Dacă vi se pare că titlul nu are niciun sens, nu vi se pare. Dar tot cam atâta sens are și show-ul de ”gătit” al eternei plângăcioase. Netflix cred că se dă cu capu' de ce-apucă.
Adevăru-i că nu mi-am găsit resurse de răbdare pentru a urmări integral producția ducesei de Sussex, mai cunoscută publicului drept NimeniNuMaiECaMineI'mTheBest. Avusesem de gând să mă uit, ba chiar începusem la un moment dat, însă am cedat nervos când s-a apucat să cuvânteze despre mindfulness-ul albinelor. Dar drăguțul de Youtube a găsit de cuviință să-mi arate la sugestii un clip în care alteța Scârț concepea, cu nesăvârșită migală și pricepere, un curcubeu de fructe. Iar chestia asta mi-a băgat foc în taste, adică știu că o mulțime de oameni și-au dat cu părerea pe subiect (și mai nimic de bine, fapt deloc de mirare), dar lasă că mai e loc. De păreri, vreau să spun.
Drept pentru care m-am îndeletnicit o vreme cu minunata producție.
Pentru început, ținutele ei în bucătărie sunt primul element care-o arată drept ceea ce e: o neavenită. Lasă că nu poartă aproape niciodată șorț și niciodată bonetă, de-i flutură cosițele în blide; însă când o vezi cum taie ardei și dovlecei sau bate ouăle îmbrăcată în bluze de dantelă și fuste de mătase (deseori nuanțe deschise, alb sau crem) și purtând brățări, inele și cercei, te cuprinde o înduioșare de nu vă pot povesti 😃.
(Apropo, n-o să ghiciți ce-a înfăptuit după ce-a terminat de tăiat legumele: le-a pus într-un castron și pe un ton misterios, ne-a dezvăluit ce urmează: ”aduc legumele lângă tigaie”. Eeee, ziceți drept, nu v-ați fi așteptat la așa ceva, nu? Rezon!). Și ca să vă șochez definitiv, vă informez că după aia a adăugat ardei, pe care de asemenea îi tăiase cu aplomb nețărmurit. A urmat o mărturisire zguduitoare: ”îmi place să presar semințe” și-a unit vorba cu fapta, de m-am simțit adânc străfulgerată de impactul momentului existențial 🙄.
În caz că vă-ntrebați ce manufactura acolo: omletă cu șuncă, brânză și legume. Ce, nu merită asta un show de gătit? Nu mai spun că ne-a umplut pe toți de mindfulness când, pe un ton sobru și adecvat momentului, ne-a informat: ”acum iau șunca”.
Am trecut mai repede peste o secvență cu gemul de caise, despre care am aflat că ”poate fi mâncat simplu la micul dejun, dar poate fi servit și mai elegant” (eleganța însemnând să așterni cu respect peste el un strat de iaurt și apoi zmeură deasupra și unde-i steaua aia Michelin, că mă și enervez 😒). Aicea n-a zis de mindfulness, o omisiune absolut deconcertantă.
Să nu-mi uit vorba, ne-am luat de la curcubeu. În preambul, ne-a elucidat cum se face o salată de fructe: ”tăiem fructele și le punem în bol”, am citat precis.
Deci stai, cum? Fructele în bol? Nu bolul în fructe? Am ajuns la 45 de ani și habar n-avusesem, 'ai de capu' meu 🫤.
A purces prin a ne aduce la cunoștință că va tăia căpșunile ”în bucăți cât o îmbucătură, ca să fie mai ușor de savurat” și le-a așezat ”în direcții diferite, ceea ce denotă veselie”. (Vă poftesc să nu vă hliziți și să luați în serios show-ul doamnei ducese, daaaa? Alo 🤨). În continuare a plasat cu dibăcie bucățile de căpșuni, urmate de zmeură, felii de caise, clementine, ananas, kiwi (”bunătăți perfecte pentru o îmbucătură” 🤓) și afine. ”Vedeți cum se formează curcubeul?”
No, așa. Dacă tot ne-a scos fosta alteță regală din bezna ignoranței și ne-a elucidat că ”fructele sunt de diferite culori” (nici asta nu știusem pân-acuma), bașca ne-a dezvăluit acest mod revoluționar de-a le prezenta, mă-ntreb oare ce mistere se vor mai fi devoalat în episoadele următoare. Anticipez că ne va destăinui faptul că iarba e verde și cerul e albastru. Sau poate ne face o demonstrație live a stoarcerii unei portocale pentru suc.
Și fiindcă acuma sunt deșteaptă 😎, știu care va fi primul pas: ”acum iau portocala”. Ha! 😃
8 comentarii:
Este genul de "vedeta de carton".
Pur si simplu nu o tolerez.
Imi evoca tipul de cantareata de festival Mamaia, cu un slagar la activ si cu figuri, aere si fulgi timp de treizeci de ani dupa.
Eleganta falsa, disimulare si roluri inchipuite.
Curcubeu din'cela fac adesea iarna. Insa cu slana, carnati, ceapa rosie si ce mai gasesc. Data viitoare o sa aranjez slana pe modul "vesel" :)
Madlenec
Mie mi-a plăcut mult episodul în care a pregătit sare pentru baie pentru un invitat. Așa, vreo 2-3 kg de sare, cu o mică infuzie de levănțică. ca de asta vin musafirii la ea, să își facă baie cu 3 kg de sare. Sper să nu îi înfunde canalizarea :)) și când și-a rugat un invitat să radă lămâie peste ceva, asta nu știa când să se oprească, probabil îi era și frică să întrebe, ajunsese aproape la pulpa lămâii :))
Recunosc, eu m-am uitat în tandem cu o prietenă, la telefon, de comentam și ne hlizeam live amândouă, altfel nu aș fi putut :)
Ai scris foarte haios, bravo! Nici eu n-o pot suferi si nici nu mi-a dat prin cap sa ma uit la emisiunile ei, admir rabdarea ta.
Jual
Ah, Madlenec, ce poftă mi-ai făcut cu curcubeul din slană, cârnați și, mai ales, ceapă roșie!!! 🤩
Îți dau dreptate absolută, este fix ”vedeta de carton”, împinsă în față prin strategii de PR și Marketing, dar în realitate o formă fără fond. Când PR-ul și Marketingul s-au dus, n-a mai prea rămas nimic.
Aproape că-mi vine să mă uit și la episodul ăsta 😂😂😂 Cum, frate, să torni atâta sare în cadă? Nu mă pricep, dar cred că n-are cum să fie sănătos pentru piele. Da, e clar, musai să mă uit 😃
Mulțumesc, Jual, pe alocuri m-am amuzat și eu în timp ce scriam 😀 Cu răbdarea nu stau deloc bine în ce-o privește, dar am vrut să scriu în cunoștință de cauză.
Acum am devenit curioasă de episodul în care a pregătit sare de baie, de care spune Mada mai sus 😀
A pregătit-o într-un borcan din ăla, bun de pus murături 😅
Mada, am văzut episodul 🤣🤣🤣 Ceva deosebit 😀 Vorba ta, fix murăturile mai lipseau.
Trimiteți un comentariu