duminică, 21 aprilie 2013

Provocare gospodărească


Scurt și concis, că-s plină de năduf: vă provoc să-mi spuneți o activitate casnică mai enervantă decât sortarea hainelor de vară / iarnă. Aș vrea să știu și eu care e aceea. Deși mă îndoiesc profund că există. 

Sunt epuizată spiritual din cauza sus-numitei îndeletniciri. Am biruit, hainele sunt sortate, parte dintre ele deja spălate. Dar  mă simt ca și cum aș fi alergat la maraton.

Deci? Ce treabă poate fi mai antipatică decât asta?

10 comentarii:

Elena M. spunea...

Ce am facut eu saptamana trecuta: spalarea geamurilor si a plaselor de insecte, epuizata fizic am fost 2 zile ;))
Plus curatarea saptamanala a bailor (nu pot mai des), asta e horror :D

Anonim spunea...

Ma termina psihic activitatea asta magistrala. Mai ales cand mai da cate un puseu de frig / cald si imi trebuie ceva ce deja am pus deoparte pana in urmatorul anotimp. Ceea ce se intampla mai ales primavara, cand n-am niciun chef sa scotocesc dupa haine groase daca in dimineata aia sunt 0 grade. Uf.
Rox

Greta spunea...

@Elena, toate ca toate, dar partea cu spălarea plaselor de insecte mi se pare curat film de groază. Abia am răbdare să spăl răzătoarea, nici nu-mi imaginez cum ar fi cu plasa de insecte. Chiar ai voință!

@Rox, mă bucur că, parafrazându-l pe nenea Iancu, consimți la părerea mea :D Eu îmi las mereu un cardigan mai gros prin zonă, tocmai pentru situații precum cea descrisă de tine: dimineață sunt 0 grade (și la prânz 25 :D). Dar până le bag pe toate celelalte, mă trec 7 ape :))

Mrs. Green Foot spunea...

Stergerea prafului! :))

Apropo, exista 2 feluri de praf: ala alb care se pune pe mobila neagra, si ala negru care se depune pe mobila alba. Bineinteles ca eu am pierdut lupta impotriva lor, egal alb sau negru :(

Greta spunea...

@Mrs. Green Foot, m-ai luat: nu am mobilă albă. Mi-a trebuit un moment să mă gândesc la discrepanța dintre praful negru și mobila albă :)) Oare care o fi mai contrastant? Praf negru pe alb sau alb pe negru?

Mrs. Green Foot spunea...

piticii mei de pe creier nu se impaca cu niciunul. Dar ala alb pe negru e un pic mai enervant :)

thea spunea...

Pe langa sortarea hainelor - care imi da fizic dureri de cap - as mai enumera spalatul geamurilor si calcatul rufelor...

Alina spunea...

Scurt si la obiect: calcatul hainelor. Mai degraba le'as calca in picioare decat sa le calc cu o "fiara" de calcat.

Lasa'ma la spalat vase o zi intreaga, sunt un mare fan al acestei activitati :)), lasa'ma sa sterg praful, sa sterg bibelouri - desi le antipatizez ceva deosebit, sa fac ordine in hartzoage, cronologic sau dupa orice criterii, sa spal plase de tantari si alte lighioane - ca tot am auzit pomenindu'se de asta, nu pot spune de ce, dar mie chiar imi place sus-numita activitate, probabil sunt mai masochista din fire :P, dar nu ma pune sa calc haine daca tii la viata ta. :))

Bine, daca trebuie, trebuie, insa, in cazul in care materialul hainelor permite, prefer sa sar peste asta cu gratie.

Noroc ca nu ma numar printre cei care prefera blugii calcati. Chiar ar fi horror pt mine daca as avea asemenea pitici. Din "fericire", exista altii. :P

Elena M. spunea...

@Greta: yeap, sunt sadica ;)))
p.s. vezi cate comentarii la un articol cu tema gospodareasca :D

Greta spunea...

@Thea, cu spălatul rufelor subscriu - nu pricep de ce mi se pare o corvoadă teribilă să le pun la uscat. Frate, mai degrabă aș da o tură de stadion :))

@Alina :D Am uneori și momente din astea, mai ales când e vorba de cămăși fragile și pantaloni la care se cere dungă :D
Deloc întâmplător însă, garderoba mea se îmbogățește cu haine non-iron... ;))

@Elena, foarte bună observația ta! De unde rezultă că ar fi bine să scriu mai multe articole pe temă, dar tare mi-e că tot scurte vor fi și tot pline de năduf :)))