duminică, 21 noiembrie 2021

Stimulent pentru luni (vorbă să fie...)

Dacă tot e mâine luni (🥺), am zis să vă motivez, arătându-vă ceva din categoria ”things money can buy”.

Glumesc, de fapt. Adică de arătat vă arăt, dar - cu riscul de-a suna ca proverbiala vulpe care nu ajunge la struguri - pe mine nu m-ar încânta așa ceva. Adică nu mi-ar trebui apartamentul din filmulețul de mai jos nici să mi-l dea careva degeaba (nu de alta, dar nu mi-aș permite cheltuielile de întreținere, printre altele 🙄).

 

Așadar, pe foarte scurt: un apartament în centrul Londrei, la etajul 28 într-o clădire cu recepție ocupată 24/24, cu panoramă absolut spectaculoasă și o suprafață de 240 mp. Prețul: 7.850.000 de lire sterline, adică undeva peste 9 milioane de Euro. Detaliile se văd pe filmare și sunt, cum altfel decât extraordinare.

M-am uitat la video cu detașarea persoanei care știe foarte bine că așa ceva nu e pentru muritorii de rând și, din moment ce nu-mi va fi accesibil în viața asta, mă pot uita fără ghimpele de ”cum ar fi fost dacă...”. Așa, ca la un documentar.

Desigur, sunt și câteva aspecte care mi s-au părut încântătoare și pe care mi-ar fi plăcut să le pot avea, ca de exemplu panorama; îmi pot doar imagina ce experiență ar fi să-mi beau cafeaua în acel balcon, înfășurată într-un halat pufos, înainte de a-mi începe ziua la biroul meu din City...
(... și-apoi a sunat alarma telefonului, ca-n banc).

Mi-a mai plăcut dressing-ul și nu m-aș supăra defel dacă aș avea spațiu să-mi fac și eu unul. Și cu siguranță nu m-aș supăra să am sală de fitness și piscină în clădire.

Cam aici se oprește ceea ce mi-a plăcut. Adică - să ne înțelegem, apartamentul e decorat splendid (cam ce te-ai putea aștepta la o sumă cu 7 cifre, în lire sterline), dar personal, așa cum îl văd, nu cred că m-aș simți bine acolo.
- în primul rând, atâtea suprafețe lucioase - fie că vorbim de camere, bucătărie sau băi - mi-ar da un atac de panică. OCD-ul meu nu ar suporta nici cea mai mică pată sau urmă pe ele; or, chiar dacă ai personal pentru curățenie (cum îmi imaginez că au cei care-și permit asemenea locuință), oamenii ăia nu pot fi prezenți non-stop.
(Evident, poți alege mobilă mată, dar discutăm pe ceea ce se află în apartament în momentul filmării).

- în al doilea rând - cum se poate ca în nicio baie să nu ai view din cadă (știți voi, clișeul ăla în care stai în cadă, în spumă și cu paharul de șampanie pe margine și admiri splendida imagine a orașului), dar să ai view de pe și anume, tron? Am făcut și-un screen shot, luați de vedeți:


Adică să contempli Tamisa în timp ce na, vorba aia... răspunzi chemărilor naturii.  Serios. I can't even.

Concluzionez că nu e totul să ai bani. Mai trebuie și să știi să ai bani, ceea ce nu e cazul meu. Înțelegeți ce vreau să zic. 

Una peste alta, locul ăsta clar nu e pentru mine (și nu doar pentru că nu mi l-aș permite nici dacă m-aș mai naște o dată). Ceva-mi spune însă că, dacă ar fi în New York, aș înghiți în sec.

(Off topic: prezentarea mi s-a părut foarte bună - ca și faptul că agenta s-a îmbrăcat în negru. Reflectez că, atunci când faci asemenea prezentări, trebuie să atragi cât mai puțin atenția; nu pe tine trebuie să te remarce lumea, ci locația pe care o prezinți).

4 comentarii:

Adela Tarpan spunea...

Eu ma uitam la emisiunea asta pe TLC:

https://en.wikipedia.org/wiki/Million_Dollar_Listing_New_York

Vizionare placuta :)

Greta spunea...

Vai de mine, nu auzisem de ea până acum... Din moment ce e vorba de New York, mult o să oftez.

Anonim spunea...

Pai e pentru chinezi...E XXL de 240 m2 pt ca intra un sat intreg acolo!
Mai serios acuma: nu-mi plac geamurile alea asa mari, cred ca mi-ar da vertij. Plus constipatie ad vita aeternam din cauza de vedere de pe si spre tron.
Jual

Greta spunea...

Da, nu mă gândisem din perspectiva asta (mă refer la geamuri). Cred că ar fi o senzație ciudată, cu care nu știu dacă m-aș putea obișnui. Cât despre constipație - de acord! Nu-mi pot imagina cum de proiectantul nu s-a gândit la asta...