bravii mei clienți 😇.

2 comentarii:

  1. E fain la voi acolo in office. Dar parca inca lipseşte ceva: un acvariu cu creveţi aşa ca acela al fostei tale colege ?!🤣
    Irina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Colega e și-acum cu noi 😀 dar momentul creveților pare să fi trecut de-a binelea. Și când te gândești câte planuri îmi făcusem pentru ei 🙄

      Ștergere