miercuri, 7 septembrie 2016

Cinci lucruri pe care mi le doresc (Blog Challenge 19)


Am trecut demultișor de jumătatea lepșei-foileton, pe care altminteri încerc să o ”economisesc”. Îmi place să am pus ceva deoparte, despre care să știu că pot scrie oricând. Dar asta nu înseamnă să o las să prindă praf și molii, deci astăzi dezbat tema cu numărul 19, pentru care trebuie să vorbesc despre cinci lucruri pe care mi le doresc. Mă rog, originalul în engleză e ”items”, prin urmare presupun că se referă la obiecte concrete, nu la dorințe de tip ”îmi doresc să călătoresc cu Orient Express și să scriu un bestseller” șamd.

N-ar trebui să fie prea dificil, de fapt a fost de-ajuns să reflectez câteva clipe, ca să mi le evoc pe toate cinci. Acum mi le doresc și mai mult, uofff :))

Așadar, în ordine aleatorie:

1. O măsuță de toaletă. 
Habar n-am de unde mi-a venit ideea, dar mă gândesc la asta de ani de zile. Probabil am consumat prea multe filme :)) Să mă demachiez stând la măsuță, purtând (ca să rămânem fideli clișeului) un halat de mătase de culoare albă... Mmm, nu sună foaaaarte ademenitor?
(Realitatea e că probabil n-o să-mi iau niciodată un halat de casă alb, mi se pare teribil de nepractic. Iar motivul pentru care nu am măsuță de toaletă e unul cât se poate de banal; pur și simplu, deocamdată nu am spațiu pentru așa ceva). 

2. Lenjerie Grazia Giachi. 
Acum trei ani, când ne frăsuneam prin Florența, am dat cu totul întâmplător peste un butic în a cărui vitrină am descoperit cele mai frumoase articole de lenjerie pe care le-am văzut vreodată. Majoritatea albe, într-un stil deopotrivă vintage și romantic, din materiale fine și de foarte bună calitate. Magazinul era închis în momentul respectiv și urma să plecăm a doua zi, dar am reținut numele. Cândva, într-un viitor pe care-l sper cât mai apropiat, o să dau iama pe site-ul lor și-o să-mi aleg ceva, deși costă destul... dar măcar una, două...
Dacă aveți curiozitatea, aruncați o privire aici. Sunt convinsă că vă veți îndrăgosti de vreo 50 de modele, cel puțin... :D

3. DVD-urile edițiilor din 1995 și 1998 ale Concertului de Anul Nou de la Viena.
Aș putea spune că DVD-urile astea reprezintă marile absențe ale colecției mele. Mi le doresc din tot  sufletul și Doamne, cât le-am căutat. Însă... nu există, as in nicăieri. Nu au fost realizate de Deutsche Grammophon (care le-a produs pe cele mai multe până acum) și nici de Sony, cel mult de niște producători obscuri, deci nu sunt de găsit. Nici măcar pe eBay, le-aș fi cumpărat și dacă n-ar fi fost noi și foarte probabil aș fi pregătită să plătesc mai mult decât prețul obișnuit al unui asemenea DVD. CD-urile le am demult și-am găsit niște filmulețe pe Youtube - de foarte slabă calitate, filmate de pe televizor. Decât deloc, bune și alea, dar... vreau DVD-urile, încă nu m-am resemnat că nu există nicăieri în lume :))

4. O reproducere a tabloului ”Nașterea lui Venus” de Sandro Botticelli.
Nu sunt pasionată de pictură, așadar nici cunoscătoare, dar de pictura asta m-am îndrăgostit pentru totdeauna. Am povestit acum trei ani mai detaliat despre asta, într-o postare despre vizita noastră la Galeriile Uffizi. Pentru mine nu există un tablou mai frumos și-mi doresc o reproducere înrămată a acestuia. 

5. Un dulăpior special pentru CD-uri și DVD-uri.
Ca s-o spun pe-aia dreaptă, mi-aș dori de fapt un accesoriu de genul ăsta, pentru colecția mea, desigur. Tot din lipsă de spațiu nu am unul până acum. Voi ține cont de aceste aspecte (pe lângă multe altele, evident), atunci când vom căuta următoarea locuință.

Acum că mi-am recapitulat dorințele materiale, sunt convinsă că măcar patru dintre ele vor deveni realitate cât de curând. Hm, dar în privința DVD-urilor nu-s deloc sigură... și tocmai pe ele mi le doresc cel mai mult dintre toate cele cinci.

8 comentarii:

Bianca spunea...

Vaiii, ce frumoase sunt neglijeurile italienesti!!

Anonim spunea...

Ai incercat sa scrii la Filarmonica? Poate au un birou de relatii cu publicul. Sau eventual, daca stii cine a fost dirijorul sa incerci sa-i contactezi impresarul?!
Ca sa raspund la leapsa: imi doresc o masina de cusut si un dezerbant termic (suna ca naiba in româna - arde buruienile localizat). Daca se poate, masina de cusut sa vina cu stiinta bagata deja la scafîrlie.
Jual

Anonim spunea...

Halat si lenjerie de asta si eu imi doresc tare :) am un halat din japonia cu berze, f frumos, mai grosut asa ca eu is tare friguroasa.
Frumoasa selectie de dorinte, iti doresc sa le indeplinesti cat mai repede :)
Cris

Greta spunea...

Nu-i așa? :) Pe câte modele ai pus ochii? :D

Greta spunea...

Astea ar fi ultimele două soluții, într-adevăr. Da, știu cine e dirijorul, e Zubin... de-asta mi le și doresc atât de mult. Culmea că nu mă gândisem să-i scriu asistentei lui legat de asta, dar e o idee foarte bună, pentru care-ți mulțumesc! :)

Greta spunea...

Și eu sunt în căutare de halat ceva mai gros, că și eu sunt friguroasă. De fapt, foarte friguroasă...
Săru'mâna de gândul bun, sper să se întâmple cât mai curând!

o femeie spunea...

Am citit titlul si luata repede nu imi vine niciun item in minte, simt ca am de toate, mai vad cate o poza sau pliant si imi zic "moama, ca ar fi fain acolo in colt la mine" si le uit. Rezonez insa cu toate item-urile alese de tine, mi se par minunate toate.
Iti doresc sa ti se indeplineasca toate, cu eforturi mici si cu surprize frumoase :)

Greta spunea...

Mulțumesc tare mult, cred c-aș țopăi ca o capră de bucurie :)