miercuri, 16 noiembrie 2016

Ce mă enervează în ultima vreme


Scurt și concis, că am nervi (nu că asta n-ar fi evident încă din titlu):

  • Angajații care muncesc în dorul lelii, comit greșeli pe cât de banale, pe atât de grave și de-nervii-mei-mâncătoare (că eu tre' să le rezolv - și-ncă urgent. Asta întrucât fiecare comandă care din varii pricini nu poate fi expediată în cel mult 24 de ore trebuie documentată și justificată - de ce, cum și mai ales când va fi trimisă. Nu o dată s-a întâmplat să mă trezesc cu 3-4 E-mail-uri de la Customer Care în interval de zece minute: ”cum adică, problema X? De ce nu s-a rezolvat astăzi? Când va fi expediat pachetul? În ce stadiu este? Așteptăm cât mai repede explicații detaliate!”). Fiecare E-mail de-ăsta echivalează cu un fir alb în capul meu. Din schemă nu lipsesc Musiu Șarl (”Greta, vezi să rezolvi comanda aia azi”) sau Măturătorul (”până la încheierea zilei de muncă aștept E-mail de confirmare a expedierii coletului cutare”). Oh joy!! Iar angajații care au comis greșeala inițială se uită la mine ca rața la fulger când le explic și-i poftesc politicos să caște ochii pe viitor. ”Nu știu, n-am fost eu. Ah, e userul meu? Păi, hmm.... nu știu. Habar n-am. Nu înțeleg. Da, am fost foarte atent(ă). De fapt nu prea cred că am făcut eu greșeala asta”. Împușcă-te, Greto.
  • Sistemul de impozitare german, care-mi ia - cumulând impozitul pe venit și contribuțiile sociale obligatorii - fix o treime din salariul brut. Cică primim primă de Crăciun anul ăsta, chestiune care-n loc să mă bucure, mă irită. Ați ghicit, și prima de Crăciun este impozabilă. Dacă-mi rămâne de-o măslină și-o grisină din ea, pot să mă declar mulțumită. Mereu îmi amintesc de vorba lui Moromete când mă gândesc la treaba asta - ”bine că-ți dau și leul ăla...”.
  • Personajele responsabile de Customer Care și iremediabil bătute în cap. Băi, nene. De ce trebuie să scrie trei oameni diferiți în legătură cu aceeași problemă și să NU comunice între ei? Și chiar dacă-i iei pe toți în CC atunci când răspunzi, inevitabil se trezește careva să scrie înapoi că n-a înțeles, că de ce, că plouă, că e revoluție... Trofeul ”Zgaiba de oțel” îl deține o chinezoaică. Ne face tuturor nervii chisăliță, trimite 15-16 mail-uri pe zi (al treilea începând cu ”nu am primit încă feedback...” - deși scrie la echipa greșită!!), nu recunoaște c-a avizat telefonic niște proceduri, e un vis!! Eu deja am viziuni cu madam porționată și ambalată într-un Samsonite.  Am fost fan ”Dexter”, țin să precizez :D Interesant a fost că la început habar nu aveam ce sex are ființa - e de-a noului client, nu de la noi, deci nu o cunoșteam. Iar numele, chinezesc și unisex :)) Am aflat între timp că e femeie, dar mai avem o făptură virtuală pe nume Li, sex neidentificat. Până la noi ordine, mă adresez în mail-uri cu un inofensiv ”hallo” :))) Cred că acum înțeleg mai bine  conceptul de picătură chinezească.  
Așa, deci e momentul să m-apuc de yoga, nu? :))

4 comentarii:

Adela Tarpan spunea...

O treime impozit. Pai stai bine. Eu platesc 50.22%. O fericire deci. Cu cat creste brutul cu atat creste si procentul. Iar la prime e si mai rau. Am primit acum o prima pt un patent: 60%statul, 40%eu.

Carmen spunea...

Nu yoga, că se mișcă încet! Propun aikido, box thailandez și alte sporturi de contact! Fizic! Cu dantura împricinaților. Garantez stare de zen, în urma contactului, plus că nesăvârșiții ăia, o să fie EXTREM de atenți, în viitor! ��

Greta spunea...

Vai de capul meu... ăsta-i jaf la drumul mare. Dar un furt perfect legal, ceea ce face totul cu atât mai enervant. Realmente nu ai cu cine să te lupți, unde să protestezi, cu cine să te cerți... Nu poți decât să asiști pasiv la cum o bună felie din venitul tău, obținut cu atâta muncă și efort, se duce la stat. Of, la naiba.

Greta spunea...

Da, garantat sporturile de contact sunt o idee mai bună :)) Mai ales că, din mi s-a povestit, ”Zgaiba de oțel” e destul de delicată și firavă. Să vezi ce atentă mi ți-o fac :)))