sâmbătă, 31 decembrie 2016

Cu speranță, spre noul an :)


Din ce-am observat citind alte bloguri, astăzi e ziua de bilanțuri, eventual însoțite de planuri și rezoluții. Eu nu fac niciuna, nici alta. Retrospectiva anului am făcut-o deja (și nu prea am tras concluzii de bine), iar obiective pentru noul an nu-mi propun. N-am făcut-o niciodată, de fapt. Let it be and hope for the best, ar putea fi o deviză de-a mea pentru începutul unui nou an. 

Am ajuns la jupân, unde voi rămâne toată săptămâna viitoare (un rest de concediu aprobat cu mărinimie de Musiu Șarl). N-avem niciun plan pentru diseară și ne simțim foarte bine așa. De data asta nici nu vom ieși în oraș, pentru că n-avem ce artificii grandioase să vedem aici. O să stăm binișor acasă, o să mâncăm o friptură la cuptor, o să bem un Cinzano și-o să ne bucurăm că suntem împreună. Oricât de clișeistic și de banal ar suna asta, este un mare dar al sorții, pentru care sunt foarte recunoscătoare. 

Așa, deci azi nu fac nimic. Nimic semnificativ, în tot cazul. Ascult muzică vieneză, îmi aduc aminte de extraordinara și inegalabila experiență de exact acum doi ani și încă mă minunez de cât de frumos a fost, cât de multă culoare am trăit și cât de bucuroasă am fost la Concertul de Anul Nou de la Viena

Flori de la Concertul de Anul Nou 2015 (captură video)

Concert pe care, desigur, îl voi urmări mâine cu aceeași nerăbdare spumoasă din fiecare an. Sunt cu atât mai curioasă cu cât la pupitru se va afla Gustavo Dudamel - la aproape 36 de ani, cel mai tânăr dirijor din istoria concertului. Pe pagina de Facebook a Filarmonicii Vieneze am citit destul de multe păreri negative referitoare la această alegere. Așa că sunt nerăbdătoare să-l văd în postura asta.

Înainte de-a da atacul la trufele de ciocolată și de-a mă adânci în lectura vreunei povestiri de Agatha Christie, vă îmbrățișez cu drag pe toți. Vă doresc un an bun, generos, plin de momente fericite și de vise devenite realitate. Și vă mai doresc să aveți parte de-un 2017 pe care să-l păstrați în amintire ca fiind unul dintre cei mai frumoși ani ai voștri :)

11 comentarii:

Alina Zirnovan spunea...

La multi ani, draga Greta. Fie ca noul an sa fie mai bun cu noi toți. Sa fie un an de care sa îți aduci aminte cu drag.🍾🎊

Thea spunea...

La multi ani, sanatate si bucurii! :) big hug!

Carmen spunea...

La mulți ani, Greta!
Sper să ai un an muuuult mai bun, decât cel care s-a dus! Și bine că s-a dus, că părea etern și a adus o grămadă de belele, înlănțuite, într-un șir, parcă nesfârșit...
Să te citesc cu bine, în texte vioaie, cu ironii ascuțite și umor de calitate!
Te îmbrățișez și te iubesc pour toujour!

Anonim spunea...

La Multi Ani, Greta! Ai multa grija de tine! Multa sanatate si tie si sotului tau si 2017 sa fie mai bun ca 2016! Jual

Anonim spunea...

La multi ani Greta! sa aveti un an minunat amandoi, si tu si Jupanul, sa va iubiti mult, sa calatoriti unde va poarta inima!
Nu fac rezolutii, nu mai facem planuri de mult :) sfarsitul de an a fost minunat alaturi de cele 2 suflete dragi mie, mi-am serbat ziua intr-un restaurant gol, la ora aia atat de matinala nici nu avea cine sa fie treaz, in afara de fi-mea :))
Cris

Greta spunea...

La mulți ani, Alina! Un an bun să fie pentru toată lumea! :)

Greta spunea...

La mulți ani, draga mea Thea! Biiiig hug back :)

Greta spunea...

La mulți ani, my eternal love :)
Mulțumesc din suflet pentru gândurile bune. Vorba ta, bine că s-a dus 2016, că peri albi mi-a scos... Cât despre ăsta micu', 2017 adică, om vedea. Momentan sunt tare vlăguită, dar poate m-o surprinde plăcut, cine știe...

Greta spunea...

Jual, la mulți ani! :) Să ne fie cât mai bine și mai colorat în noul an :)

Greta spunea...

La mulți ani, Cris, draga mea dragă :) Mă bucur că ai avut un sfârșit de an pe sufletul tău. Să ai un 2017 la fel de armonios precum i-a fost începutul! :)

Anonim spunea...

multumesc din suflet!
Cris