vineri, 25 iunie 2021

Venus pentru suflet 🙂

În urmă cu aproape cinci ani am scris articolul ăsta, ca parte integrantă a unei lepșe. Subiectul era ”Cinci lucruri pe care mi le doresc”. 

Măsuța de toaletă am cumpărat-o când ne-am mutat în apartamentul nostru și continuă să fie o bucurie pentru mine. ✅

Lenjerie Grazia Giachi nu am, dar între timp nici nu prea-mi mai doresc. Sunt deosebit de frumoase articolele de lenjerie pe care le fac oamenii, dar in all fairness, 250-300 de euro pe-un negligee n-o să dau în viața asta. 

DVD-urile edițiilor din 1995 și 1998 ale Concertului de Anul Nou de la Viena cel mai probabil nu există. N-am renunțat complet la idee, fiindcă e greu de crezut că au ratat de două ori să monetizeze asemenea eveniment, dar nici nu-mi mai fac iluzii că le-aș găsi pe undeva. 

Reproducerea tabloului ”Nașterea lui Venus” de Sandro Botticelli este motivul pentru care scriu, de fapt: a sosit astăzi prin poștă - 60 x 90 cm, pe pânză canvas. Un cadou pe care mi l-am ales pentru cei 41 (😱) de ani împliniți acum câteva zile. E frumoasă, e superbă, redă culorile picturii originale și se potrivește perfect în sufragerie ✅

Nu mă mai satur s-o privesc 🙂 și regăsesc starea de grație de la prima întâlnire cu ea - în 2013, la Galeriile Uffizi. De-atunci mi-o doresc.


Cred că este una dintre cele mai frumoase povești din lume: Venus se naşte dintr-o scoică, asemeni unei perle rare, scoica fiind adusă la mal de vânturile care suflă din stânga, iar o nimfă se apropie din dreapta cu o mantie în care se pregăteşte s-o înveşmânteze. 

Dulăpior special pentru CD-uri și DVD-uri nu am (tot mi-ar plăcea unul ca ăsta, ce-i drept), dar colecția mea de suflet e la îndemână și mă bucur de ea.


Mi-aș dori să am dispoziția necesară vizionării unui spectacol de operă (am ”Flautul Fermecat”, dirijat de Zubin), însă nici pentru un episod ”Elementary” nu mai reușesc să mă adun - darămite pentru Mozart? Cu toate că, sunt convinsă, mi-ar prinde foarte bine.

Revenind la Venus, mi-e dragă de nu mai pot și cred că reușesc să accept ideea că nu dețin originalul 😀
Adevăru-i c-ar fi prea mare pentru sufrageria mea (172,5 × 278,9 cm) și de-aia nu-l am, iaca 😂

6 comentarii:

Anonim spunea...

La multi ani, draga Greta! asta cu tabloul mi se pare geniala!

Anonim spunea...

Cea mai buna terapie pentru cand esti obosita - sa iti odihnesti ochii pe un tablou drag si plin de armonie. Sa iti bucure multe clipe frumoase!
Irina

Adriana spunea...

La multi aaaani!

Greta spunea...

Mulțumesc mult! :) Da, sunt absolut îndrăgostită de tablou, nu mă mai satur să mă uit la el :)

Greta spunea...

Într-adevăr, Irina, e terapie pentru minte și suflet :) Mulțumesc pentru gândul bun :)

Greta spunea...

Îți mulțumesc, Adriana! :)