joi, 18 ianuarie 2024

Dacă nu m-ați trimis la balamuc pân-acuma...

 ... sunt toate șansele s-o faceți după ce veți fi citit textul ăsta. 

Păi să vedeți.

În perspectiva a ceea ce urmează să vă povestesc, aș putea spune despre mine că sunt un om moderat de superstițios. Adică n-o să mă vedeți aruncând sare peste umăr dacă am răsturnat solnița, nu mă impresionează pisica neagră și nu țin cont să-ncep cu piciorul drept când îmi pun pantalonii, în schimb am niște cercei despre care nutresc convingerea că-mi poartă noroc și pe care-i port în zilele când am treburi foarte importante (cum ar fi evaluarea anuală, o discuție cu un client dificil șamd).

Ei bine, problema mea în momentul ăsta e crema de mâini. Aha, ați citit bine. Crema de mâini. Nu vorbim de o marcă anume, că la fel mi s-a întâmplat cu ultimele două mărci diferite. Vorbim de crema de mâini în general.
La ce mă refer când zic ”la fel”? Ei bine, a devenit destul de previzibilă treaba - un fel de profeție autoîmplinită, cum se spune în psihologie. În ziua când (nu omit să) mă dau cu cremă de mâini, se întâmplă ceva enervant la serviciu. Observasem mai demult chestia asta, dar am tot zis că mi se năzare. Băi, dar cum să vă spun, nu dă greș, practic nu există să mă dau cu cremă de mâini și să nu se-ntâmple vreo chestie de natură să-mi ofenseze feng shui-ul.

Pasămite până de curând avusesem o cremă de la Neutrogena. Am terminat cu chiu, cu vai tubul (enervându-mă pe te-miri-ce chestie în fiecare la zi când am folosit-o) și după aceea nu m-am mai dat vreo 2 săptămâni, de mi se făcuse pielea ca pergamentul. Ești cu sorcova, cucoană, am decretat și mi-am luat o cremă Biotherm, pe care-am început-o vinerea trecută.
De parcă o marcă diferită ar avea vreun efect asupra mai sus-menționatei sorcove 🙄.

Bun, ziceam că vineri. M-am cremuit cu abnegație, am fost foarte satisfăcută de rezultat și ziua de lucru aproape se-ncheiase fără să mă calce nimeni pe nervi. Taci c-am dres-o, zic. Ți-ai găsit. Exact la încheierea programului se găsi un client elvețian să-mi scrie cu o prosteală care mi-a pus nervii pe bigudiuri tot weekend-ul (încă n-am ajuns la performanța de-a nu căra după mine problemele de serviciu). Luni la prima oră am rezolvat prosteala, ceea ce însă nu a compensat pentru gândurile făcute-n weekend.
Câteva zile iar am lăsat-o baltă cu crema de mâini, după care m-am zborșit la mine însămi că n-o să las asta să mă influențeze și m-am cremuit din nou. Cred că trecuseră vreo 3 ore când mă pomenesc cu mail de la eternul și fascinantul meu client Dear, care mă informa că vrea să schimbe din temelii o procedură extrem de complexă și laborioasă, fiindcă s-a scărpinat acolo-unde-nu-pătrunde-lumina și-a decis că ”this would be easier for all parts”. Și l-a pus și pe șeful lui în Cc, probabil ca să remarce ăla ce băiet vrednic este el, vedea-l-aș mănuși.
Mi s-a suit sângele la cap. Chestiunea pe care vrea s-o schimbe este, cum spuneam, deosebit de complicată, a fost nevoie de vreun an de zile pentru a se elabora un proces de natură să funcționeze cursiv și eficient și facem asta cu succes de trei ani. Eh, dintr-odată a decis că dorește să facem altfel, iar ”easier for all parts” ăla i-l poate povesti lu' mă-sa, poate ea l-o crede. Fiindcă pentru mine (care trebuie să gestionez totul) nu va fi deloc mai ușor. Dar absolut deloc. Ba dimpotrivă.
Încă mă doare capul de nervi, și-au trecut mai bine de 5 ore de când mi-a scris. Nurofenul de 400 luat se dovedește deocamdată inutil.

Acestea fiind zise, aș vrea să știu cum naiba o să mai am eu curaj să mă dau cu cremă de mâini* și de asemenea, aș fi curioasă dacă vi s-au întâmplat și vouă d-astea... (iar dacă da, eventual și cum le-ați dat de cap).

*Acuma nu spun că n-o să mă mai dau deloc, dar având în vedere cum funcționează superstițiile, nu e tocmai surprinzător că momentan am o reținere... 😕

5 comentarii:

Ioana spunea...

Eu n-am d'astea... Ca idee de incercat, in zilele in care mergi la birou, te ascunzi in baie, te dai repede cu crema, iar mai apoi îți pui repede o pereche de mănuși...de piele 😁.
O sa pacalesti astfel orice energie negativă și o să arăți și agresivo-misterioasa. Mă rog, partea cu "agresivo", e doar daca mănușile sunt negre, eventual cu ținte 😄.

O spunea...

nu am remarcat sa am ceva de genul. Da back to you: incearca sa te dai numa seara la culcare, dimineata esti deja hidratata si fengshuiu e si el ok

Petronela spunea...

Soluția este să te dai cu cremă în fiecare zi, de cel puțin 4 ori. Efectiv nu au cum să fie rele toate zilele și clar nu vei mai face astfel de conexiuni. :)
Dar dacă vrei să îmbunezi astrele e musai să folosești din astea cu parfum relaxant. Am auzit că lavanda e panaceu. :)
Semnat,
Cineva care se dă cu cremă de mâini și când vede pe altcineva cu mâinile uscate :)))))))

Greta spunea...

@Ioana, îmi dai idei, și-așa zic ăștia în birou că ”Gretchen” e agresivă :))))) Însă da, aș fi o apariție - mai ales că am niște clienți pe care-aș vrea să-i feliez cu lama de ras...

@O, asta este o idee foarte bună. O pun în practică începând din seara asta! :D Sper să se potolească feng shui-ul din cârcotit.

@Petronela, chiar am niște colege la birou care se cremuiesc toată ziua. Mă uit la ele și mă-ntreb în sinea mea de ce feng shui-ul lor nu este deranjat de chestia asta :))) O să iau crema cu mine, că și-așa mi se usucă pielea peste zi.

Anonim spunea...

Salut, sa știi ca eu sunt "superstitioasa" , am observat ca anumiți cercei îmi "aduc" ghinion, de fiecare dată când ii purtam la serviciu mi se intampla ceva nasol și am ajuns sa nu ii mai folosesc. Chiar vreo 2 perechi de cercei "ghinionisti"( bine erau uzuali, nu foarte deosebiți) i-am aruncat.