duminică, 23 septembrie 2018

Bibilica și Excel-ul


Vineri după-amiază, cu vreo oră și jumătate înainte de sfârșitul zilei - și al săptămânii - de muncă, primesc un E-mail de la o bibilică angajată la departamentul de marketing al clientului pentru care prestăm servicii logistice. 

”Bună ziua, 
vă rog să ne trimiteți luni articolele indicate în documentul atașat”. 

Având în vedere că bibilica ne scrisese nu doar nouă, ci și colegilor de la un alt departament, am sperat că numai de la ei vrea ”articole”. Grupul de înaripate de la Marketing / Producție nu pare să aibă un IQ intimidant - în general dau impresia că le este prea greu să decidă cui să scrie ce, așa că ne scriu tuturor, la grămadă, indiferent dacă mesajul ni se adresează sau nu.

N-am atât noroc, vrea și de la noi. Dar ce vrea? 

În fișierul Excel era ceva cam de felul ăsta: 


Mă uit cruciș. Câte vrea, deci? Scormonesc în mail-uri după niște comenzi anterioare de același gen, întotdeauna fuseseră câte 50 de bucăți. Hmm. Dar ”2” ăla ce desemnează? Hai că n-o vrea câte 100 de fiecare, adică 300 în total.  Sau da?

Simt că mi se pune o ceață pe ochi numai gândindu-mă cât o să am de muncit la ambalarea a sute de cartoane în cutii speciale pentru transport (nu încap prea multe într-una). Înainte să m-apuc de treabă, cer opinia unei colege. Oi fi înțeles greșit (sper).
- Cred că vrea câte 100 din fiecare, zice ea cu regret. Dar dacă vrea 100, de ce n-a scris așa? 

Aia nu înțeleg nici eu, drept pentru care decid s-o întreb direct pe bibilică. Răspunsul vine prompt. 

”Stimată Frau N., 

ideea e că vrem câte 100 de bucăți din fiecare categorie, dar pentru că era deja trecut 50 în tabel de la comenzile precedente, am pus un 2 în față”.

Stai așa. Deci cum? Nu a scris ”100” pentru că era deja trecut ”50”? Așa că în loc să scrie direct 100, a pus ”2”? N-avea spațiu să scrie trei cifre? I se termina cerneala-n taste?

Pentru numele lui Belzebut. 

4 comentarii:

Paula spunea...

Pai s-o fi gindit ca 50-ul ala e suma fixa si nu poate fi schimbat, asa ca a gasit o solutie despre care sigur i-a scris sefului sa ceara prima de inteligenta si initiativa. Ca uite ce tre' sa descurce ea, tabele in care scrie 50 cind ea vrea mai multe. Noroc ca n-a vrut 23 ori numere care nu mai corespundeau cun50, ca atunci era mult mai complicat. Probabil comanda 50 si facea retur la 27.

Petronela spunea...

Răspunde-i și tu la email:
"Stimată Frau Bibilică,
Vă vom trimite comanda astfel:
............."
Și aici inserezi un tabel plin de formule matematice care să includă și radical, și derivate, și sinus, și cosinus...
Și la sfârșit: "Vă rugăm să ne comunicați dacă sunteți de acord cu cantitățile" :)

Greta spunea...

Da, a dat dovadă de foarte multă creativitate doamna, nimic de zis :))) Merită pe deplin răsplătită.

Greta spunea...

:)))) Cu siguranță n-ar fi fost de acord. Nu s-ar fi încadrat în profilul ei deosebit de creativ :D