sâmbătă, 3 martie 2012

Pe ce mai cheltuie unii bani


E al doilea articol despre posete in interval de-o saptamana, credeti ca ar trebui sa-mi fac griji?

Hmmm. Tot ce se poate. Insa am citit o trasnaie atat de mare, incat nu pot sa nu ma minunez si-n scris. Despre ce e vorba? Mintile luminate de la casa Hermes au decis ca nu-i suficient faptul ca o geanta Birkin poate ajunge pana la 100.000 de dolari. Da-o incolo, la valoarea lor asta e o jignire. S-au sucit, invartit, au desenat, machetat, ei stiu ce-or mai fi facut - rezultatul e o geanta realizata complet din AUR masiv si strategic impicatita cu peste 1.600 de diamante. 

Probabil sunteti curiosi cum arata marafetul. Asa arata:


Si probabil sunteti curiosi cat ar putea costa un astfel de obiect. Well, maruntis: 2.000.000 de dolari. Si nu stiu ce-mi spune ca macar Victoria Beckham si Paris Hilton sunt deja pe lista. Pentru ca, evident, exista o lista, deoarece poseta se produce in editie limitata. Sunt patru versiuni, iar fiecare dintre acestea va avea trei duplicate - vorbim, daca nu m-am ramolit de tot la matematica, de 12 bucati.

In cazul in care se vor vinde toate - si sunt toate sansele sa se intample asta, pentru ca un asemenea proiect nu e pus in practica fara studii anterioare - se vor fi cheltuit 24.000.000 de dolari. Pe 12 .... cutii de aur.  Care nu pot fi purtate decat cu turma de bodyguarzi dupa tine. Pe care nu le poti purta prea des, ca te iau criticii de moda la ochi ca porti accesorii vechi. Pe care, in final, cred ca le poti doar colectiona si sterge de praf.

Uitandu-ma bine, imi dau seama ca nu-mi place. Si va jur ca nu e vorba de vulpea cu strugurii, fiindca asta e o cu totul alta lume, e ca si cum m-as uita la Gioconda si-as fi intr-atat de dezechilibrata incat sa ma inverzesc de invidie ca nu-mi apartine. Insa revenind la poseta, mi se pare.... cumva batranicioasa. Si.... kitschoasa. Daca m-ar auzi designerii Hermes, mi-ar pune pielea in bat si-ar face din ea poseta :D

In concluzie - mare-i Gradina Domnului si multi designeri au sarit gardul....

5 comentarii:

Cami spunea...

Ok, asta nu-mi place. Nu vreau sa ma gandesc ce as putea face cu 2 milioane de dolari ca mi se face rau :))

A.O. spunea...

Chiar asa si este...piesa de colectie..doar nu crezi ca Alde Hilton sau Lopez or sa mearga cu astea la piata?
Si mai asa in vreo 20 de ani, or sa ajunga sa coste poate dublu...sau mai mult? :)

Deci intelege-ti smecheria?

Anonim spunea...

Frate, e urata. Pe bune. Stiu, stiu, gusturile nu se discuta. Dar modelul asta nu-mi inspira nimic. Doar un prost gust cras. Si, Doamne, scorul... ma ia cu ameteala.
Eu raman la rucsacul meu :))
Rox

Anonim spunea...

Eu cred ca o sa fie bataie pe ele. Sunt atatea neveste si amante de bogatasi rusi, plus haremurile seicilor din Emirate...

Din partea mea, n-au decat sa-si ia "bling-bling" de prost gust de 2.000.000 de dolari, daca asta ii face fericiti (tare ma tem ca nu ii face, dar asta e alta poveste). Dar cu conditia sa doneze exact aceeasi suma pentru actiuni de caritate.

Greta spunea...

@Cami, fix la asta m-am gandit si eu: ce-as face cu 2 milioane de dolari. Sau mai corect spune, fix la asta nu m-am gandit nici eu :))

@A.O, mi-am si imaginat cum ar fi sa te duci la piata si sa iei niste patrunjel proaspat, scotand monedele din papornita de aur =))

@Rox, da, cred ca asta descrie cel mai bine ce-am avut si eu in cap cand am vazut-o: nu-mi inspira nimic. Dar mi se face rau cand imi amintesc de pretul obscen :D

@Anonim, corect! Uitasem de gagicile miliardarilor rusi. Aia e o piata serioasa pentru "piese" de felul asta. Cat despre donatii, ma tem ca nu se ridica nici la zecea parte din cat sunt dispuse unele sa plateasca pentru astfel de "gablonturi"...