miercuri, 30 ianuarie 2013

Enigma de pe Facebook


Astă-seară țin musai să-mi exprim o nedumerire legată de ceva ce se întâmplă pe Facebook. Nu știu dacă mă poate lămuri cineva, dar chiar dacă nu, tot trebuie s-o pun pe hârtie, frate.  Îmi stă pe creieri de ceva vreme și-n ultimul rând am observat tot mai multe exemple de felul ăsta.  Și, vorba poetului, nu înțeleg și nu pricep :D


Acestea fiind spuse, iată și întrebarea mea:

De ce dau oamenii "Like" la propriile poze sau postări?

Adică.... din moment ce-ai pus chestia respectivă pe Facebook, indiferent despre ce e vorba - o poză, un link, o cugetare adâncă :P, un banc șamd - este de la sine înțeles că ți-a plăcut și ai vrut s-o împărtășești tuturor. Foarte bine. Dar de ce să-i mai dai și "Like"?

Disclaimer: în apărarea mea, țin să menționez că nu sunt de acord cu ideea exprimată în imaginea de mai sus :D Am postat-o doar pentru că e oarecum on topic, ca să zic așa :))

3 comentarii:

Carmen spunea...

Ca sa dai tonul? Sa se simta amicii si sa dea cu like-ul in tine? N-am facut niciodata treaba asta si nici nu cred ca o s-o fac, dar ma amuza cand vad ca altii o fac. Saracii! :))

thea spunea...

:))ai pus degetul pe rana; nici eu nu inteleg asta si pace. O fac si prietenii mei; eu nu-s activa pe facebook, precum am mai spus si altadata. Mai nou, imi tot promit ca o sa uit de existenta lui, ca mi se pare ca-i mancator de timp, chiar daca nu postez mai nimic acolo, de uitat tot ma uit zilnic :)

Greta spunea...

@Carmen, cam asta e și explicația găsită de mine: vrei să-i îndemni și pe alții și crezi că ești mai cool dacă o faci așa... subliminal :D

@Thea, și eu am senzația că petrec (sau pierd) mult prea mult timp pe Facebook. Deocamdata nu știu ce să fac în privința asta. De fapt, ca să fiu sinceră, nu știu dacă vreau să fac ceva :D Poate mai încolo, când o să mă enervez într-o bună zi... :))