joi, 19 septembrie 2024

Nu-mi place ghimbirul

Am revenit, nu sunt cu mult mai bine, însă mno, să ne-aducem aminte de ceea ce spunea Forrest Gump despre viață. Exact, e ca o cutie cu bomboane de ciocolată etc etc etc. (Mă rog, de fapt era mama lui Forrest, dar să reținem ideea esențială. Care idee fiind că nu știi niciodată ce bomboană nimerești, iar momentan eu molfăi una cu ... ghimbir 🙄).

La serviciu am enorm de muncă și sunt tot mai înclinată să-mi cumpăr un tricou pe care să scrie ”I am surrounded by idiots”. Unul dintre cei doi Dear(s) a reușit să mă aducă foarte aproape de paroxism. Ce-i drept, se străduiește de trei ani jumate și ieri a fost cât pe ce să-i iasă. Am avut prezența de spirit de-a realiza, înainte să-ncep să-i răspund la un mail, că dacă nu mă opresc din scris și apăs pe ”send” foarte probabil până după-amiază nu mai am serviciu. N-am trimis mail-ul, dar pe barba profetului, mult scrâșnet de dinți fostu-s-a auzit...

În plan personal... mhmm. Am tot mai puțină energie pentru hobby-urile mele, tot mai puțin entuziasm și constat că m-am ”pustnicit” de tot. Îmi aduc aminte că-n primul an după ce m-am mutat aici abia așteptam ziua de vineri ca să mă opresc în oraș după serviciu. Era un plaisir pe care abia-l așteptam și la care mă gândeam cu spumoasă anticipație întreaga zi. Rareori cumpăram ceva, dar îmi plăcea la nebunie să casc gura.
Fuse și se duse. Dacă mă opresc prin târg, e numai pentru că-mi trebuie ceva musai. Mă duc țintit, achiziționez ceva-ul și pa-la revedere, nici gând să mă mai preumblu. Na, știu că e vorba de rutină, a dispărut fascinația de la început, și e perfect normal să fie așa. Hamburg este casa mea și m-am obișnuit cu el așa cum te obișnuiești cu propria locuință.
E confortabil, e familiar și e bine.
Și totuși, mi-e dor de stările alea. 

Poate doar m-am blazat. (Inițial scrisesem ”posăcit” 😏).
În continuare molfăi bomboana de ghimbir și meditez.

Auziți? Credeți că e teribil de imatur din partea mea să-mi doresc să mi se întâmple subit ceva extraordinar,  neașteptat și atât de minunat încât să simt că-mi iese inima din piept de fericire?
Nu știu exact ce-ar putea sau trebui să fie, pentru că... exact, ar fi neașteptat, cum ziceam. Un fel de Pară Mălăiață, dar una atât de bună încât să n-o uit niciodată.
Imatur sau nu, îmi doresc enorm asta.
Am nevoie de asta.

5 comentarii:

  1. Și eu sunt într-un butoi similar, mai degrabă de nostalgie și un pic de tristețe. Și tot așa, să cadă o fericire din asta imensă peste mine…. Apoi mă uit la mine, ce fac, încerc să relativizez, ca am 1st world problems… dar nu merge. 😅 ah și eu ador ghimbirul. Prea puțin în ceai și chestii, dar la sushi mănânc un munte de ghimbir și parcă tot nu e suficient. Hugs ☀️

    RăspundețiȘtergere
  2. Ghimbirul reduce inflamația în corp, deci nu e neapărat de rău să mesteci o bomboană cu ghimbir.
    I'm surrounded by idiots every fucking day of my life, așa că mi-am făcut un cont de FB cu nume de scenă unde defulez fără săștie multă lume cine e personajul cu pricina.
    Nu îmi mai doresc să se întâmple ceva extraordinar. De pe 1 septembrie, de când e tata în spital îmi doresc (într-un mod egoist poate) să se facă bine ca să îmi recuperez rutina serviciu-casă.
    Aștept să văd dacă putem pleca la Londra de ziua soțulului, funcție de starea pacientului.
    Nu se zice "posăcit", se zice "miurișat".
    Îți doresc să fii bine!
    Petronela

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca e ceva in atmosfera, posibil sa fie de vina astenia de toamna.
    In alta ordine de idei nu mi se pare o lipsa de maturitate sa-ti doresti sa ti se intample ceva extraordinar, dar si minunat in acealsi timp si in aceasta perioada a vietii tale.
    Cred ca ai aflat despre concertul Orchestrei Filarmonicii din Israel, Zubin Mehta, Martha Argerich și Lisa Batiashvili – prezenți la București cu prilejul aniversării a 145 de ani de la acordarea cetățeniei primilor evrei din România.
    https://www.radioromaniacultural.ro/sectiuni-articole/muzica-dans-arte/orchestra-filarmonicii-din-israel-zubin-mehta-martha-argerich-si-lisa-batiashvili-prezenti-la-bucuresti-cu-prilejul-aniversarii-a-145-de-ani-de-la-acordarea-cetateniei-primilor-evrei-din-romania-id45226.html
    Desi nu ne cunoastem, cand am citit despre acest eveniment m-am gandit la tine. Poate te va bucura asta!
    Vad ca mai sunt bilete:
    https://www.eventim.ro/ro/bilete/orchestra-filarmonica-din-israel-bucuresti-sala-palatului-1434431/performance.html
    Iti doresc weekend placut si sa ti se intample exact ceea ce iti doresti!
    Oana

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi doresc doar senzatia de bine, de siguranța pe care doar sotul meu mi-o dadea . E complicat acum el e dar in același timp nu e . A avut un avc acum un an .

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai eu ma apucasem se caut case de vanzare in alt judet ca de plictis ma apucase ideea sa ne mutam. Deci da, stiu cum e sa vrei sa se intample ceva wow dar in acelasi timp parca mi i lene sa fac eu ceva anume.. complicat

    RăspundețiȘtergere