joi, 2 ianuarie 2020

Prosit 2020! 🐷🍀🍄


La mulți ani și bine v-am găsit în 2020, oamenii mei! 🙂 🤗 V-aș oferi șampanie, dar, fapt nu tocmai surprinzător, nu mai am. Pot să vă invit la o pralină belgiană în schimb, că de-astea mai sunt, le consum cu parcimonie. Pfff, cât de înțeleaptă și cumpătată am devenit, să nu mă deochi.


Sper că ați petrecut Revelionul așa cum v-ați dorit și ați avut lângă voi pe cine vă e drag. Noi de data asta nu am mai ieșit în oraș, pentru că, după cum am constatat anul trecut, primăria din Hamburg nu organizează nicio festivitate, foc de artificii sau concert - fiindcă nu vor să-și asume responsabilitatea dacă se întâmplă vreo nefăcută (a se citi atentat). Prin urmare, artificiile sunt date de persoane private și nu-s chiar grozave. Nu cât să merite deranjul, în orice caz. Unde mai pui că eram răcită și nu voiam să-mi periclitez sinusurile recent desfundate cu Wasabi, de care poate vă amintiți.

Prin urmare, m-am organizat temeinic.
Ținută de scandal (tricou & colanți) și cercei cu diamante (v-am mai zis că-s rafinată și-n fond, cine mă vedea că eram asortată ca o curcă la balet?);
Bucate bune;
Șampanie veritabilă Veuve Clicquot;
Ciocolată de tot felul;
”Harry Potter” cât cuprinde. Adică ori e o noapte magică, ori nu. 

Și uite-așa am trecut în 2020, cu omul meu de mână și făcând ceea ce-mi place. Am citit cu nesaț până spre ora 3 dimineața, continuând și după ce s-a încheiat Concertul de Anul Nou de la Viena, și astăzi până spre seară. Și-aș mai fi citit, dacă n-aș fi terminat seria, spre regretul meu. Vom reveni la subiect, bineînțeles (și nu doar o dată... să nu ziceți că nu v-am spus).

Câteva cuvinte despre concert, desigur 🙂 Ca de obicei, mi-a plăcut mult, deși nu pot spune că am fost în mod deosebit impresionată de Andris Nelsons (aflat în premieră la pupitrul acestui concert renumit în întreaga lume). Am remarcat că aranjamentele florale erau destul de asemănătoare celor de-acum 5 ani, de la concertul la care am fost și eu, dar nu știu cărui fapt se datorează asta. Se prea poate să fi fost doar o coincidență.

2020  (stânga) vs. 2015 (dreapta)

Repertoriul a fost bine ales, echilibrat, incluzând și o piesă de Beethoven și marcând astfel începutul Anului Internațional Beethoven, de la a cărui naștere se vor împlini în decembrie 250 de ani.  Am mai tras de șampania rămasă de la miezul nopții și după concert am citit și iar am citit și nu m-aș mai fi săturat.

Cum vă spuneam mai sus, tocmai am terminat seria ”Harry Potter” și... probabil asemeni multora care au citit-o, încă sunt ușor debusolată, ca și cum am rămas fără țintă, fără țel. Deocamdată mi-e destul de greu să-mi găsesc cuvintele, sunt absolut copleșită de această bijuterie de poveste și nu-mi pot exprima destul de elocvent admirația pentru autoare. Este o carte atât de fascinantă, cum nu aș fi crezut posibil și sunt uluită în fața universului din care cu mare greutate mă ”smulg”. Tocmai de aceea voi reveni cu postări separate, fiindcă simt nevoia să-mi clarific multe idei. Până una-alta, mă bucur că mai am de văzut ultimele 3 filme...

Așadar, 2020 🙂 Frumoasă și rotundă cifră. Sper din tot sufletul să fie un an bun, generos și îngăduitor cu visele și dorințele noastre.

Ceea ce vă doresc și vouă. Să ne citim cu bine și-n anul care tocmai a început!

14 comentarii:

`Manuela spunea...

la multi ani ! Un An Nou plin de sanatate si cat mai multe articole ! Manuela

Anonim spunea...

Un An Nou fericit, cu sanatate si tot ce va doriti! La Multi Ani!
Jual
PS Ai vazut ce frumos a intors-o JK Rowling la sfirsit si cit de perfect s-au imbinat toate piesele? E genial cum a reusit sa tina povestea si cum a scos un twist final! Si Dudley, si Percy, si Kreacher...

Anonim spunea...

Ah, tot io, e greu sa te smulgi din lumea lui Harry Potter, de aceea te sfatuiesc s-o iei de la inceput. O sa vezi sa o sa descoperi multe amanunte pe care prima data le-ai trecut cu vederea pentru ca la momentul ala nu erau importante. Sau sa o citesti in engleza. In fine, ai pris ideea, important e sa prelungesti starea de gratie, sa nu ai un sevraj brusc.
Jual

Thea spunea...

La mulți ani, sănătate și cât mai multe motive de bucurie!

Anonim spunea...

La multi ani!!! sa fie un an generos, bland si bun!
si eu am petrecut la fel, cu ai mei mici si al meu mare, ma rog cei mici au mers la somn, iau eu cu sotul in pijamale, cu un vin bun :)
Cris

Greta spunea...

La mulți ani, Manuela! Un an extraordinar să ai :)
Sper și eu să scriu mai mult, chiar îmi doresc asta :)

Greta spunea...

La mulți ani, Jual! Să ai un an bun, cu sănătate și vise împlinite :)
Despre Harry și povestea lui... încă nu-mi găsesc cuvintele, am tot povestit cu o prietenă care de asemenea e mare fan și nu mă mai satur :) A fost dincolo de orice imaginație, finalul a fost fabulos!
Și scena de la începutul bătăliei de la Hogwarts, când toți vrăjitorii aruncau farmece de protecție asupra castelului, m-a făcut să mă treacă toți fiorii :)
Am mustăcit la Percy (”i-a venit mintea la cap și ăstuia”), dar tare m-a întristat moartea lui Fred...

Greta spunea...

Exact în sevrajul ăsta sunt acum. Voi comanda cărțile în engleză și le voi reciti și așa. Până una-alta, am reluat primul volum. Deocamdată nici prin cap nu-mi trece să mă apuc de vreo altă carte.

Greta spunea...

La mulți ani, draga mea Thea! :) Să aveți parte de sănătate și noroc în toate cele. Tare mă bucur să-ți revăd scrisul! Nu știu dacă mă crezi, dar deunăzi reciteam niște articole de demult și chiar mă gândeam la tine... :)

Greta spunea...

La mulți ani, Cris, draga mea! :) Un 2020 bun și generos cu visele voastre să aveți!
Te îmbrățișez strâns.

Petronela spunea...

La mulți ani, dragă Greta!
2020 să fie blând și bun și noi la fel. (Eu exersez faza cu blândețea... sper să îmi iasă deceniul ăsta... :)) )
Să știi că și eu m-am gândit la pozele tale de la Concertul de la Viena când am văzut aranjamentele florale de anul acesta și chiar am căutat poza în pauză să i-o arăt prietenei mele (urmăream împreună concertul).
Te îmbrățișez!

Anonim spunea...

Un An Nou cu Sanatate!
La Multi Ani!

Greta spunea...

La mulți ani, draga mea Petronela!
Știi ce mare bucurie mi-ai făcut prin ceea ce mi-ai spus despre Concert, nu? :)
Te îmbrățișez cu tot dragul.

Greta spunea...

Mulțumesc din suflet pentru gândul frumos, înmiit ți-l întorc! :)