joi, 5 mai 2022

Și eu #metoo

Experiența Vioricăi Vodă - și prin asta nu mă refer atât la momentul de pe scena Premiilor Gopo de marți seară, cât la ceea ce i s-a întâmplat, propriu-zis - m-a atins într-un fel foarte personal.

Atât de personal pe cât poate fi pentru cineva care în urmă cu aproape 20 de ani, a fost un #metoo.

Mda, n-am vorbit niciodată despre asta, nici acum n-o să dezvolt. Nu mă simt în stare să elaborez pe subiect și nici n-a fost ceva ieșit din comun. De fapt, fusese schema clasică: el era într-o poziție de forță, iar eu eram tânără, fraieră, naivă, n-aveam pe nimeni căruia să-i pot povesti așa ceva și am fost suficient de proastă încât să mă pun într-o situație care a escaladat. Restul, cum s-ar zice, e istorie. Un pasaj sordid, pe care mi-aș dori să-l pot uita, dar vorba lui Dr. House, ”you can't always get what you want”.

De fapt, ce voiam să spun e că, mai rău decât un ”aproape viol” (sau, cum formulasem când i-am povestit psiholoagei, un ”hai-să-fiu-de-acord-ca-să-nu-fie-viol”), este să te vezi neluat în serios.
Să-ți vezi suferința luată în derâdere și umilința redusă la zero.
Sau eternul ”ei hai, că și tu ți-ai căutat-o”. Aia doare ca dracu', poate chiar mai mult decât amintirea momentelor când ai închis ochii și l-ai lăsat pe-ăla să facă ce vrea cu tine fiindcă atunci n-ai putut, sau n-ai știut, altfel.

Tocmai de aceea, actrița Mara Nicolescu și actorul Mircea Diaconu, care au luat-o pe Viorica Vodă în zeflemea, sunt niște nemernici și tot ce li se cuvine este să se scufunde într-o binemeritată uitare.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Uitarea e prea puțin pentru "marele" Mircea Diaconu care a mai dovedit încă o dată cât de josnic poate fi. Eu cred că ar trebui scoși în față și el, și Mara Nicolescu (care nici nu știam cine e până acum) într-o emisiune, cu un psiholog ca să își dea seama cât de %$&# sunt.
Te îmbrățișez,
Petronela

O spunea...

pe Diaconu nu cred ca il banuia lumea de prea multa minte dar gagica aia...damn...shameful

Greta spunea...

Da, e prea puțin. Nici nu știu ce pedeapsă ar fi potrivită pentru cineva care ia în derâdere așa ceva...
Te îmbrățișez și eu, tare multă nevoie aveam :)

Greta spunea...

Una e să fie minte puțină, dar când mai e și ticăloșie... Cât despre Mara Cum-o-cheamă, acum am auzit și eu pentru prima dată de ea. Din ce văd, nu pierdusem nimic.

Cristina spunea...

Buna, te citesc de foarte multa vreme -intru pe blog joia si sambata sa vad daca ai scris ceva si sa caut recomandari de carti😅

Imi pare rau sa citesc ca ai trecut prin asa ceva, asemenea mizerii nu ar fi trebuit sa se intample.

Greta spunea...

Bună, Cristina! :) Îți mulțumesc pentru că-mi ești aproape și pentru gândul bun :)
Da, așa ceva n-ar trebui să se întâmple niciodată, dar lumea în care trăim e așa cum e...