miercuri, 3 iulie 2013

Cărți, vise, filme, năzbâtii


Dacă Mahomed nu se duce la munte, muntele caută adresa lui Mahomed cu google și tot dă de el până la urmă :P Cam așa ar putea fi descrisă relația mea cu lepșele, despre care v-am mai povestit că-mi plac. Astăzi am dat peste una simpatică și nu foarte lungă și, din moment ce nu se menționa vreo interdicție de preluare (iar de la ultima publicată de mine au trecut două luni și jumătate), here we go :D

1. Dacă ai putea să intri şi să trăieşti într-o carte, care ar fi aceasta? Motivează alegerea făcută! (dar într-un film? dar într-un cântec?)
Carte - probabil într-un roman din ciclul "Melania", semnat de Rodica Ojog-Brașoveanu. Poftim? Sper că nu v-ați închipuit că m-aș vedea în rolul Melaniei, că pe onoarea mea, cu furculița vă despieptăn :D Asta-i culmea, numai dialoguri cu motanul Mirciulică mi-ar mai lipsi :)) Nu, cred că aș fi versiunea feminină a maiorului Cristescu. M-ar fascina anchetele legate de obiecte de artă și garantat nu m-aș lăsa impresionată de mofturile de fetiță ale venerabilei cucoane.
(Și nu, nici Minerva Tutovan n-aș fi! Cu desăvârșire imposibil. Un argument hotărâtor e faptul că nu mai știu matematică nici cât a uitat antemenționatul Mirciulică). 
Film -  "The Thomas Crown Affair" (1999). Furtul unui tablou de Monet și Pierce Brosnan. Apărarea și-a prezentat pledoaria :P
Cântec -  "Happy" (Alexia). Iote așa, pentru că it's so nice to be happy. 
Uitându-mă la cartea, filmul și melodia pe care le-am ales, concluzionez că-n mod evident nu sufăr de profunzime azi.

2. Dacă ai putea să-ţi alegi prenumele, care ar fi acesta? Dar în cazul în care ai fi de gen opus?
Astăzi nu mi-aș mai schimba prenumele, dar în copilărie l-aș fi cedat bucuroasă primului venit :D Păi cum altfel? Aveți idee câte cuvinte rimează cu Greta, respectiv de câte porecle am avut parte? Îmi cânta puștimea "Greta babeta zboară cu racheta" și-n culcare și-n sculare. "Suzeta", "bicicleta", "motoreta" constituiau, desigur, variațiuni pe temă :)) 
Lesne de înțeles de ce eram foarte invidioasă pe colega numită Carmen. 
În altă ordine de idei, dacă aș fi fost băiat mi-ar fi plăcut numele Mark.

3. În ce altă ţară ai vrea să trăieşti pentru un an şi de ce?
SUA. Sunt de părere că a trăi în America e o experiență de viață în sine. Ah, și important de menționat, ar trebui să fie musai într-un oraș mare. Foarte mare. Los Angeles sau New York m-ar aranja de minune :D

4. Care e visul cel mai neobişnuit ce l-ai avut şi ţi-l aminteşti?
Nu știu dacă e cel mai neobișnuit, dar inedit sigur este și mi-l amintesc destul de limpede, pentru că l-am avut zilele trecute. Eram într-o bucătărie (mă rog, și asta e relativ neobișnuit la mine, dar să trecem peste), iar la masă stăteau nici mai mult, nici mai puțin decât Zubin Mehta și Daniel Barenboim ;)) Simpatici musafiri aveam, pot să spun. Apoi parcă mi-era sete și m-am pomenit că aveam în mână un pahar de bere, pe care cumva știam că mi-l oferise Zubin. 
M-am trezit cu o incredibilă stare de bine :D

5. Povesteşte o zi din viaţa ta imaginându-ţi că eşti un animal.
Asta e simplu.  Sunt un tigru înfometat și-am dat cu ochii de Insipida Somnoroasă.  Case closed.

6. Dacă ai putea trăi în pielea altcuiva pentru o perioadă limitată de timp, cine ar fi această persoană şi de ce ai ales-o?
Asistenta lui Zubin Mehta. Este modelul meu în viață, este un reper, este omul pe care mi-aș dori cel mai mult să-l pot cunoaște îndeaproape și alături de care aș fi fericită să lucrez. Perioada aia de timp menționată în întrebare, aș limita-o la vreo douăzeci de ani. Cel puțin.

7. Dacă te-ai trezi singur pe lume, care crezi că ţi-ar fi primele gânduri şi ce ai face prima dată?
Cred că ar fi un coșmar destul de provocator chiar și pentru credinciosul meu dreamcatcher. Bănuiesc că aș fi absolut terorizată.

Ca de obicei, leapșa e la liber și pentru toată lumea :)

4 comentarii:

Cristina spunea...

Nu prea inteleg ce ai cu bietul Mirciulica...ar merita niste fursecuri d ela Capsa pentru jignirea pe care a incasat-o pe nedrept. Si daca tu vrei sa fi maiorul Cristescu, atunci lasa-ma sa fiu eu Melania :))

Greta spunea...

@Cristina, nu am nimic cu respectivul cotoi, doar ca nu ma vad stand la taclale cu el :D Si daca tu esti Melania, te rog sa te ocupi de fursecuri :P Si fa-i rost si de jeleuri, stii ca se da in vant dupa ele.
Btw, daca vrei sa fii Melania, esti invitata sa preiei leapsa ;))

Anonim spunea...

N-as putea fi Minerva (as vrea eu!), dar mi-ar placea sa fiu Dobrescu, macar pentru placerea de a o auzi pe Minerva comentand, facandu-si rationamentele si punandu-si in practica ideile complet trasnite, dar extrem de eficiente. Imi place de ea teribil. N-am terminat toate romanele cu Minerva si astept sa vad daca termina papagalul de invatat cat e a patrat plus b patrat. Si daca Dobrescu izbuteste sa faca pana la urma ceva ce Minerva nu a prevazut.
Rox

Greta spunea...

@Rox, hahaha :)) Eu am citit toate romanele cu Minerva și pot spune că nu, papagalul tot n-a ajuns să învețe formula. Dar a învățat altceva, și-anume să chirăie din răsputeri "ai feștelit-o, băiete, ai feștelit-o!", de câte ori îl vedea pe Dobrescu :D
Apropo, când ți se face dor de Minerva, am toate cărțile în format electronic ;))