vineri, 27 mai 2022

Salată de weekend (51)

Aho aho, copii și frați.... Îu, stați că-ncepusem poezia greșită.
Vine vine, primăvara... Nu, nici asta, că primăvara e ca și dusă.
Bun, și-atunci ce? Că nici vară nu se poate spune că e, acu' vreo oră am închis geamul că-mi era pur și simplu frig.
No bine, dacă tot nu știm ce anotimp e afară, un cântec vesel să cântăm și o salată să mâncăm. Mă exprim rimat, mă simt radiogoniometrat 🧐.

1) Într-una din zile am o eroare în ERP de nu puteam lucra nimic. Mă loghez, mă deloghez, sistemul e surd toacă. Restart laptop, tot surd.
Ce-mi rămâne de făcut - dau mail la IT. Am vrut să pun și un pariu cu lumea din birou, da' n-a fost cazul, că toți eram într-un gând și-o sâmbătă.
”Did you try to restart your laptop, miss?” 🙄 grăi feciorul de la Helpdesk.
Fenomenal. Plenipotențiar. Ceva deosebit, vă spun.
Au moșmondit ei pe Team Viewer ce-au moșmondit și-au trezit la viață dihania (mă refer la ERP, nu la mine, silvuple). Edificator este felul în care am încheiat chat-ul cu ei (sau ei cu mine):


Ce pot pentru ca să mai zic. I did not.

2) După cum v-am mai povestit, fac alergie la expresia ”bine punctat”. Îmi sună așa ca un fel de... ”hai să zicem și noi ceva ca să nu spunem nimic, dar să părem importanți”. Eh, mai nou se pare că expresia asta, oricum nesuferită mie, se află într-un permanent proces de dezvoltare. Iată două exemple de care m-am împiedicat recent:


Mă doare capul. Punctat mă doare. Fabulos de nemaivăzut de extraordinar punctat, nu așa oricum. Să n-avem vorbe.
Ah, pardon. Punctattttttttttttttt, voiam să zic 🙄.

3) ”In order to achieve the defined objectives, the organisation must determine: what will be done, what resources will be needed, who will be responsible, the deadlines and how the results will be evaluated at the end of the process”.
N-am niciun motiv anume pentru care v-am arătat fraza asta, altul decât acela de-a mă asigura că nu sunt singura care ajunge să citească așa ceva. Haștag #CaSăȘtiț.
(Fie vorba-ntre noi, îndemnul de la punctul 1 nu era tocmai lipsit de sens, dacă stau să mă gândesc... 🙈).

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cind am fost in România in aprilie, am descoperit ca a aparut o expresie noua care face furori: "cu mult drag". Ma duc la banca, vorbesc cu fatuca de la ghiseu, la sfirsit eu multumesc frumos, ea ma ia la sentiment, "cu mult drag". La cosmeticiana idem. Ce sa spun, nici nu stiam ca sint asa indragita de oamenii din Bucuresti!
Jual

Greta spunea...

Uite pe-asta nu am auzit-o încă. Dar nu-i timpul pierdut...