sâmbătă, 22 iunie 2019

Ultima bornă a lui 30


Ieri n-am apucat să scriu pentru că ne-am vânturat prin Hamburg. Doamne, cât de fain e sentimentul că frumusețea asta de oraș e ”acasă” și nu suntem aici doar în vacanță. De câte ori nu ne-am plimbat prin orașe mari și frumoase, eu dorindu-mi să nu fim doar în trecere și să putem locui acolo... Ei bine, iată, a devenit realitate 🙂

Așa, deci ultima aniversare cu 3 în față, hai? N-am niciun chef de 40. Anul viitor o să fac 39bis, apoi 39Bprim, 39BCprim și mă mai gândesc. Cum ar veni, am fost cam pe sistemul ăsta: 


Dar, dacă tot am ajuns la de-astea, mă apucai ieri să fac un fel de retrospectivă à la Alexandre Dumas (”După douăzeci de ani”, la asta mă refer). Și concluzia mea e că ies binișor pe plus. 

La 19 ani...

- terminasem primul an de facultate și, cu toate că-mi plăcea mult ceea ce făceam și învățam, aveam încă foarte multe incertitudini și temeri legate de viitorul meu profesional.
- locuiam în gazdă la niște personaje livrești (ceea ce nu e neapărat, sau nu întotdeauna, un aspect pozitiv; detalii, dacă vreți să vă amuzați și-n egală măsură să vă puneți mâinile-n cap, aici și aici); 
- sufeream încă - sau mi se părea că sufăr, ceea ce la momentul respectiv era cam tot aia - după o iubire, cum altfel decât neîmplinită, din adolescență;
- nu mă cunoșteam absolut deloc, nu știam cine sunt, ce pot, cât despre ”ce vreau” - nici pomeneală;
- fără a intra în amănunte, aveam un milion de frustrări, nesiguranțe, neîmpliniri și frici; 
- nu aveam niciun hobby anume, nu mă anima nimic în mod deosebit, eram destul de blazată, în contradicție cu ceea ce se spune că ar trebui să fii în mod normal la 19 ani;
- sufeream teribil din cauză că nu mă integrasem în ”gașca” din grupa mea. Retrospectiv realizez că nici n-ar fi fost ceva de dorit, pentru că eram personalități foarte diferite;
- nu călătorisem niciodată în străinătate. Pentru mine, orașul suprem era Bucureștiul;
- eram foarte singură, din cam toate punctele de vedere.

La 39 de ani...

- știu în direcție mă îndrept, profesional și nu numai. Am renunțat demult la jurnalism și sunt împăcată cu decizia asta. Dorul de scris mi-l astâmpăr aici, cu mai mult sau mai puțin succes 🙄;
- de 14 ani nu mai există decât un singur bărbat pentru mine și sunt pe deplin fericită din acest punct de vedere;
- locuim în chirie și nu avem mult spațiu, dar pentru noi doi este suficient și-mi place mult căsuța noastră - acum cu atât mai mult cu cât mi-am aranjat cărțile și colecția Zubin, plus alte (numeroase 🤫) efecte personale;
- am hobby-uri, pasiuni care mă împlinesc sufletește și pe care le cultiv;
- am călătorit în multe țări și zeci de orașe europene, pe două - până acum - continente;
- am acumulat tot felul de experiențe, unele extraordinare, altele dureroase și fiecare din ele m-a făcut ceea ce sunt astăzi;
- nu-mi mai doresc să fac parte din vreun ”grup”. Am trei prietene foarte bune și nu-mi mai doresc să fiu ”sociabilă”. Îmi face plăcere să ies uneori la bere în grup extins, dar asta ca o situație excepțională și nici pe departe ca regulă;
- am uitat demult ce înseamnă singurătatea și sunt foarte recunoscătoare pentru asta. 

În concluzie, nu-i rău deloc la 39 de ani. N-am la îndemână nicio poză de-acum două decenii, în schimb pot să v-arăt cum mă prezint acum, într-una din altminteri puținele fotografii în care-mi place și mie de mine:


Așa. Dar ideea că am intrat în linie dreaptă pentru Fabulous 40s tot nu-mi convine... așa să știți.

Dacă am vise, planuri, dorințe? Nenumărate 🙂 Sper să se împlinească. Iată, visul de-a locui într-un mare oraș s-a materializat. Am speranța că mi se vor îndeplini și celelalte.

PS: Musiu Șarl m-a felicitat pe WhatsApp. How cool is that? 🙃

32 de comentarii:

Anonim spunea...

nu mai am demult 19 ani, dar nu am niciun hobby. Tu ce hobby-uri ai? :)

Greta spunea...

Îmi place mult muzica clasică (Beethoven, Mozart, Mahler, Bach, Tchaikovsky, Schubert, Mendelssohn, muzica familiei Strauss etc) și am o afinitate specială pentru dirijorul Zubin Mehta. L-am văzut în 13 concerte până acum și sper să-l mai văd :) Îi colecționez muzica, am citit cele 4 cărți care s-au scris despre el, am două autografe pe care mi le-a dăruit.
De asemenea, îmi place să călătoresc, să citesc, să mă uit la seriale. Îmi place să mă plimb prin orașe mari, în timp ce trag dintr-o cafea :) Mă dau în vânt după literatura scandinavă și iubesc biografiile.
Despre toate astea am scris, într-o măsură mai mică sau mai mare, pe blog :) Hobby-urile se descoperă cu timpul, de multe ori întâmplător...

Anonim spunea...

La mulți ani Greta. Succes,noroc si sănătate in noul oraș, alături de soț, in noul servici. Se pare ca vei avea parte de un sef bun, contează atit de mult. Citesc tot din Stuttgart, nu apuc sa comentez. Am servici de 28 ani, singurul blind Bewerbung l-a scris mama la recomandarea unei cunoștințe din Rom care trăia aici. Nu vorbeam aproape deloc germană,o aventură am inteles din 2 in 3. Cu drag Livia

Adela Tarpan spunea...

La multi ani!!!!

Greta spunea...

Îți mulțumesc din suflet, Livia! Ce bine-mi pare că ești în preajmă... :) Te îmbrățișez :)

Greta spunea...

Săru'mâna! >:D<

Petronela spunea...

Cheers to your first 39th birthday! :)

Maya spunea...

La multi ani
De pe la 20'de ani am cam uitat ce varsta am. Ma mai sochez cateodata singura cand imi amintesc asa ca mai bine uit din nou

Anonim spunea...

La Multi Ani cu multa sanatate si bafta!
Daphné du Maurier a scris un roman "N-as mai vrea sa fiu tinar", cam la fel ma simt si eu. Adica doar din punctul de vedere al sanatatii ar merita sa (re)fii tinar, al tonusului general, ca atunci dormi bine si esti sprinten(a). In rest, tineretea e o perioada de incertitudini (calea - profesionala, personala- pe care am ales-o este cea corecta?), de intrebari fara capat si de griji futile si pina la urma, privind din perspectiva batrinetii, inutile.
Jual

Ali spunea...

La mulți ani, Greta! Sănătate, noroc si inspirație la scris îți doresc!

Anonim spunea...

La multi ani,Greta!

Mirela

Bristena spunea...

La Multi Ani, Greta!

Greta spunea...

Cheers! Deja sunt în linie dreaptă spre second 39th :D

Greta spunea...

Mulțumesc, Maya! :)
Eu am avut un șoc la primul ”tanti”, rostit inocent de un ghindoc de vreo 4-5 ani. După asta se poate spune că am început să mă obișnuiesc :)))

Greta spunea...

Îți mulțumesc, Jual :) Doamne, că multă dreptate avea Daphné du Maurier. Nu m-aș da pe cea care eram la 19 ani, decât - vorba ta - din punct de vedere al tinereții fizice. Altminteri, ugh, nu mi-aș mai dori să retrăiesc vremurile alea.

Greta spunea...

Mulțumesc, Ali! :)

Greta spunea...

Mulțumesc, Mirela :)

Greta spunea...

Îți mulțumesc, Bristena :)

Flavia spunea...

La mulți ani, Greta! Sa ai parte doar de lucruri frumoase în viata!
Anul acesta am schimbat și eu prefixul, în 3 😁 și, deși am avut o perioada (lunga) destul de grea, de câteva luni lucrurile au început cumva sa se așeze foarte frumos. Dacă nu ma gândesc cati ani am, e chiar totul perfect 😂 Se pare însă ca orice schimbare aduce si lucruri bune 😊 Felicitări pentru noul loc de muncă și mult succes!
Flavia

Unknown spunea...

La multi ani, fata frumoasa și talentata! Sa ai noroc și spor în tot ceea ce-ți propui, iar eu sa am parte de bucuria de a te vedea celebra!
Luminita E

Greta spunea...

Mulțumesc mult, Flavia! :) Oh, ce prefix frumos (zisei eu cu nostalgie), să fii sănătoasă și să-ți fie anii luminoși! :)

Greta spunea...

Îți mulțumesc, Luminița :) Să vedem, poate noile locuri mă vor inspira mai mult :)

Anonim spunea...

La multi ani Greta! iarta-mi intarzierea, acum te citesc din urma.
Life happens, si multa munca, pustii bolnaviori, am uitat de placerile mele mici, cum ar fi sa te citesc.
Ce aventura minunata, si cat ma bucur ca iti place noul oras-casa!
la cate mai multe vise indeplinite!
la cei 35 de ani ai mei, ma simt mai impacata cu varsta, decat eram la 25. asa ca accept fiecare an cu bucurie si recunostiinta!
Te pup tare!
Cris

Greta spunea...

Mulțumesc din suflet, draga mea Cris, dragă :) >:D< Sperăm și noi să ne fie bine și frumos aici :)
Îmi pare rău că puii au fost bolnavi, sunt bine acum, da?
Și zi așa, 35? Pfua, ești cu 4 ani mai tânără, așa ceva, nț nț... :D
Te îmbrățișez strâns!

Unknown spunea...

La mulți ani cu întârziere,Greta! Poate îți aduci aminte de mine, sunt acea studenta la Medicina de pe Eva. Ro, loc în care am interacționat de câteva ori când Eva era în vremurile bune. Eu in septembrie ma mut în Hamburg cu familia și mi- ar face o mare mare placere sa te cunosc și în realitate. Deocamdată îți trimit salutari din Cluj!

Greta spunea...

Mulțumesc frumos! :) Spre rușinea mea nu-mi mai amintesc... :( îmi poți da vreun indiciu, te rog? :)

Anonim spunea...

Hei, am trecut si eu dupa ceva mai multa vreme cu vizita pe la tine si vad ca a fost petrecere mare :) La multi ani cu sanatate si sa completezi lista de la 39 de ani si cu alte lucruri frumoase :)
Veronica.

Greta spunea...

Salut, Veronica, îmi pare bine să-ți revăd scrisul! :) Mulțumesc pentru urări, te îmbrățișez :)

ama spunea...

din motive de concediu sunt in intarziere mare cu lectura, iti doresc in schimb chiar si asa La Multi Ani fericiti si sanatosi alaturi de cei dragi tie!

Greta spunea...

Mulțumesc frumos! :)

Unknown spunea...

Salut din nou! Abia acum am văzut ca mi- ai răspuns. Sincera sa fiu nu știu ce indiciu sa îți dau, deoarece nu scriam foarte mult pe forum. Ma numesc Cătălina, dar acolo scriam sub pseudonimul "lili_ana". Îți urez succes la noul serviciu din Hamburg și poate, dacă ai plăcerea, sa ne vedem cândva în oraș.

Greta spunea...

Acum am văzut și eu răspunsul tău. Băi, n-ai să crezi, dar jur că m-am gândit la tine, ceva-ceva parcă-mi aminteam... dar mai știam doar ceva cu lyly-something, nu mai eram sigură dacă era cu Y sau I. Pfua, mi-ai făcut mare bucurie, musai să dai un semn când ajungi pe aici și te liniștești cu mutatul șamd :)