duminică, 1 ianuarie 2012

Socoteala de-acasa si brambureala din targ


La multi ani, dragii mei, ne doresc (mie si voua) s-avem parte de sanatate si noi si cei dragi noua, impliniri profesionale, personale, sentimentale si de oricare altele ne mai pofteste inima si ne mai doresc sa nu aiba dreptate mayasii :D *

Asa, acuma s-ar cuveni cica sa va povestesc cum fu aseara. Si azi-noapte. Si azi-dimineata. Domn'le, sarind direct la concluzie, pot spune: bine ca mai putem rade. Si face haz de necaz. Drept ca acum vreo cateva ore nu prea ma vedeam in stare de asa-ceva.

Basically, cu o exceptie (si aia, incompleta), nimic n-a iesit cum ne doriseram si cum planuiseram. Mai exact:

Ce-am fi vrut sa fie:
- ajuns la amiaza in München, mancat & bere cat cuprinde la beraria Hofbräuhaus;
- spre seara o plimbare prin centru;
- la miezul noptii - in Marienplatz, unde se intampla cele mai spectaculoase artificii din oras;
- a doua zi, inainte de a pleca spre Bayreuth - again o plimbare prin oras, luat masa undeva, pornit spre casa dupa-amiaza.

Ce-a fost:
- ajuns la amiaza in München, stat vreo 3 ore la amicii unde urma sa petrecem Revelionul, ajuns pe la ora 18 la Hofbräuhaus (dupa oarece intrebari gen "da' vreti musai?"), acolo era ultra-hiper-mega-aglomerat, gasit cu greu locuri, baut bere, nemaimancat ca disparuse foamea (anesteziata in cele 3 ore);

- nemaiplimbat decat in pas rapid de la berarie pana la masina, pentru ca ploua marunt, constant si al naibii de rece;

- in afara de noi nimeni nu era dornic de Revelion in centru, nesincronizat cu ceilalti ca sa plecam la timp de acasa (pana la Marienplatz erau vreo 45 de minute), discutii si planuri din categoria "plecam pe la unshpe cu masina, lasa ca avem timp, ba nu luam masina ca nu avem unde-o parca si e nebunie in centru, hai ca mergem cu metroul"), plecat la 23:15, tot ploaie, ajuns in statie de unde trebuia sa luam autobuzul care sa ne duca pana la metrou, autobuz intarzie, aflam (eu si sotul) ca trebuie sa schimbam metroul la gara, era 23:20, e clar ca nu mai ajungem, hai la un mall unde cica se dau artificii, ajungem murati la mall (pe jos), 23:40 already, nu se intampla nimic acolo in afara ca ploua, hai sa ne intoarcem acasa. 
Acasa am urmarit niste artificii date de vecini, ne-am considerat norocosi ca nu ne-a pocnit niciuna in scafarlie (vecinii nu erau din cale-afara de indemanatici), pe mine m-a apucat scurt bocitul din motiv de dorinta neimplinita din pricini ridicole, petrecut pana la 4 dimineata jucand carti si incasand ironii fine precum glaspapirul din partea amicilor, deoarece prestatia mea la masa de joc a fost lamentabila;

- trezit pe la 9 cu o stare generala destul de trista, plecat aproape imediat, sotul nu se simtea prea bine, asa ca am renuntat si la proiectata plimbare prin oras.

Asta e..... si cu ce mai e, asta e :))
Exceptia de care vorbeam e faptul ca, taras-grapis, am ajuns totusi la Hofbräuhaus. Si ca veni vorba, va recomand din tot sufletul sa va duceti pe-acolo daca aveti drum prin München. E cea mai autentica atmosfera bavareza pe care o puteti gasi si pe cuvant ca merita, chiar daca exista riscul sa fiti considerati snobi pe chestia asta.

Deci... da!  Insa acum suntem acasa la noi, unde e cald si bine, ne avem unul pe altul, seara trecuta ne-am dat seama fiecare, o data in plus, ca cel mai adevarat "lucru" din viata noastra e omul de langa noi si-n continuare sper si am incredere ca anul 2012 va fi un an excelent.

Sa fim si sa ne fie bine, sa avem grija de sufletul nostru si, cum spunea o scriitoare romanca, sa ne fie drag cu cine inseram :)


*mayasii sunt de parere ca pe 21.12.2012 e sfarsitul lumii. Da' cine i-o fi intrebat?

3 comentarii:

A.O. spunea...

Da-i doamne romanului, mintea de la urma ;)
Ma rog..una alta...ati fost alaturi la miezul noptii..nu asta este esenta Revelionului? :)

Anonim spunea...

Si eu zic ca pana la urma v-a iesit bine .
Eu mi-am petrecut revelionul asta doar cu cei doi oameni de langa mine :) si ne-am simtit foarte bine fiindca imi sunt tare dragi.
Iti doresc un 2012 excelent , cu multa sanatate si dorinte implinite .
Clara

Greta spunea...

@A.O, da, faptul ca am fost impreuna era, de fapt, unicul lucru care conta. Fara asta n-am fi avut nimic.
Oricum, a fost un Revelion plin de invataminte.... de la München la Bayreuth am tot tras concluzii, am filozofat, ce mai, am ajuns deosebit de intelepti acasa :))) Serios acum, chiar a fost o experienta din care-am invatat ceva.

@Clara, deci si tu ai avut parte de cel mai frumos Revelion posibil :) adica alaturi de ceea ce iubesti mai mult pe lume. Restul e, pana la urma, trecator. Deja am cam uitat nervii din seara de 31, el insa e aici :)
Multumesc din suflet pentru urari, ti le intorc inmiit! :)