duminică, 24 decembrie 2017

Știu cum arată adevăratul Crăciun


Am așteptat cu nerăbdare Crăciunul, nu pentru că sărbătoarea în sine m-ar mai emoționa prea mult - those days are gone, cum se spune - ci pentru că eram nerăbdătoare să stau ca un greiere cu burta-n sus după ce m-am înfruptat din diverse și să citesc ”Origini”, cel mai recent roman al lui Dan Brown. 

Dezideratele de mai sus se împlinesc. Bradul e făcut, cadourile sunt sub el, încă nedesfăcute - și-mi place să le privesc așa, într-o spumoasă anticipație - beau cafea bună, ronțăi tot felul de chestii, mă mut din pat pe canapea și retur și citesc. Încet, pe îndelete, să nu termin cartea prea repede :)) 

Suntem împreună, suntem bine. Cred că mai mult nu-mi pot dori de la Crăciun. Sunt recunoscătoare pentru ce am și-ncerc să mă bucur de ce mi s-a dăruit, în același timp trăind cu anumite umbre.  

Vă îmbrățișez și vă doresc sărbători liniștite, cu aromă de portocale și scorțișoară, cu oameni dragi lângă voi, cu sănătate și pace sufletească. În încheiere vă las cu un filmuleț care sintetizează esența Crăciunului, din punctul meu de vedere.
 
                                  
Acesta e adevăratul Crăciun: cel pe care-l trăiește băiețelul. El crede cu toată ființa lui și se bucură din tot sufletul. Și nu-mi ajung cuvintele să-mi exprim admirația pentru părinții săi, care-au pregătit perfect scena - inclusiv cu zăpadă ”de la Polul Nord” și cu prăjiturelele mâncate de, nu-i așa, Moș Crăciun.  Și cu morcovul pentru Rudolf.

Atât de bine au pus la punct momentul, încât prima reacție a copilului nu e ”ce mi-a adus Moșul”, ci ”hai să vedem dacă a mâncat prăjiturelele”.
Dacă aș fi avut copii, așa ar fi arătat Crăciunul lor. 

Mi se pune un nod în gât. Mai bine apăs pe ”publicați” și mă întorc la citit. Fug de gânduri, de amintiri, de doruri, de cum-ar-fi-fost-dacă-uri....

Crăciun Fericit, oamenii mei 🙂

6 comentarii:

carmen spunea...

Si tu sa ai un Craciun fericit, cu pace in suflet, cu stelute in privire, masa imbelsugata si musafiri dragi.

Greta spunea...

Mulțumesc mult, Carmen! Sărbători binecuvântate! :)

Anonim spunea...

Craciun fericit cu multe bucurii! Livia

Greta spunea...

Îți mulțumesc din suflet, Livia, sper că ai avut parte de un Crăciun de poveste :)

Anonim spunea...

Sper ca ai avut un craciun linistit pe sufletul tau!
noi am incercat sa cream amintiri cu piticii, am facut turta dulce si am explicat de o mie de ori ce e Craciunul, si faptul ca nu il putem vedea fizic :))) a fost f interesant ca am avut ceata in fiecare dimineata (cu temp max ziua de 24).
Cris

Greta spunea...

A fost un Crăciun drăguț și m-a găsit ceva mai liniștită, spre deosebire de anii precedenți :)
Ce frumos trebuie să fie să le povestești puilor ce e Crăciunul :) Probabil Crăciunul viitor vor avea cu adevărat emoții, pentru că-l vor putea conștientiza pe deplin :)
Te îmbrățișez!