luni, 28 august 2023

Sughițuri geografice (cu follow-up inclus)

Nu că pe-asta tre' să v-o povestesc, deci ne abatem un pic de la colinele Lisabonei.

Un client din Cehia, cam genul ”pricepe greu și uită repede” îmi scrie astăzi, ofuscat nevoie mare: ”Hello, ce se întâmplă cu vagonul cutare, defectat în Danemarca?” și continuă ritos: ”constat că vagoanele pe care ni le puneți la dispoziție nu funcționează așa cum ar trebui!”.

Contemplu Email-ul cu un aer rococo. Amintindu-mi de dragul de Jimmy din ”Pulp Fiction” (”But you know what's on my mind right now? It ain't the coffee in my kitchen. It's the dead nigger in my garage” 😀), răspund: ”în primul rând, n-am nicio informație despre un defect survenit în Danemarca. Te rog să-mi trimiți documentele și protocoalele x, y, z (n.r., chestiuni standard, care se trimit by default de către client sau compania de transport și era deja în neregulă faptul că nu le aveam). Iar în al doilea rând, ce caută vagonul ăsta în Danemarca, din moment ce zona voastră de trafic, conform contractului, este din Cehia până în Europa de Est?”. 

N-o să ghiciți ce-a răspuns feciorul.

”Yes, this is correct, this includes Denmark”.

Ei las' că mi ți-l satur eu de geografie 😏.

Edit două zile mai târziu, adică miercuri: tânăra speranță în ale geografiei nu mi-a mai răspuns la mail-ul pe care i-l dădusem după splendida replică de mai sus (probabil l-au pus să scrie de 1.000 de ori pe tablă ”Danemarca nu este în Europa de Est”), așa că azi i-am scris unei prepelițe de la ei. Prepelița mi-a răspuns bulversată că ”noi nu am știut până astăzi că sunt prevăzute limitări spațiale în contract”, v-am citat precis. Un contract pe care-l au de câțiva ani, de altfel. Și că-și cere scuze și-mi mulțumește anticipat pentru înțelegere 🙄.
Șefa mea s-a amuzat și m-a pus să le verific kilometrajul anual. Ocazie cu care am constatat că au depășit deja limita maximă admisă pe anul ăsta (și stipulată în contract), și-i abia final de august. Drept pentru care vor plăti penalizări. Cred că nici la partea asta n-au ajuns cu cititul și vor fi deosebit de surprinși să afle că și-n această privință au limitări.

6 comentarii:

Mmmaria spunea...

Sper ca scrii aici si continuarea...e mult prea savuros ca sa ne lasi asa.

Greta spunea...

@Mmmaria, deocamdată n-a răspuns la Email-ul pe care i-l trimisesem după ce-a slobozit nestemata. O fi dând test la geografie :)) Poate e mai harnic mâine.
Revin însă cu un comentariu aici, după ce mă edific :D

Mada spunea...

Pai nu știai mai Greta ca Danemarca e un sătuc in Cehia? 😂😂

Mmmaria spunea...

Doamne, dar stiu ca nu te plictisesti!

Anonim spunea...

deci ai si tu ametitii tai :D

lasa ca si mie imi scrie unul sa ma uit peste nush ce cerinte si sa evaluez si sa ii dau nush ce sfaturi, ii raspund ca nu e de competenta mea nici macar un pic si fie vorba intre noi, chiar sa fi fost, orcum nu am timp de extra proiecte. Imi scrie dupa o saptamana "no, te-ai uitat? ai facut? ca imi trebe" fi-t-ar sa iti fie de cap...

Greta spunea...

@Mădă, nu știam, dar acuma am aflat, feeling informată :)))))))

@Mmmaria, chiar că nu mă plictisesc, cu toate că uneori tare mi-aș dori :D

@Anonim, cum să n-am (amețiți)? Am din belșug, aș putea să-mi fac un insectar dintr-înșii :))))
Amețitul tău dovedește un mod de-a citi și a înțelege extrem de personal, ca să zic așa :D