duminică, 21 iulie 2024

Din lumea celor care nu prea gândesc

(Off topic: nu mă pricep la politică americană, dar cumva și încăpățânarea lui Biden de-a se agăța de scaun s-ar putea încadra în categoria menționată în titlu. Nu înțeleg de ce s-a agățat cu atâta disperare - ba chiar lipsă de demnitate, aș spune, după dezbaterea care-a decurs catastrofal pentru el - de Biroul Oval. Cu doar trei luni înainte de alegeri, retragerea anunțată azi din cursa prezidențială este probabil tardivă. După cum arată lucrurile în prezent, Trump nu mai ratează președinția decât dacă-și dă jos pantalonii la emisiunea ”Good Morning America”. Și cred că asta ar fi dezastruos nu doar pentru Statele Unite, ci și pentru întreaga omenire. Închid paranteza).

😵‍💫 Cum NU se face vânzare
Ieri am fost în oraș pentru târguit diverse - printre altele, îmi trebuia o cremă cu SPF 50. Intru în magazin, ”vă pot ajuta cu ceva?”, ”nu mulțumesc, mă descurc” și încercam să mă decid între diferitele mărci, moment în care vânzătoarea vine pe capul meu să mă ajute, chiar dacă-i spusesem că nu e cazul. Păi ce, era după mine? 🙄
N-am vrut să fiu nepoliticoasă, așa că i-am zis ce caut. ”Ooo, dar ce coincidență, tocmai am primit niște produse noi, revelație pe piața americană, sunt minunate, deosebite, ceva nemaipomenit, permiteți-mi să vi le prezint”.
I-am permis, ce era să mai fac. Mi-a arătat un tubuleț de 30 de ml, n-am reținut numele produsului-minune și ”iată un pliant din care vă puteți informa...”.
Right, că de lectură aveam eu dispoziție în clipa aia. Not. Unde mai pui că pliantul părea conceput de Gogu de la departamentul de prelucrări prin așchiere: blocuri întregi de text, scrise miiiiic. Naiba ar sta să citească atâta. Halal marketing. Și când te gândești că cineva a fost plătit pentru spanacul ăla.
În fine. Nu cunoșteam marca și nu aveam de gând să m-apuc de experimentat, când puteam alege dintre atâtea mărci pe care le știam deja. Doamna părea însă ferm hotărâtă să-mi vândă maglavaisul cu pricina, așadar continua să peroreze netulburată. O ascultam cu jumătate de ureche, dar am reținut când a zis ceva de 60 de euro. Pe tubulețul ăla de 30 ml? Deci practic 2 euro un mililitru? Da' ce, oi fi având pene pe spate?
Căutam de zor o variantă să refuz politicos, că femeia se ținea după mine ca scaiul. Zic ”mulțumesc, dar 30 de mililitri e cam puțin, m-ar interesa un produs de 50”.
S-a uitat la mine cu superioritate. ”În general, cremele cu SPF 50 nu sunt disponibile în recipiente de 50 de mililitri”, cuvântează ea cu dispreț.
Serios, păpușă? 😂😂😂 Acum mă simțeam și luată de proastă. Vânzătoarea o ia martor pe-o colegă de-a ei: ”doamna vrea cutare cremă la 50 de mililitri, dar i-am explicat că nu se găsește....”.
Colega s-a uitat la ea împăiată și m-a luat să-mi arate niște produse Eucerin. Am plecat cu o cremă cu SPF 50 de 50 de mililitri, care a costat 19 Euro.
Nu știu ce cursuri de vânzări o fi făcut prima duduie, dar cred că se dusese să ude buretele.

🫣 Mare-i grădina și mulți se pleznesc cu tortilla prin ea...
Asta nu e o metaforă, în caz că vă-ntrebați. Suspectez că o influenceră de pe Tik Tok s-o fi enervat pe Gigelul din dotare că iar stă la televizor și bea bere porcușimăgaru' și vrând să-i dea cu făcălețul peste cap, probabil a înșfăcat din greșeală punga de tortilla și l-a plesnit pedagogic. Moment în care Gigelului i-a sărit berea din gură și uite așa a apărut Tortilla Slap Challenge.
Versiunea revăzută și adăugită e un pic mai elaborată, în sensul că berea a fost înlocuită cu apă și ambii protagoniști trebuie să aibă gura plină. Aaa, și să joace ”Piatră, hârtie, foarfecă”.
Mi se pare destul de greu de explicat aiureala asta, așa că mai bine vă arăt o mostră.

 

Sincer  vă spun, n-am putut urmări nerozia asta până la capăt. E mult prea stupidă. Înțeleg să te amuzi, dar așa?
Mă rog, nu c-ar fi ceva de mirare. Propune o tâmpenie și lumea te va trimite la plimbare. Pune-i în coadă cuvântul ”challenge” și oamenii se vor îmbulzi care să fie primul la bazaconia pentru care te-ar fi trimis să plimbi ursul când nu era ”challenge”.
Atât de previzibilă e natura umană uneori...
Chiar așa, am o idee și cred că lansez o nouă modă printre clienții mei: NuMăMaiBatețiLaCapCuAiureli-Challenge. Dacă funcționează, implementez și versiunea 2.0: CitițMail-urileÎnainteDe-aRăspundeLaEle-Challenge 💪.  M-am scos.

3 comentarii:

Mmmaria spunea...

Parerea mea este ca tik tok-ul a scos cu aceste challenge-uri tot ce e mai tampit in creiereloe unora...incerc sa dau ignore cat pot.
Acum vreo luna de zile, una dintre colege nu a venit la serviciu pentru ca si-a gasit masina fara numere de inmatriculare. Aproape toate masinile de pe vreo 5 stradute aveau numerele de inmatriculare smulse si aruncate. Unii si le-au mai gasit, altii nu.
Politia a avut treaba in ziua aia.
Tot un challenge a fost si asta :(.
Cei de la politie spuneau ca si daca ii vor gasi nu au ce sa le faca...

SAM spunea...

Acum cativa ani am senzatia ca a fost ceva challenge printre copii sa fotografieze de aproape chestii anodine, o bucata de zid, sau scari, whatever. Ma uitam siderata la doua pustoaice intr-un castel cu ceva expozitie militara, in Verona, ele fotografiau detalii de podea sau trepte, si nici macar ceva interesant, zid obisnuit, gri. Macar asta cu tortilla e amuzant.

Greta spunea...

@Mmmaria, ce situație urâtă cu numerele de înmatriculare :( Eu cred că asta s-ar încadra la vandalism, cum să nu le poată face nimic? Măcar un avertisment, de învățare de minte. Dar deh, când poliția n-are chef... n-are.

@SAM, pe asta cu fotografiatul de banalități n-o știam :)) Da, unii pot face un challenge din absolut orice. Te uiți în zare și gata, nici nu trebuie mai mult...