sâmbătă, 9 noiembrie 2013

Despre micile plăceri vinovate


Nu sunt în cea mai formidabilă stare de spirit cu putinţă, drept pentru care am decretat că seara aceasta va fi dedicată măruntelor plăceri vinovate. Guilty pleasures. Parcă sună mai bine în engleză, poate de unde americanii au inventat sintagma asta. 
(Normal că americanii. Cine altcineva?).

Drept pentru care:

- voi face o baie în spumă de vanilie. Am doar o mostră şi o tot păstram pentru n-am habar ce moment. Dar e una dintre aromele mele preferate şi dacă nici atunci când sunt ursuză nu mă pot scălda - la propriu - în vanilie, atunci când?

- mă voi uita la filmul "Confessions of a Shopaholic", realizat după cartea cu acelaşi titlu, de Sophie Kinsella. Sper să fie măcar pe jumătate la fel de amuzant ca romanul şi să inducă aceeaşi atmosferă de glamour. Mă rog, ecranizarea unei cărţi de succes e întotdeauna cu schepsis, dar, că tot vorbim de filme glossy, "Devil wears Prada" a fost o reuşită remarcabilă din acest punct de vedere. Deci se poate. Ok, în "Confessions of a Shopaholic" nu joacă Meryl Streep.... :D 


- voi răsfoi nişte cărţi de Dan Brown şi de aceeaşi antemenţionată Sophie Kinsella. Cărţi deja citite, dar pe care le regăsesc mereu cu plăcere. N-am deloc dispoziţie de profunzimi şi / sau lecturi serioase. 

- voi mânca tort de ciocolată şi nişte nuga cu fructe confiate. Dacă mă supăr, mă înfig şi-n jeleuri multicolore. Oh, da, ştiu. O să plătesc preţul pentru acest dezmăţ. Mno, îmi asum riscul.

După toate astea, anticipez că o să mă simt: 
a) îmbuibată
b) plină de zaharuri
c) superficială.

.... dar sper că voi fi mai bine din punct de vedere emoţional. 

Voi căror "guilty pleasures" vă dedicaţi, atunci când simţiţi nevoia de aşa ceva?

7 comentarii:

Anonim spunea...

NUGA, clar e pe primul loc! nu e chiar cu fructe confiate, dar merge si cu alune :)
ciocolata - nu, de citit - nu... ce ma mai binedispune? a, ma uit pe poze. Ale mele / familiei - de acum 100 de ani :)

Veronica.

Greta spunea...

Veronica, aşa de mult mă bucur că poţi comenta din nou aici! :) Uite, treaba asta mi-a îmbunătăţit considerabil starea de spirit :)
Între timp am terminat nuga. Atât de dulce a fost, că nu m-am mai putut atinge de tort. Am deschis un Cinzano în schimb... :))

Octavia spunea...

Ciocolata și reviste de decorațiuni interioare

Octavia spunea...

A propos de Cinzano : în același stil (sau condiții), la mine merge și un Bailey's sau pur și simplu șampanie. Și ce dacă se nimerește să fiu singură acasă ? Cu atît mai bine.
Mai adăugăm eventual și un girly-dvd, stil "Pretty woman", "Bridget Jones" sau cîteva episoade din "Sex and the City"...

Greta spunea...

Daa, Octavia, combinaţia dintre şampanie şi dvd-urile de tip Bridget sau Carrie Bradshaw este un antidot excelent pentru stările astea! :)
Mmm.... parcă aş bea o şampanie, dacă stau să mă gândesc... :))

thea spunea...

Filme si carti siropoase, ciocolata in orice fel si conversatii lungi si superficiale la telefon :).

Greta spunea...

Thea, suntem - din nou - pe aceeaşi lungime de undă. Atâta doar că eu înlocuiesc telefonul cu Skype... :))