marți, 2 iunie 2015

Și dă-i și freacă...


Teoretic, zilele astea ar trebui să scriu articolul despre concertul de la München, dar practic nu văd când o să am starea necesară pentru el.  Nu de alta, da' am treabă.  Șmotru. 


Joi vine o prietenă din România pe la mine și stă până duminică, prilej numa' bun de curățenie generală. Aia pe care de fapt o fac doar de două ori pe an, de Paști și de Crăciun, numai că de Paștele ăsta am cam tras chiulul și-am făcut nițel mai pe deasupra. Aia în care pui la spălat tot ce poate intra în mașina de spălat și ieși într-o formă onorabilă de acolo, inclusiv pilota și pernele. Aia în care freci tot ce se poate freca, încerci să-ți faci planuri, nu te poți ține de planuri, vezi că poate-ar trebui să iei un covoraș nou în baie fiindcă actualul, deși nu-l ai demult, arată ca luat de pe marginea gârlei. 

Nu uita să speli și geamurile, Greto. Și oglinzile de la dulap. Nu crezi c-ar trebui să faci ordine și în cămară? Oh, ba da, cel puțin jumătate din chestiile adunate de acolo vor lua drumul ghenei (de ce-oi fi adunat atâtea, for Pete's sake, și mai ales, când? Că numai acum câteva luni am zvârlit o parte din conținut). Și nu ziceai că vrei să iei și pentru bucătărie un covoraș nou? Sau două mai mici? Ba ziceam. Păi de ce să m-apuc atunci? De șmotru sau de dus la Super Plus după covoraș(e)? Până una-alta, am pus mașina de spălat la treabă. Să nu stea, că-i stă norocul. 
(Mi-aduc aminte de anii studenției, când aveam de învățat în sesiune și-aș fi făcut orice altceva, inclusiv sarmale, numai să nu trebuiască să-nvăț. Mă pricepeam de minune să mă conving că trebuie neapărat să fac sarmale :D Aș încerca și-acum șmecheria, în sens invers, dar nu reușesc să-mi dau seama ce-aș putea avea de învățat așa de urgent :))).

Am concediu săptămâna asta, uitai să menționez. Și cu toate că nu mă găsesc în cea mai formidabilă stare de spirit (a trecut efectul concertului și n-am avut ce ”pune în loc”), trebuie să m-adun cumva și să purced la treabă. Sporuri deosebite îmi doresc pe-această cale :D (în viața viitoare îmi angajez menajeră, am zis!). 
Dar mai întâi mă duc să-mi iau un croissant proaspăt de la brutăria din colț :))

6 comentarii:

Anonim spunea...

Clar si o cafea langa croissantul aburind :) si da muzica tare cand faci curat sa regasesti niste stare de spirit, zau, ca as vrea sa te stiu si mai binedispusa.
Asa m-am apucat si eu de facut curat, alataieri am facut in dulap la bucatarie, la fel ca tine aruncat jumatate de lucruri.
Aseara am sters praful, planul era sa bag si aspiratorul.. dar nah, nu am mai apucat pe motiv de hai sa plimbam copilul, lasa ca bag eu aspiratorul maine - zice sotul. pariu ca nu apuca, pt ca aia mica are chef de calareala la tati. diseara mai facem una alta, mai spalam o baie, fie el sau eu, si de vineri iar trebuie un pic de oridine, ca sambata ne vine o verisoara.
Covoras nou, zici? o idee buna ca ala de la bucatarie arata saracu' vai si amar. shopping here i come :))))
Cris

Greta spunea...

Hehe, Cris, eu am avut baftă la shopping, tu ce-ai de raportat în sensul ăsta? ;))

Anonim spunea...

Io... cum sa iti explic.. Nada! :))) maine incepe weekendul la mine, sper ca maine sa ajung :))
Cris

Greta spunea...

Cris, sper că ai avut un weekend frumos și la shopping fructuos! :)

Anonim spunea...

Asa a fost, multumesc! am reusit sa iau un covor verde pt bucatarie, tare bine arata bucataria cu el, si 4 bluze alese de sot :) ma bucur sa citesc ca ai avut timp petrecut frumos si plin de zambete :)
Cris

Greta spunea...

Să le porți sănătoasă! :)