marți, 10 iulie 2012

Schnaps pe Facebook. Or something.


Pe langa multe alte chestii, prea putin semnificative pentru a merita mentionate, in ceea ce priveste Facebook nu inteleg urmatoarele aspecte:

- De ce se inghesuie lumea sa dea share la poze cu mancaruri ilegal de imbietoare?
In categoria asta se incadreaza preponderent prajiturile. De fapt cred c-am facut un atac subit de pofta acuta, fiindca-n secunda in care un "friend" a share-uit un tort cu fructe care-ar fi scos din minti si-o antilopa, instinctiv am deschis pagina de blog ca sa protestez in tihna. Asta dupa ce-am dat "hide story", optiune pentru care multumesc lui Zuckerberg, familiei si prietenilor :D
(Paranteza: exemplul cu antilopa e aleatoriu, dar poate fi contrazis numai in masura in care-ati vazut vreuna infulecand cu pofta un tort cu frisca si fructe).
So - de ce-ai da share la poza unui tort pe care nu l-ai facut tu, nu l-ai mancat si despre care nici nu stii daca si cat de "ornat" a fost in Photoshop? Care e, hm, rationamentul? (Asta-n cazul fericit in care exista vreunul, desi personal ma indoiesc). 

- Care e treaba cu "citatul zilei"? De obicei niste siroposenii gen "fii tu insuti, just keep going" (hm, Greto, asta nu e siroposenie, e mai degraba un indiciu al subconstientului care-ti sugereaza ca nu ti-ar strica un Schnapps). Bun, depasind momentul, de ce ar share-ui cineva "citatul zilei"? Pana la urma e pentru mine, citatul meu personal (vorba sa fie), de ce as da cu el de (sau pe) pereti? Same thing in ceea ce priveste horoscopul, nu ca ala ar fi excesiv de personalizat, anyway.... :D

- "Cutarica se afla cu alt cutarica la restaurant / bar / lactobar" (chiar, cati va mai aduceti aminte de lactobar? :)) ) Asa, si? De ce-ar fi asta de interes? Ca mananci o grisina la barul X? Cui ii pasa, in afara de tine si de grisina? Ok, o recenzie despre barul respectiv ar putea fi de interes, dar asa.... doar ca te-ai dus acolo si (probabil) urmeaza sa te intorci acasa candva, pe una sau mai multe carari?

Intre tort cu fructe si grisina, eu aleg Schnaps-ul. Voi?

4 comentarii:

Veronica spunea...

pentru punctul cu restaurantul, poate dau de veste unde sunt ca sa mai vina si altii. pentru celelalte inca mai caut explicatii :)

Greta spunea...

@Veronica, tare nu cred ca pentru celelalte se pot gasi explicatii cat de cat rezonabile... :)))

Carmen spunea...

S-o luam metodic ( sunt in pauza, am timp):

La restaurantul X, bagi un check in, cu urmatoarele scopuri:
a) ca sa vaza amicii unde esti, sa se adune mai multi.
b) sa moara dusmanii de ciuda! :P

Facebook-ul a devenit un fel de panoplie, unde ne asezam reusitele zilnice. Adica daca eu am facut un tort, ma laud cu el, din motivele descrise mai sus. Adica, fie sa vina amicii la mine, sa-l ciopartim impreuna, fie be) sa moara dusmanii de ciuda, ca ei "n-are" asa tort.

Citatul zilei: sa zicem ca tu ma stii pe mine, fara nelinisti intelectuale. Intr-o zi, trantesc acolo un citat plin de miez,fie ca sa te contrazic, fie be) sa moara dusmanii de ciuda, ca sunt dishteapta si-o arat!

Cat de rezonabile ti se par aceste explicatiuni?

Greta spunea...

@Carmen, regret sa te anunt ca nu mi se par deloc rezonabile :D Dar tie cat de rezonabil ti s-ar parea un Schnaps la ora asta? :))

In context, se pare ca oricat de multe posturi as bloca, tot se gaseste o modalitate de a-mi baga torturi, prajituri, ciocolata de casa si papanasi sub nas... :((((