miercuri, 15 mai 2024

Ce câmpi mai batem la muncă

(Paranteză: care s-o mai apuca vreodată de proiecte de genul celui pentru care am fost luna trecută la Paris... că mai bine-mi băgam un băț nu-spun-unde și mergeam cu el târâș 🤬🤬🤬, închid paranteza).

Fiindcă tot e joi mâine (vinerea mică, vorba ăstora), să vă relatez cu ce ne mai îndeletnicim la birou. Când nu suntem ocupați să ne eviscerăm clienții, adică.

Discuție despre cafeaua Kopi Luwak (cea obținută din excrementele unei anume specii de felină, hrănită cu boabele de cafea din soiul respectiv).
- I-auziți, cică e cea mai bună din lume.
- Dar și foarte scumpă.
- Mda. Hai facem chetă.
- Mmm. Meh. Îgh. Mniu.
După cinci minute:
- Mai bine cumpărăm pisica.
Trust un inginer să vină cu soluții practice 😁.

Între timp am aflat că nu e pisică, e zibetă, care e pe undeva înrudită cu pisica, au strămoși comuni sau așa ceva. Feeling informată. De asemenea, unii spun că de fapt n-ar fi o cafea chiar atât de bună, ceea ce nu mă face mai puțin curioasă în privința ei. Tot experimentez eu o dată.

🇫🇷 Când am fost la Paris, m-am opintit să rostesc câteva vorbe în franceză. Așa, din considerație pentru colegii de-acolo. Mi-am flexat neuronii și am izbutit o frază întreagă.
- J'ai été heureuse de vous revoir ici et je serai heureuse de vous accueillir à Hamburg, am glăsuit eu triumfătoare, simțindu-mă foarte încântată de această performanță lingvistică.
La care un coleg (francez, biensûr):
- Bravo! I mean…. you are definitely trying hard.
Excusez-moi? 🧐
Ei, las' pe mine. Data viitoare când mă văd cu respectivul, îi recit poezeaua asta:

Je m'appelle Vasile Mure,
Je été în la pădure.
Quand j'arrive à la maison,
Mândra coucher cu Ion.
Quand j'allez s-aduc ciomagu'
Mon ami sărise gardu'.
Il tombé dans les urzici,
Sur son cur, numai bășici.

Cu intonație și cu dicție, nu așa oricum. Să vezi de nu i-o plăcea.

🥸 Din ciclul ”realism și evidență”.
Noi: raportăm o problemă de funcționare a ERP-ului.
Răspuns: “the Management is already working and will fix the bug”.
Un coleg oftează: “atât de multe minciuni într-o singură propoziție….” 😏.

😎 Când nu suntem realiști, o ardem subtil și metaforic.
- Cine-a adus Toblerone ăla uriaș?
- Nu știu, dar în mod sigur l-a adus din Nigeria.

Săptămâna viitoare vin niște colegi din Paris cu diverse treburi neasemuit-de-importante, iar printre ei va fi și un tip aflat în partea de sus a organigramei care, ori de câte ori interacționăm, îmi spune ”Mademoiselle”. Meam, și-mi place de nu mai pot, i-am zis că dacă-mi zice vreodată altfel decât Mademoiselle am stricat pacea și prietenia. Așa ce mă mai simt și eu ca la 20 de ani, că luna viitoare împlinesc 44, lumeeee 🙄.

duminică, 12 mai 2024

Cea dintâi călătorie în străinătate (cu pasaje dintr-un jurnal vechi)

Aveam demult în minte postarea asta, însă o tot amânasem din diverse motive. Astăzi însă, poate de unde mi s-au reactivat nostalgiile urmărindu-l pe Mihai care pune imagini superbe din periplul său în Grecia, m-am îndemnat să scriu, în fine, despre cea dintâi ieșire a mea în străinătate.

Ieșire care a fost, cum lesne vă puteți imagina, în Grecia 🙂. O excursie cu autocarul, în care am pornit pe 19 August 2002. (Fix cinci ani mai târziu urma să mă căsătoresc civil, dar asta-i altă discuție 😋).
Din fericire am ținut un jurnal pe parcursul acelei călătorii, pe care-l mai am și acum. Mă amuză și mă înduioșează să-l recitesc și voi ”presăra” pasaje din el (scrise cu albastru, pentru nota distinctivă. Îmi cer scuze anticipat pentru folosirea vechii metodologii de ortografie, cu ”î” din ”i” și ”nici o” dezlegat. Așa erau normele atunci). 

Ar fi fost frumos să am și câteva imagini de atunci, însă toate pozele sunt într-un album aflat la Piatra Neamț. Și nu va fi tocmai un articol scurt, dar eu sper că vă va plăcea 🙂.
Așadar, a fost odată, acum aproape 22 de ani...

Astăzi mă duc acasă. Ce început ciudat al unui jurnal de călătorie....dar de ce ar trebui să fie unul clasic? Asta, în măsura în care aş şti ce înseamnă un jurnal literar... bine, ştiu, în teorie. Practic, e primul pe care-l scriu. Aşa că sunt destul de îngăduitoare cu mine însămi la acest aspect.
De ce „acasă”? E greu de explicat şi cu atît mai greu de înţeles. Aş zice că, dintotdeauna, am simţit o apropiere inexplicabilă faţă de această ţară. Singura care m-a preocupat din punct de vedere al istoriei, al mitologiei, al obiceiurilor locale.... Nu mă hazardez în explicaţii ale fenomenului. Nu e locul şi, aş zice, nici momentul.

Mă veți înțelege și veți ști cu siguranță la ce mă refer, dacă vă spun că de îndată ce am ieșit din țară (prin frontiera de la Giurgiu), am avut senzația că totul este altfel. O impresie pur subiectivă, dar justificată în context. Fiecare colț, fiecare copac mi se părea diferit, altfel decât în România și dacă ar fi fost după mine, m-aș fi oprit să le studiez. Erau la fel și totuși, altceva.
Bine, asta după ce ne-am ușurat fiecare de câte 5 euro, întru menținerea bunelor relații cu poporul vecin și prieten 😀.

Frontiera de la Giurgiu. După cum se vede treaba, o să am timp să o studiez pe îndelete. Avem în faţă 5 autocare. Salut decizia de a se face culoare separate pentru autoturisme, respectiv tiruri. Observ Podul Prieteniei, simbol al „relațiilor de bună vecinătate” dintre români şi bulgari. O construcţie modernă, care mă lasă rece. Poate şi pentru că vameşii bulgari ne pretind, cu faţa senină, să le dăm şpagă – unul din ei a zis „bancîtî ai?”. Proteste violente în rîndul compatrioţilor mei, dar ghidul ne explică: ori cedăm şi ne dăm „obolul” de cîte 5 euro de persoană, ori ne apucă seara aici. Băieţii n-au nici un motiv de grabă. Bun argument, aşa că ne supunem „tradiţiei locale” şi intrăm victorioşi în Bulgaria.

Bulgaria mi s-a părut banală, inexpresivă și foarte murdară (văzusem mormane de gunoi adunate în multe locuri). Am reținut însă un relief splendid cu puțin înainte de intrarea în Sofia, cum nu mai văzusem până atunci, cu viaducte şi tuneluri de 800 - 2.200 de metri.

Am intrat în Grecia spre lăsarea serii (fără șpagă, am notat eu cu satisfacție) și am dormit la un hotel din Sidirokastro. Unde am avut probleme la baie: este prea tehnologică pentru rustica de mine, ca să zic așa, drept pentru care mi-au fost necesare circa 15 minute ca să mă edific în privința dușului, a toaletei și chiar a chiuvetei. Nu-i nimic, bine că nu mă vede nimeni, vorba aia. (Ar fi trebuit să fie inclus un training în acest sens).
De unde rezultă că eram prietenă cu sarcasmul și autoironia încă de-acum două decenii 😁. Totuși, un sfert de oră ca să-mi dau seama cum se trage apa și cum se reglează temperatura apei la duș? Mda, se vede că eram neumblată.

Salonic și Meteora nu prea m-au impresionat atunci (cu toate că peisajele de pe munte erau fascinante). Mănăstirile, însă, nu sunt spectaculoase decât prin amplasare, am scris eu. Altminteri, austere și sărăcăcioase - ceea ce era și de așteptat, de altfel. Demn de menționat este că, la mănăstirea Sfântului Ștefan, de aici, am remarcat că interiorul era sculptat aproape integral în lemn de tei, sub cele mai diverse și complicate forme (chipuri de sfinți și diferite momente din Noul Testament).
Sunt curioasă cum mi s-ar părea astăzi, având cu totul alte filtre, experiențe și sistem de referință.

Primul obiectiv care mi s-a părut cu adevărat impresionant a fost Canalul Corint. Ni la mine ce preocupări aveam:
Este copleşitor, cu o adîncime de 80 de metri. Am făcut un popas „turistic” (adică pentru fotografii), ocazie cu care am studiat canalul şi mi-am pus două întrebări:
1) Cîte milioane de sclavi au murit săpîndu-l?
2) Ce s-a întîmplat cu tot rezidu-ul rezultat în urma excavaţiilor? (cam pretenţios termenul, ţinînd cont de perioada din care datează). 
Am rămas cam nelămurită. Dar mi se pare interesant că-mi puneam genul ăsta de întrebări.

După ce-am vizitat templul lui Asclepio din Epidaurus, am ajuns la Tolo - unde-am înotat pentru prima dată în Marea Egee. Seara, privind din balconul meu cum luna se oglindea în nemărginirea apei, am scris: Îmi vine să plîng de fericire, la gîndul că mîine plecăm la Atena.

Nu mă surprinde că, povestind - și retrăind - aceste momente, mă apucă iar emoțiile. Grecia este, cu adevărat, țara mea de suflet. Și asta nu doar pentru că ea a fost cea dintâi unde am călătorit.
Pe drum a doua zi, mi-am spus de mai multe ori: ”călătorim pe autostrada Salonic-Atena”. Simpla repetiție a acestei propoziții îmi dădea fiori. Am vizitat Mycene (cetatea lui Agamemnon), stadionul olimpic și catedrala Sf. Andrei, însă gândul meu se întorcea, iar și iar, către Atena. La căderea serii, notam în jurnal:
E ora nouă şi am ajuns la Atena!! Văd Acropolele, luminate feeric. Le vom vizita mîine. Greta, eşti cu adevărat ACASĂ!

Prin urmare, când am ajuns la Partenon... În fața lui mi-au dat lacrimile, pe care n-am făcut nici o încercare să le ascund. Unul dintre cele mai dragi vise ale mele s-a materializat în acest moment.
Îmi amintesc și de emoția de-a vedea Erechteionul și mi-am încordat serios memoria ca să-mi aduc aminte cum se numeau nimfele care susțin acoperișul: cariatide, am conchis victorioasă, și dacă pe vremea aia ar fi existat hashtag-uri, m-aș fi gratulat cu un #feelingproudofmyself 😀.

Seara ne-am dus la Capul Sounion, la cină am mâncat pentru prima dată caracatiță (și, după cum am scris în jurnal, mi-a plăcut; nu știu când și-n ce context am stricat eu pacea și prietenia cu lighioanele de mare), iar a doua zi am făcut o croazieră cu opriri pe trei insule (Poros, Hydra și Aegina) și m-am îndrăgostit la prima vedere. Lulea și mai multe nu.

Nici nu știu cum îl chema. Era unul dintre dansatorii de pe vas și, pe lângă programul artistic susținut alături de colegii lui (simpatici și ei, dar incomparabili ca apariție, mmm), ne-a predat o lecție de sirtaki. Mă voi opri puțin asupra lui... pentru că este cel mai frumos bărbat pe care l-am văzut vreodată: înalt, brunet, cu părul ondulat, cu ochi de un albastru neverosimil și agil ca o panteră (ete-a naibii, ce comparații dădeam din mine. Multe pantere văzusem pân-atunci 🙄). Toate femeile de pe vas, indiferent de nație (în total suntem peste 600 de pasageri la bord) suntem fascinate de el. Ne concentrăm cu dificultate asupra succesiunii de pași, pentru că avem alt centru de interes. Dar tipul ne pune la punct: ”pay attention, please, this is a lesson!”. De parcă n-ar fi conștient că e mai atrăgător decît prevede legea. Un asemenea exemplar ar trebui ocrotit într-o rezervație.

Mare mi-a fost dezamăgirea când nu m-a desemnat pe mine pentru a veni pe scenă ca să iau parte la un număr de dans alături de colegii lui. S-a oprit asupra unei fete ce-i drept foc de frumoasă, cu un ten creol, ochi migdalați și o cascadă de păr brunet. În comparație cu ea eu eram un șoricel cenușiu, ce să vadă la mine? Dar tare, tare rău mi-a părut...
Mă culc cu amintirea frumosului grec (nici măcar n-am aflat cum îl cheamă). I-aş zice Adonis (cel mai frumos bărbat, în mitologia greacă), dar ăla n-a avut o soartă fericită. L-a transformat Artemis în cerb, pentru că se arătase insensibil la farmecele ei şi apoi l-a hăituit prin pădure, pînă l-a omorît, pe malul unui izvor.
Hai că ori o ardeam profund, ori nu.

Din Atena am plecat spre Paralia Katerini, unde am rămas pentru ultimele două zile. Eram emoționată de tot ceea ce trăisem și mi-era sufletul plin de nostalgie. În ultima seară m-am dus singură pe ţărm şi mi-am luat „la revedere”de la Marea Egee. Cu ajutorul Lui Dumnezeu, o să mă întorc aici cîndva...

Ulltima însemnare din jurnalul de călătorie:

Nimic nu va mai fi la fel pentru mine, de acum încolo, dar, deşi tristeţea că m-am întors e foarte intensă, mă simt plină de energie. Am la ce să visez. Dacă pînă acum mă hrăneam cu iluzii şi cu gîndul că, poate, voi vedea cîndva Grecia, astăzi ştiu că acolo este casa mea, unde mă voi întoarce într-o bună zi. 

M-am întors (în Creta) și voi revedea cândva și Atena. De data aceasta, cu omul meu de mână.

În ceea ce mă privește, cea dintâi întâlnire cu Grecia a fost nu numai împlinirea unui vechi vis, ci mi-a adus și vindecarea de suferința unei iubiri neîmplinite, care mă ardea de ani de zile. Acolo, în Grecia, am simțit cu adevărat că rana se vindecase. Pentru mine asta a fost încă o confirmare că există un ceva anume care mă leagă de acele locuri.

Dacă ați ajuns cu lectura până la capăt, vă mulțumesc pentru răbdare 🙂. Cred că e cel mai lung articol pe care l-am scris până acum, dar a evocat multe emoții și amintiri frumoase.

joi, 9 mai 2024

De Ziua Europei, un semnal de alarmă

Zilele trecute am găsit în cutia poștală cărțile de alegător pentru alegerile europarlamentare din luna iunie. În sistemul de vot de aici cartea de alegător este nominală, precizează secția de votare de care aparține destinatarul și include instrucțiuni pentru aceia care doresc să voteze prin corespondență. Trebuie să o ai la tine când mergi la vot, dar nu se ștampilează după votare, ci rămâne la ei (probabil o metodă pentru a evita posibilul vot multiplu, mă gândesc, cu toate că au și liste de vot care se completează).


Dar, în afară de cărțile de alegător, am mai găsit și altceva. Un pliant pe care l-am parcurs în silă, recunoscând procedeele clasice de manipulare și îndoctrinare, pe care în ultimii ani (respectiv, de la începutul pandemiei) le vedem tot mai frecvent în Mass media. Programul electoral al AfD-ului, partidul de extremă-dreapta (în traducere ”Alternativa pentru Germania”). Mai pe scurt, versiunea teutonă a AUR-ului.

L-am citit și parcă-l auzeam pe Simion cu trupa lui de ciraci. Vreau să spun că nu doar seamănă: programele sunt practic identice.
Probabil de asta am simțit nevoia să scriu. Mi se pare atât de incredibil de manipulator, de revoltător, de strigător la cer, că vreau să mă exprim pe subiect.

Spicuiesc:

”Suveranitate națională”.
Evident, încep în forță - cu un mesaj clar împotriva Uniunii Europene. ”Respingem insistența tot mai pronunțată a Uniunii Europene pentru centralizare și dominație. Urmărim ca statele membre să-și păstreze suveranitatea și identitatea culturală. Obiectivul nostru este o nouă comunitate, care să-și protejeze membrii și interesele economice ale fiecăruia dintre aceștia”.

”Țara noastră are prioritate”
.
Aici îndrugă ceva despre modelul japonez de imigrație (nu sunt la curent cu asta, adică nu știu să existe un model), prin care ”numai oamenii calificați și dornici de integrare pot veni în țara noastră”. Mai înșiră ceva și despre pericolul reprezentat de imigranți și ”nu vrem să devenim străini în propria țară”. Doamne, parcă-i aud pe spălații pe creier din România care-i prevăd Germaniei cataclism și distrugere de vreo zece ani.

”Libertate în loc de Bruxelles”.
Bălmăjesc despre cum nu sunt ei de acord cu interzicerea motoarelor pe combustie (preconizată din 2035) și-a centralelor de încălzire pe gaz. Și nici cu aplicarea limitelor de viteză pe autostrăzi nu sunt de acord. Toate astea le încadrează la, țineți-vă bine, ”cătușe ideologice”.
Vai, ține-mă, țațo, că leșin de la atâta retorică.

”Monedă puternică, siguranța cash-ului”.
Altă bazaconie îndelung trâmbițată de extremiștii de pretutindeni. Cardul e lucrul diavolului și piei drace, în vreme ce cash-ul reprezintă - ca să-i citez pe Afd-iști - ”garanție a suveranității și libertății cetățenești”.

”Politică energetică rațională”.
Pentru un om cu toți boii acasă pare greu de crezut, dar ei o spun în clar-text: sancțiunile împotriva Rusiei trebuie să înceteze, pentru că dăunează poporului german. Desigur, se speculează scumpirea energiei electrice și termice.

(Aoleu, simt că m-apucă toți dracii).

”Valori familiale în loc de ideologie de gen”
Mai că m-a pufnit râsul, deși nu e deloc amuzant. ”Ne opunem sexualizării premature a copiilor”. Nici nu-mi pot imagina cum sună chestia asta pentru unii care iau lumină de la extremiști și cred sincer că libertatea și suveranitatea le sunt puse în pericol de cardul bancar.

”Locuințe accesibile pentru toată lumea”
Aici jelesc programul preconizat de neutralitate climatică și eficiență energetică. Aparent chestia asta o să împingă poporul german în sărăcie 🤨.

”Sănătate fără obligativitate”.

N-avea cum să lipsească asta, mă mir doar că e aproape-n coada listei. Încep prin a spune că obiectivul lor este ca fiecare cetățean să poată beneficia de cea mai bună îngrijire (înduioșător), dar resping orice ”influență externă în politicile de sănătate” și-i dau zor cu ”integritatea corporală”. Bineînțeles, OMS și UE sunt dracu' gol cu coadă și cu coarne.

”Din suflet pentru om și animal”
Inițial nu m-am prins ce vor cu asta (părea o pledoarie împotriva transportului de animale vii), dar în ultima frază a devenit clar: ”insectele nu trebuie să se regăsească în farfurie”. Numai câte trompete am văzut în Social Media răcnind că ”ne obligă să mâncăm gândaci!”. 

Așa, acum că am terminat de conspectat punctele mizeriile din programul ăstora, tocmai l-am rupt în bucăți mici și l-am aruncat la coș. Feels good, ce să zic. Numai că asta nu rezolvă problema.

Oamenii care cred în aceste porcării sunt... mulți. Foarte mulți. Mă dau mult pe Facebook și uneori ajung și pe paginile lor. Ei cred tot ce li se spune. Te îngrozești când îi vezi cum cască ciocul și înghit tot ce li se toarnă, cât sunt de împotriva unui act medical, cum văd conspirații la tot pasul, cum scriu ”superbul”, ”vaxenul” și ”fascinul” în loc de vaccin pentru a evita filtrele Facebook, cum pun orice îmbolnăvire sau deces pe seama vaccinului anti-Covid și cum folosesc termeni precum ”frecvențele 5G” și ”oxid de grafen” fără să aibă cea mai mică idee ce înseamnă acestea de fapt.

Dacă nu ieșim cât mai mulți la vot, le vom da o putere mult mai mare decât cea pe care o au acum. Și care deja este foarte mare.

duminică, 5 mai 2024

Lumina din suflet

Se poate spune că Paștele acesta a fost cel pe care l-am simțit cel mai puțin, în tot cazul mult mai puțin comparativ cu anii anteriori. Cu siguranță faptul că a fost atât de târziu (la cinci săptămâni după cel catolic și protestant) a contribuit semnificativ la ne-starea mea.
N-am fost tristă din acest motiv, pur și simplu n-am simțit.

Asta a fost aseară. Azi dimineață însă... ceva era cumva diferit. Feed-ul mi-era inundat de ”Hristos a Înviat” și am răspuns la cât de multe am putut. Așa am simțit nevoia. Am ascultat ”Hristos a Înviat din morți”, mi-am împreunat mâinile și mi-au dat lacrimile. De credință, de bine, de ceva din adâncul sufletului. Pentru că acolo și numai acolo se află Lumina: în inima fiecăruia dintre noi.

Am scris destul de rar despre asta și de multe ori mai degrabă vag, pentru că e ceva foarte-foarte personal. Cred. Am mai spus asta: cred așa cum credea Marcus Vinicius în ”Quo Vadis”.
Nu am o reprezentare clară a Lui Dumnezeu (cred că nimeni nu are). Dar cred, cred că este undeva, acolo sus, dincolo de ceruri și de lumi. Și am convingerea că multe sunt cele ce scapă puterii de înțelegere și cunoașterii omenești.

Îmi aduc aminte de acel Paște când am avut o întâlnire stranie.

Și-mi aduc aminte și de cel dintâi Paște de după plecarea mamei. De semnul pe care l-am primit atunci.

Să ne înțelegem: din punctul meu de vedere, Biserica e una, Dumnezeu este cu totul altceva. Din păcate, legătura este tot mai slabă, fiindcă nevrednicia și păcatele fețelor bisericești au erodat-o.

Asta nu schimbă însă ceea ce e-n sufletul meu.

Cred.

Hristos a Înviat! 🙂

joi, 2 mai 2024

Cinci ani de când nu mai pot conduce

La drept vorbind probabil că aș putea, dacă ar fi absolut necesar. N-am uitat regulile de circulație și nici cum să schimb vitezele.
Dar nu mai vreau. Ceva s-a rupt în mine, și rupt a rămas.

N-am mai scris despre asta de când mi-am luat rămas-bun de la ea, dar multe au fost - și încă mai sunt - momentele când amintirile revin. Și nu doar amintirile, ci și regretele și părerile de rău.
Aproape că nu pot reciti cele două texte citate mai sus, scrise despre acest subiect. Și nici astăzi, după fix cinci ani, nu pot vorbi despre Blackie fără să-mi tremure vocea.
Uneori, mai văd pe stradă câte un Golf 7 alb. Știu că nu e ea. Dar oftatul îmi umflă pieptul de fiecare dată și se urcă pe buze fără s-o realizez. ”Oh, Blackie...”.

Poate las impresia că exagerez, că fac din țânțar armăsar, că dramatizez. Posibil, nu vă contrazic dacă asta credeți. Tot ce știu însă că am personificat acea mașină, că pentru mine ea n-a fost un mijloc de transport confortabil și foarte performant, ci o prietenă și că pierderea ei m-a frânt la momentul respectiv.
”Trebuie să fii recunoscătoare că tu n-ai pățit nimic!”. Păi, chiar sunt. Numai că, ce să vezi. Tot ei îi datorez și asta. Cu siguranță n-aș fi ieșit nevătămată dacă aș fi fost într-un... nu știu, într-un VW Up pe care un Tiguan îl lovește din spate cu 70 km/h pentru că șoferul se uita în telefon sau picotea sau orice altceva naibii făcea, în loc să fie atent la drum.

Ea a plecat, noi ne-am luat o altă mașină. Pe care am încercat să o conduc o dată. M-am dat jos după vreo doi kilometri și i-am spus soțului să treacă el la volan. Pur și simplu... nu mergea.

Nu mai am bucuria condusului, nu mai am acea complicitate cu mașina pe care șoferii experimentați cu siguranță o cunosc, nu mai am scânteia care mă făcea să mă gândesc cu bucuroasă anticipație la o călătorie de 350 de kilometri pe autostradă. Singură. Eu, Blackie și muzica din cele opt boxe pe care le avea.

Dacă-mi pare rău că nu mai conduc? Da, la naiba. Timp de opt ani, dintre care șase cu Blackie, am condus constant (la un calcul superficial, undeva la vreo 175.000 de kilometri), acumulasem foarte multă experiență, condusesem într-o mulțime de condiții dificile - ploaie torențială, ninsoare, polei, ceață de nu vedeai la câțiva metri în față și multe altele. Cum să nu-mi pară rău?

Numai că, așa cum spuneam, nu mai... nu mai. A fost o temă de discuție și cu psihologul, dar n-am reușit să depășesc punctul de blocaj.
Poate pentru că, așa cum spuneam la început, de fapt nu-mi mai doresc.

De-ar fi la fel de simplu de anulat și părerile de rău.