marți, 17 ianuarie 2017

Blonda (la volan), tot blondă...


... chiar dacă a devenit șatenă între timp. Creierul tot blond i-a rămas.

Ajunge blonda ieri la serviciu și constată că, în proporție de 99%, locurile de parcare sunt ocupate. Oprește muzica - vorba aia, cui îi mai arde de triluri vieneze când n-ai unde parca? -, dă ocol imensului spațiu de parcare și ochește (smart, crede ea) un loc aflat între două mașini.

Prost a ochit... în primul rând, una dintre mașini (un Mercedes, ca să fie treaba treabă) era parcată cumva pe două locuri, pe linia de demarcație cum ar veni. Logic, cealaltă mașină era pusă și ea cam anapoda, iar spațiul dintre ele era, firește, mai îngust. Prea îngust. În mod evident îngust. Vizibil îngust. Urla la ochi, dacă mă-nțelegeți. Nu și pentru blondă!!!

Mda, cred că anticipați deja. Prea-iscusita blondă a izbutit, în urma unor manevre la amintirea cărora îi vine să-și dea minimum zece perechi de palme și tot atâția pumni în cap, să: a) zgârie Mercedesul parcat cocalar-style și b) îndoaie tabla propriei mașini.

Formidabil, nu? Mie-mi povestiți. În retrospect, nu-mi dau seama cum am putut fi atât de idioată să nu-mi dau seama că mașina mea NU avea cum să intre acolo. Și mai râdeam săptămâna trecută de Aristița că are orbul găinii.... nah, eu sunt campioana găinilor, în cazul ăsta. 

Plec de-acolo, găsesc - culmea - un loc de parcare bun, parchez și mă scarpin în cap. Cui naiba aparține Mercedesul? Doar nu poți să dispari lâsându-l zdrelit, pe modelul ”eu sunt mic nu știu nimic, tata-n pod belește capra”. Scriu pe un bilețel numele și numărul de telefon și-l prind sub ștergătoare. Cocalarul m-o suna el când o vedea ce bucurie i-am făcut. Dau telefon și la Poliție, să vină să constate. Până au apărut ei s-a ivit și cocalarul, care m-a informat că ”în mod special” a parcat așa, ca să fie sigur că nu va fi periclitată mașina. Ăăăă, deci cum? Ai parcat pe două locuri ca să te-asiguri că nu mai vine nimeni lângă tine? Ești deștept de dai în gropi, habar n-aveai tu că există și blonde...

Mă rog, asta ca să fac haz de necaz. Nu încerc să mă disculp, sunt vinovată cât China că n-am estimat corect spațiul. De mașini se va ocupa asigurarea, dar mă râcâie grav imbecilitatea de care-am dat dovadă. Unde mi-au fost mințile și mai ales ochii???

PS: după cum se vede, nu-s mai deșteaptă decât acum aproape patru ani. Ba dimpotrivă, s-ar putea spune.
PPS: când au venit politiștii, m-au sunat să ies, că intrasem la muncă între timp. Ghiciți ce? Am apărut ghiocel, fără să-mi luat portofelul (unde aveam permisul) și cheia (pentru a descuia mașina, unde aveam talonul). ATÂT de blondă sunt! Evident, du-te înapoi, adu-le... Nici nu vreau să-mi imaginez ce-or fi gândit oamenii ăia.
PPPS: nouă bărbați din zece mi-ar fi ținut o interminabilă predică. Nu că n-aș fi meritat-o. Jupânul e ăla unul din zece care-a zis ”o să treacă și asta, nu-i un capăt de țară”. 

10 comentarii:

Adela Tarpan spunea...

Lasa ca trece si asta. Bine ca ai full insurance si ca nu se considera parcarea ceva loc privat. Ca la noi la munci parcarea e proprietate privata si sa ai un accident acolo iti scoate efectiv peri albi.
Eu de cand am renuntat la Mini am mari probleme cu estimatea dimensiunilor. Mini intra oriunde :) si ma tot astept sa imi las botul la masina pe undeva. Ca acum am bot si la mini nu aveam :)
In alta ordine de idei ca una care conduce Mercedes ( a omului) sau BMW( a mea) recunosc ca mai mi s a intamplat sa parchez pe linia locului de parcare daca de exemplu masina de langa mine era parcata tot la fel ( si sa vezi ce misto e cand ala pleaca si vine unul care parcheaza corect iar tu ramai cocalar-style) sau daca persoana din masina langa care parchez nu a coborat inca si imi e frica sa nu o faca fix cand bag eu pe loc.

Anonim spunea...

Mey, io nu sint blonda si tot consider ca imi trebuie 5 locuri pentru a parca masina - unu pe care ma plasez, doua laterale, unu la sud si unu la nord. Mda, detest sa conduc. Daca visez sa cistig la loto e pt a avea o masina bengoasa care se parcheaza (eventual se si conduce) singura sau, macar, sa am un sofer permanent la dispozitie. A, si barbatu' din dotare e foarte cool, nu mi-a zis niciodata nimic cind am zgiriat masina. E drept ca nici eu lui.
Jual

Anonim spunea...

Salutari doamnei blonde, de la alta blonda.
Se mai intampla, trece uiti si rusinea, ca mie de asta imi era. Si de banii cheltuiti.
Eu am reusit sa blochez masina automata, sa ii blochez schimbatorul intre parcare si reverse, de genul ca nu mai porrnea nici motorul, nici nu se mai putea muta din loc. a trebuit sa chemam platforma, sotul era proaspat revenit dupa o operatie, saracu' tot el a trebuit sa se duca cu ea la service ca e pe numele lui si nu ma acceptau pe mine.
Norocul norocului e ca era in garantie inca, si au reparat tot pe garantie, no extra charge. Dar rusine mi-a fost multa vreme de mine, ca nah am blocat si benzinaria, barbatul de abia se tinea pe picioare... ce sa mai. trec toate, doar eu mai fac misto de mine cand apuc :)
Cris

thea spunea...

Ooo, cand vine vorba de apreciat distante cand sunt la volan... sunt o mare varza. Asa ca cele mai sigure parcari sunt cele unde am SUFICIENT spatiu.
Acum vreo 10 ani, in Bucuresti, am incercat la stop sa ma strecor intre o camioneta mai lata si parapetele soselei. Guess what? Am tras o linie pe toata lungimea masinii, spatiul a fost prea ingust pentru matizul meu :))

Deci, nu prea ma incumet, chiar daca domnul meu e disperat cateodata din punctul asta de vedere ... :)

Delia spunea...

Pe de-o parte imi pare rau, pentru stres si nervi macar, daca de restu se ocupa asigurarea (pe aici iti si creste asigurarea daca faci multe nefacute, nu stiu cum e la nemti).
Dar pe de alta parte, iti trimit flori virtuale si o strangere de mana pentru ca i-ai zgariat țapului cocalar mercedesul :-)) ASAA ma scot din sarite "soferii" care parcheaza pe doua locuri ca sa nu cumva sa parcheze cineva langa ei. De zici ca parcarea e pe propritetatea lor! Asa ca dupa mine si-a meritat cocalarul zgarieturile. Daca vrea loc de parcare cu buffer in jurul masinii sa isi lase masina in curte. Ca daca ar fi parcat ca un om normal intre linii nu i-ai fi zgariat nimica.
Ma mir ca nu i-au zis politistii nimica... probabil nu exista nici o prevedere legala cum ca trebe sa parchezi intre linii, deci n-au avut ce sa ii zica.
De multe ori mai caut si eu loc de parcare si nu gasesc pentru ca sunt elefanti parcati aiurea si iau cam doua locuri. Dar nu vreau sa-mi busesc masina mea; daca as avea un jaf, as parca fix langa usa lor, sa intre prin cealata usa sau prin portbagaj daca vor!

Greta spunea...

Bine, în situația dată individul îmi spusese cu subiect și predicat că a parcat așa intenționat, așadar celălalt a fost obligat să parcheze prost. Cât despre mine - numai că n-am dat prin gropi....

Greta spunea...

Jual, în hohote am râs, te iubesc :)))))))
Mda, și eu îmi doresc o mașină care se parchează singură. În mod sigur ar aprecia spațiile mai bine decât am făcut-o eu.

Greta spunea...

Huh, Cris, greu moment trebuie să fi fost pentru tine :( Și da, rușinea e mare în situațiile astea, nu mi-a trecut încă.

Greta spunea...

Acum și eu am revenit la stilul meu consacrat - trebuie să am MINIMUM două locuri la dispoziție, ca să mă încumet să intru cu mașina acolo. Ah, și pe stânga de preferat :D

Greta spunea...

Asta cu asigurarea care crește în caz de incidente e valabilă și aici... Anul ăsta nu vom remarca, dar anul viitor, da.
Polițiștii nu i-au spus nimic cocalarului, probabil nefiind pe domeniu public nu s-au legat la cap. Sau vorba ta, n-o fi existând nicio prevedere legislativă în sensul ăsta. Eu mă uitam la el și, cu toate că eram în culpă, mă-ntrebam cum de nu i-o fi un pic jenă... Nu-i era.