luni, 11 septembrie 2023

Să nu mă dați dispărută 👀

Zilele astea avem musafiri, motiv pentru care ne vom (re)citi din weekend încolo. Continuăm cu povești din Portugalia, printre altele.

Tot zilele astea, avem 30 de grade aici. În zona asta așa ceva este o raritate inclusiv pe timpul verii, dar fiind pratic la jumătatea lui septembrie, se poate considera un fapt cu adevărat excepțional. I-am făcut un semn prietenesc gecii de toamnă, un fel de ”ne vedem mai încolo”. S-a uitat ciudat la mine (ea, geaca), o fi zis că-s în denial sau ceva 🤨.
De regulă, în perioada asta avem 17-18 grade, vânt și ploaie mocănească. Anul ăsta însă, te sufoci încă de la primele ore ale zilei.
Ce să zic, sunt amuzanți omuleții care susțin că nu există încălzire globală și totul se înscrie în parametrii normalității 🙄. Come closer and tell me more, vorba ceea.

Având în vedere țonțoroiul jucat de vreme se poate lesne deduce că n-am niciun chef de muncă, dar nu m-a făcut mama rentieră, deci îi dau înainte cu nețărmurit avânt. 

Sper că sunteți bine și aveți temperaturi ceva mai sănătoase la cap decât mine.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Profita bine de musafiri si ei sa profite de vremea buna, ca e mai agreabil sa faci turism pe vreme buna.

Ieri eram pe la 33°C, azi - 19°C cu ploaie, tunete, fulgere si noapte de-a binelea la ora 10. La ora asta s-a facut ziua din nou. Acestea fiind spuse, de la jumatate lui iulie pina la jumatatea lui august a fost o vreme mizerabila. La un moment dat scosesem sosetele. Ajunsesem pe la 12°C la prinz, pe bune!

Daaaaar...cum s-a inchis piscina municipala, adica pe 3 septembrie, cum s-a pornit canicula. Si asta e regula de fier, in fiecare an se intimpla asa, desi temperaturile nu urca atit de sus (dar nici vara nu coboara atit de jos). Si ma intreb si eu: cum de stie incalzirea globala data la care se inchide piscina de la noi? Sintem spionati de foarte de sus! Am zis si semnez.

Jual

Adriana spunea...

Avem deja mai mult de o saptamîna cu 35 de grade la Paris. Nici sa gatesc nu pot, doar salate si fructe :) Azi a începu sa ploua. Cred ca magazinele regreta ca au pus colectia toamna/iarna asa de repede :))

Mada spunea...

Si aici toată săptămâna trecută am avut 28-30 de grade, azi a trecut pe la 26 și diseară 30% șanse de ploaie. Sa vedem.

Anonim spunea...

Am fost in perioada 04-08.09.2023 in Germania in zona Goslar, Wolfsburg si Bad Harzburg.
Am trecut prin Hamburg din aeroport, am schimbat trenul in Hanovra si apoi am luat alt tren spre Goslar. Super punctualitate a trenurilor, impresionant cat de bine circula, am luat inclusiv ICE Train foarte rapid si nici nu simteai ca unoeri mergea cu ~ 200 km/h.
La fel, gara din Hamburg foarte frumoasa si impresionanta, atat din exterior cat si din interior. M-au uimit preturile, chiar mai ieftine ca in Roamnia, atat in supermarketuri, dar si la patiserii/ cofetarii. Confirm ca temperaturile au fost 28-30 grade C la umbra zilnic, insa diminetile racoroase, cu 10-13 grade C. Am avut un concediu frumos si tare m-am bucurat sa revad Germania. Ti-am povestit aici pentru ca te citesc de foarte mult timp si pentru ca stiu ca acum locuiesti in Hamburg, care e unul din orasele mele preferate. Sper ca data viitoare sa ajung si la Berlin, unde imi doresc sa merg de foarte mult timp. Tie iti doresc numai bine si mule momente cu amintiti de neuitat!

Oana

Greta spunea...

@Jual, exact așa a fost și aici, în august - mai mereu cel mult 20-21 de grade, nu de puține ori 15-16, ploaie aproape zilnic, vânt. Astăzi, când practic am trecut de jumătatea lui septembrie, sunt 23 de grade, soare blând, vântul abia dacă adie. Și copacii par că n-au niciun gând să-și lase frunzele să cadă...

@Adriana, la asta mă gândeam și eu uitându-mă prin vitrine zilele astea: ce să faci, frate, cu geci, pulovere și ghetuțe când afară continuă să fie vreme de tricou și pantaloni scurți?

@Mada, într-adevăr, a fost - și parțial continuă să fie - un fenomen extins în mai multe regiuni europene. Mă rog, nu mă plâng, 23 de grade sunt pentru mine temperatura perfectă :)

@Oana, mă bucur tare mult că ți-a plăcut Hamburg! :) În ceea ce privește trenurile pot spune că ai avut noroc - punctualitatea lor tinde tot mai mult să devină un mit... Îți dau dreptate cu ICE-ul, mă fascinează și pe mine de fiecare dată :)
Mulțumesc din suflet pentru gândurile frumoase și pentru că-mi ești aproape! :)