joi, 15 februarie 2018

Din ciclul ”ce mai fac nemții pe la muncă”


Zilele astea a fost carnaval în Germania (am povestit detaliat acum câțiva ani despre această tradiție, aici) și pentru că tot m-au bătut unii la cap - ”ia-ți și tu ceva, pune ceva specific pe tine”, am deliberat îndelung și am achiziționat cu înțelepciune o diademă de buburuză. Cu bile pe arcuri.
Mi s-a părut destul și prea de-ajuns, chiar n-aveam de gând să investesc în vreo costumație țunțurlie (fie ea și închiriată).

E clar c-am luat-o razna, am conchis ulterior, contemplându-mă în oglindă și mișcând din bile 😃 Dar ok, am dat 5 Euro pe marafet, să-l port dară. În cazul în care m-o suspecta careva de vreo doagă lipsă, pot să-l dau jos oricând.

Ce să vezi însă? Departe de a-și scuipa în sân, lumea s-a arătat, fără excepție, încântată de apariția mea. Ce simpatică ești, unde ai găsit așa ceva, vai ce drăgălaș, ba m-am trezit și cu vreo câteva colege de la alte departamente venite să mă vadă, că au auzit că Greta arată foarte drăguț azi.

”Astea sunt barometrul stării tale de spirit”, mi-a zis șefa, referindu-se la bilele care se bălăngăneau circumspecte. Cum dădeam ceva mai frenetic din cap, cum se pocneau prompt una de alta.

În imagine, yours truly alături de-o căpșună și-o lămâie (care lămâie mă enervează. Nu vă imaginați cât de mult mănâncă și poartă măsura 34. Chestia asta ar trebui scoasă în afara legii. Cum adică să mănânci oricât și orice vrei și totuși să nu te îngrași, grrrr).


Ok, știu că bluza aia ”army style” se potrivea cu bilele roșii ca un elefant la muzeul Swarovski, însă țin să vă reamintesc faptul că era carnaval 😃 Și dacă stau să mă gândesc, aș fi putut fi mult mai pestriță de-atât, dar mi-a fost lene să cotrobăi prin șifonier. 

Costumația de carnaval se poartă doar o zi pe an. Mno bine, chiar n-aveam de gând să circul mai mult de-o zi cu bilele pe scăfârlie. 

4 comentarii:

Petronela spunea...

I feel you! :) Cunosc și eu o lămâie din asta :D Oare ajută și faptul că e acră? La propriu...
Petronela

Greta spunea...

Hm, lămâia mea e foarte simpatică și plăcută ca persoană, dar când o văd că mănâncă fără griji, îmi simt nervii cum s-adună :)))

Anonim spunea...

HAHA ce simpatic! imi plac gargaritele tale :)
lamaia ta seamana cu o fosta colega de a mea, fata faina tare zau. dar asa ma enerva cum halea ea la eclere pe banda rulanta si nu se cunostea nimic ever!!!
Cris

Greta spunea...

E-xact! :)) Și asta mică a mea prestează tot felul de bunătăți de când o cunosc (adică de aproape 2 ani) și un gram nu pune pe ea, domnule. Sau dacă pune, e camuflat :)))