duminică, 6 decembrie 2020

Salată de weekend (XL)

Jingle Bells, Jingle Bells... salată all the way! Așa e cântecul, ce să fac 🧐 Mă rog, nu că la mine ar ninge - zăpada e un fenomen destul de rar prin partea asta de țară - dar nu înseamnă că nu putem intra în atmosferă. 

1) Am fost ieri în oraș, pasămite îmi dădusem întâlnire cu Moș Neculai. S-au aprins luminile, nimic ieșit din comun - la Primărie sunt exact aceleași de anul trecut, și de acum 2 ani (niște calici și nemții ăștia, nu vor să cheltuie în fiecare an câteva sute de mii de euro ca să pună beculețe noi și să fie ”frumix” 🙄). Singurul loc unde am văzut ceva nou a fost pe bulevardul principal.


2) Trecând eu agale pe strada cu magazine de lux (un fel de Rodeo Drive local, ca să zic așa), văd un tip tinerel ieșind de la Louis Vuitton cu două pungi cu binecunoscuta siglă, în care se zăreau două cutii ambalate cu tot dichisul pe care-l presupun niște achiziții în valoare de multe mii de euro. Și vorbea la telefon băietul. Zice: ”nu încă, trebuie să mai trec și pe la Chanel”.
Eu am rămas într-o atitudine profund meditativă. I-auzi, ”mai trece și pe la Chanel”. Adevăru-i că și eu mai trec din când în când să iau pâine, sau ceva 🙄

3) După șase ani, încă mă minunez cât de norocoasă am fost să pot ajunge la Concertul de Anul Nou de la Viena. Mă gândeam la asta acum câteva zile, când am citit că ediția 2021 va fi fără spectatori, cei care au cumpărat bilete urmând să-și primească banii înapoi. Citisem că se pune la punct o aplicație prin care concertul să fie interactiv - dacă te înregistrezi pe site, aplauzele de acasă (din fața televizorului) pot fi auzite în direct prin intermediul unui software conceput special pentru asta. E vorba să se poată trimite și poze ale telespectatorilor doritori.
Am citit, cu stupefacție și dezamăgire, multe reacții de dispreț la adresa acestei aplicații. ”Pfff, ce porcărie, pe cine cred ei că păcălesc?”. Nu mai pot cu elitiștii ăștia, vă spun. Oamenii aceia nu-și propun să păcălească pe nimeni, ci fac și ei ce pot, date fiind circumstanțele extraordinare pe care le trăiește întreaga planetă de aproape un an de zile.
Dacă vă interesează, acesta este site-ul: https://www.neujahrskonzertapplaus.com/home, disponibil în engleză și germană și cu un buton prin care vă puteți înregistra. Personal, nu o voi face; mi-am împlinit visul și nimic nu se poate compara cu experiența în spațiu și timp real.

4) Calendarul meu de Advent începe să devină mai interesant, după ce-n primele zile mă enervasem găsind numai bazaconii. Mă rog - din punctul meu de vedere ”bazaconii”, altele poate folosesc eyeliner și demachiant de buze 🤨 Da, am dat peste eyeliner și având în vedere cât mă pricep la manevrat scula aia, vă dați seama ce entuziasm plenar m-a invadat când l-am văzut :))) Ah, demachiantul pentru buze se putea folosi și pentru ochi (bunăoară dacă m-aș da cu eyeliner, ceea ce nu e cazul 😂).

2 comentarii:

Anonim spunea...

Si ce daca luminitele sunt aceleasi ca si acum doi ani, sunt asa frumoase si inspirate. Ce atmosfera de seara fermecata creeaza pe straduta asta din imagine!
Irina

Greta spunea...

Luminițele din imagine sunt singurele noi, și într-adevăr, induc o atmosferă deosebită, de speranță și de încredere în bine, chiar dacă sunt destul de simple :)