vineri, 25 octombrie 2013

Lume multă, oameni puţini


Alaltăieri a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente ale acestei luni la nivel global, şi-anume botezul Alteţei sale regale George Alexander Louis, prinţ de Cambridge (am stat ceva să reflectez cum ar trebui să scriu toată polologhia asta; mai întâi titlul şi-apoi numele sau, vorba lui Caragiale, viţăvercea? Foarte complicată viaţă au feţele astea nobile). 

Ceremonia în sine a fost una discretă, ferită de ochii presei şi cu numai 22 de invitaţi, tocmai din dorinţa părinţilor de-a evita bâlciul. Frumos, elegant şi decent, aşa cum se poate spune că ne-au obişnuit deja. Până şi protagonistul în vârstă de trei luni s-a comportat ca un viitor monarh ce este, abordând evenimentul cu demnitate şi aplomb :D


Eh, dar lumea "bună" de pe Facebook poate să nu bârfească? Nu poate. E musai să găsească vreun chelcăşoz de care să se lege? E musai. N-au căutat prea mult. Şi, de vreme ce lui Kate nu i-au putut reproşa nimic - ţinuta aleasă a fost foarte potrivită evenimentului - au pus "tunurile" pe bietu' copil şi pe onor taică-su. 

Vai, de ce l-au îmbrăcat pe-ăsta mic în rochiţă.  Vai, dar parcă era băiat, arată "ridicol". Sau, una tare de tot, "e un atentat la masculinitate" (whaaaaaaat?!!!). În zadar s-au străduit unii mai informaţi (şi mai luminaţi) să explice faptul că rochia de botez e o tradiţie veche de sute de ani şi că piesa vestimentară aleasă pentru micul George e o replică a rochiei purtate în 1841 de fiica cea mare a reginei Victoria. Nooo, ei o ţin pe-a lor: "micuţul se va ruşina în viitor de aceste imagini". Cum să nu, probabil n-o să mai iasă niciodată în public de ruşine :)) N-au lipsit nici remarcile gen "creştini spălaţi pe creier".

Sigur, toate astea sunt absolut nesemnificative, dar "spectacolul" oferit de aceşti oameni e unul destul de trist. Trăiesc printre noi, aşa încuiaţi la minte, ignoranţi şi răutăcioşi cum sunt, sper măcar că n-au vreo funcţie de conducere pe undeva....

Pe urmă l-au luat la refec pe William. În primul rând, are chelie (şi dacă are, ce? E moştenire de familie şi, personal, mi se pare că adaugă o notă de distincţie, adică tot o are, cel puţin nu-i stă rău). Ca să nu mai spun, abia acum au aflat de chelia prinţului? Nu-i ca şi cum omul n-ar apărea frecvent în public. Şi tot din categoria "am descoperit apa caldă şi gaura din covrig", prinţul nu poartă verighetă, săriţi!


Right. De parcă abia acum l-ar fi văzut prima dată pe William după căsătorie. De parcă n-ar fi zis el însuşi, chiar înainte de nuntă, că nu va purta verighetă pentru că pur şi simplu nu-i place. De parcă ar fi omul care ar putea ţine secret faptul că e însurat. Dar au găsit încă un fleac de comentat? Au găsit.

Probabil familia regală e deosebit de afectată de aceste opinii tembele negative. Actualmente se pregăteşte un comunicat de presă prin care ducele şi ducesa de Cambridge îşi cer scuze lumii întregi pentru ofensa estetică produsă de rochia de botez a copilului, absenţa verighetei lui taică-su, precum şi chelia acestuia.

Desigur.
 

2 comentarii:

  1. Gura lumii sloboda... intotdeauna se vor gasi carcotasi. Si cred ca cei care sunt mai mereu in atentia publicului stiu foarte bine asta si nu se cramponeaza prea des de carcotasi :).

    La nivel cu muuuultt mai mic (adica eu) am invatat (cu greu, e adevarat) ca nu poti multumi pe toata lumea si ca indiferent de intentiile tale, tot vor fi cativa dintre cunoscuti care vor avea ceva de comentat :).


    RăspundețiȘtergere
  2. @Thea, ai dreptate... şi oamenii ăştia au învăţat cu siguranţă demult că nu pot mulţumi pe toţi. De fapt, cred că nici nu încearcă - şi bine fac. Iau deciziile pe care le consideră cele mai bune pentru ei şi, privind din afară, eu chiar sunt de părere că sunt nişte oameni raţionali, care au găsit echilibrul între rigorile impuse de statutul pe care-l au şi viaţa normală.

    RăspundețiȘtergere