vineri, 21 decembrie 2012

Curat apocalipsă, coane mayașule!


M-am culcat aseară destul de convinsă că tot la cinci fără un sfert o să mă trezesc, ca de obicei, tot alarma telefonului o să-mi alunge somnul - și nu gongul de sfârșit de lume, sau din ce-or suna în acea unică împrejurare :)) - si tot cafea o să beau (nu ambrozie și nectar sau smoală topită, în funcție de locul unde-aș fi ajuns :D). 


Și ce să vezi, domn'le, chiar așa s-a întâmplat. Am orbecăit după ochelari, am pus filtrul la muncă și, clipind mărunt în baie din cauza luminii, le-am cugetat adânc: ''s-a mai dus o apocalipsă''. 

Chiar așa. Am bifat-o și pe asta. Personal, am mai prins două, cea mai răsunătoare fiind aia din 2000, anunțată la fel ca acum, cu surle și trâmbițe. Ipotezele erau demne de scenarii hollywood-iene. Final de mileniu, mișcări planetare, asteroizi, buhuhu. Nu s-a întâmplat nimic. În ianuarie tot am avut sesiune :))
Opt ani mai târziu, ni s-a zis că gata, de data asta chiar am îmbulinat-o. Exista, chipurile, și-o explicație științifică pentru faptul că ne terminăm în masă, și- anume acceleratorul de particule de la CERN, care nu mai rețin exact ce se presupunea că va face, dar rezultatul era tot ăla prorocit de mayași :D Nici atunci n-a fost nimic. Sau cine știe, poate chiar o fi venit apocalipsa, dar omenirea a fost prea ocupată ca să observe :D

Cert e că în multe locuri din lume s-a răsturnat căruța de la Caracal, iar șarlatanii au făcut bani pe seama celor din căruță. Cum altfel se poate explica vânzarea masivă de seturi de prim-ajutor cu dezinfectante, soluție antibacteriană și alte minuni? (Btw, dacă s-ar fi terminat lumea, nu s-ar fi terminat și pentru bacterii? La ce-ar mai fi fost necesară soluția? Bacteriile or avea statut privilegiat, te pomenești).

Urmând modelul precedentelor apocalipse, prevăd un șir de declarații ale unor ''experți'', care vor detalia toate motivele pentru care apocalipsa n-ar fi putut avea loc astăzi. Asta deși tot ei s-au strofocat luni de zile să explice că de data asta ''e sigur'' :)) Și tot bazându-mă pe experiențele anterioare de acest gen, suspectez că nu mai auzim de apocalipse vreo câțiva ani de-acum încolo. E necesară o dezintoxicare după tot tărăboiul cu mayașii. 

În concluzie, acum pot să-mi procur un calendar pe 2013 :D
 

4 comentarii:

Unknown spunea...

In 2008 era vorba de o gaura neagra, datorita acceleratorului e la CERN.

Mi-aduc aminte perfect de nebunia cu 2000. Tin minte ca citisem in ceva carte de la nasa mea ca atunci va veni sfarsitul lumii, si in naivitatea mea de copil de 12 ani, am crezut. Si m-a cuprins o frica groaznica.
Apoi am asteptat gaura neagra din 2008. Ma uitam pe geam si asteptam sa apara pe cer.:)) (desi aveam 20 de ani si se presupune, mai multa minte).
Se pare ca pana in 2012 m-am relaxat si mi-a venit si mintea de unde plecase, ca n-am mai avut nici macar o tresarire.
Astept urmatoarea apocalipsa sa vad cum voi reactiona.:))

Greta spunea...

@Deci așa, Ale, și pe tine te-a lăsat indiferentă apocalipsa? :)))
Nici apocalipsele nu mai sunt ce erau odată, domnule :))

thea spunea...

Ha, pe 21 decembrie am avut atat de multa treaba si de alergat de colo-colo, ca m-am trezit pe la 8 seara ca aproape a trecut ziua si eu am fost atat de ocupata ca am pierdut apocalipsa :))

Greta spunea...

La mulți ani, Thea! :) Lasă, recuperezi la următoarea apocalipsă :))