luni, 2 ianuarie 2017

Prosit 2017!


La mulți ani și bine v-am regăsit în noul an, oamenii mei :) Ar fi trebuit să scriu de ieri, știu. Dar anul ăsta m-am abătut de la regula pe care mi-o impusesem de câțiva ani, aceea de-a posta chiar pe 1 ianuarie. Nu m-am simțit în stare s-o fac și n-am putut să mi-o impun, pentru că eu scriu exclusiv din plăcere și drag. În ziua în care voi scrie pentru că ”trebuie”, blogul acesta își va fi pierdut și sensul, și rostul. 

N-am făcut nimic anume de Revelion și nici ieri. M-am uitat la Concertul de Anul Nou, ca de obicei. Mi-a plăcut foarte mult, sunt de părere că dirijorul Gustavo Dudamel a făcut o treabă excelentă - chiar dacă, din cauza emoțiilor care puseseră stăpânire pe el, s-a încurcat când a făcut tradiționala urare înainte de valsul ”Dunărea Albastră”, zicând inițial ”biener” (în loc de ”Wiener Philharmoniker”). Repertoriul a fost bine ales, Dudamel a dirijat vivace, expresiv și cu ”zvâc” și era atât de evident fericit, încât nu puteai să nu te bucuri de bucuria lui. Îmi plăcea oricum și înainte, dar mi-a devenit foarte simpatic după acest concert.
(Hei, nu vă faceți griji, riscul de-a vă ”suprasatura” ȘI cu articole despre el e minim spre inexistent. Nu de alta, dar am o singură dragoste în branșa asta și eu sunt o tipă fidelă :D). 

Vreau să vă arăt una dintre cele mai frumoase fotografii făcute la această ediție a Concertului de Anul Nou, dar și-n general - este vorba despre tavanul celebrei săli Golden Hall:



Spuneți voi, nu că-i  o imagine fabuloasă? :)

La subiect, n-am niciun gând pentru 2017. Sper doar să fie mai bun, mai blând... să-mi dea măcar câteva picături de dulce, după amarul ultimilor ani.



Ar mai putea fi adevărat, oare? Nu știu. Nu mai am energie să cred. Ca niciodată, nu mi-am pus nicio dorință la miezul nopții dintre ani, ci doar așa, un gând general. Nu mai am putere. Mi-ar plăcea să-mi fac planuri, să-mi doresc, să-mi propun, să-ncep una-alta... dar pentru toate astea s-ar cere un dram de optimism, capitol unde eu sunt la cota de avarie.

2017, te rog, fii bun....

6 comentarii:

Anonim spunea...

O sa caut si eu pe youtube sa vad concertul. Frumoasa fotografia, ma intrebam oare ce e cand am deschis pagina ta.
Nici eu nu mi-am pus vreo dorinta, am rezistat cu greu pana la ora 12, greu greu, am vazut un pic de artificii, pupat sotul si nani.
Sa dea domnul sa avem un an 2017 bun!

Greta spunea...

Ia uite aici :)
https://www.youtube.com/watch?v=4FeUN9aXbpY

Delia spunea...

La multi ani !! Si mie mi-a placut Dudamel foarte mult (de obicei nu prea dau mare atentie dirjorilor).

Greta spunea...

La mulți ani, Delia! Chiar a fost extraordinar omul :)

Andreea B spunea...

La multi ani 2017 Greta :). Scriu mai tarziu dar banuiesc ca se accepta si intarziatii.

Greta spunea...

La mulți ani, Andreea! Nu doar că se acceptă, se îmbrățișează :) Un 2017 excelent să ai!