marți, 23 august 2022

În vacanță cu mama domnului Goe (guest post)

Astăzi facem o scurtă abatere de la poveștile de pe meleaguri italiene pentru că o prietenă mi-a trimis un text absolut savuros, scris de ea însăși la întoarcerea din vacanță. Orice asemănare cu realitatea, ei bine... ne-am dori să fie întâmplătoare 🫣.
După cum se poate intui de la titlu, personajul principal este o mamă care trebuie să-și fi pus ochelarii invers atunci când a conspectat cu asiduitate manualele de parenting.

🔏🔏🔏

Vremea concediilor încă nu s-a terminat! Vrei și tu sa trăiești o EXPERIENȚĂ pe care, după ce o vei avea, îți vei dori să rămână UNICĂ?!? Recomand două săptămâni în compania unei familii ce are în componență o mămike și un copil cu vârsta de aproximativ 4 ani.

🫤 Dimineața 🫤
Poate ai crede că ți-o vei începe la o terasă cu o cafea - și eventual o țigară - pe care de obicei le savurezi în liniște și pace. Dar nu. La nici 5 secunde după ce te așezi la masă, începe interogarea.
- Ia zi, mami, vrei să mănânci?
- Nu.
- Atunci vrei un suc?
- Nu.
- Ți-e sete? Vrei niște apă? Tati, dă-mi apa din rucsăcel. Hai, bea niște apă. Nu vrei? Da' ce vrei? Vrei telefonul? Hai, ia telefonul și stai cuminte. Hai dom'le, ce face ăla, mai vine să ia comanda?!? Ce durează atâta?!
Vine chelnerul în fugă, terasa e plină ochi, pe el deja curg apele deși e de-abia ora 10. 
- Bună ziua, cu ce vă putem servi?
- Mmbună ziua...mmmmm, nu știu... Iubi, tu ce ai vrea?
- Nu știu dragă, o cafea? O cafea.
Chelnerul pleacă după cafea.
- Mamiiii, tu nu mănânci? Hai, lasă telefonul nițel, ia zi, nu ți-e foame? Ia uite, ăsta a și plecat și nu ne-a luat comanda! Hai că e deja 10. Daaa? Ți-e foameeee? Hai că îți ia mami un sendviș ca ăștia aici nu cred că au mâncare.
Vine chelnerul cu cafeaua.
- Vreau și eu un sendviș pentru copil. Aduceți și un suc că apă avem.
După 3 minute aproximative...
- Bă, da' ăsta mai vine cu mâncarea că moare copilul de foame?!
Copilul cu ochii în tiktok. Mami se uita pe telefon. După 3+2 minute sendvișul este depus pe masă. Copilul cu ochii în tiktok. În secunda în care deschide gura și pune limba pe mâncare, gura i se schimonosește într-o expresie broschiidiană, ridică scârbit ochii din ecran și se uită la mămikea lui:
- Nu piaceee!

Am întrebat ce înseamnă
expresie broschiidiană”

- Aaaaouleu, nu e buuuun?? Ia să vadă mami! Bine... El așa e bun... Mmm...  Hai că merge. Lasă că și așa n-am mâncat de dimineață. Hai mami, îți iau ceva de la magazinul de-acolo, vreeei? Da? Hai ca vine mami imediat, uită-te pe telefon!
Se revine în câteva minute cu mușchiuleț feliat și o baghetă și dulciuri. Câteva minute în care profiți de un schimb de replici care să nu fie DESPRE COPIL.
- Hai mami, ia mușchiuleț. Nu vreeei? Hai, da' nu ți-e foame? Ai zis că ți-e foame. Hai ia și mănâncă, ia uite cât e ceasul. Nu vrei? Da'  ce vrei tu, ciocolată?
- Ciolatăăăă!
- Aaauoleu, vrei ciocolată când tu trebuie să mănânci... Bine, hai ia ciocolată, uite dom'le ce îmi face, vedeeeți?
Dai compătimitor din cap a enșpe mia oară și încerci să încropești o conversație, însă numai 3 minute mai târziu... copilul cu ochii în telefon ridică mâna mozolită de ciocolată și dă să o șteargă de mămike-sa.
- Vaaai. Stai să te șterg ca te-ai făcut ca purcelul. Hai, mănânci ceva? Nu? Dar ce vrei? Apă? Nu? Suc? Zi, vrei suc? Da
' ce vrei? Apă?
- Bogan!! Eagăne!!
- Vrei la tobogaaan și la leagăne? Acu' mergem! Haideți, că dacă nu îl dau în leagăne face crize...
Plătești, te ridici și pleci. Se ajunge la leagănele situate la 50 de metri de terasă.
- Vaaaai, mami, da' uite ce frig leagănele astea. O să te arzi la funduleț! Te dai? Haai, dă-te, da' să știi că o sa te frigi la funduleț!
Copilul se dă, n-are nimic. Mămikea insistă în spatele lui.
- Mami, sigur nu te frige?
Copilul se oprește din drumul spre următoarea tură, se gândește puțin, se uită la ea și nu prea convins începe să scârțâie a plâns. Mămikea întinde brațele, iar copilul, ars mental și plângând acum de-a binelea, fuge către ea.
- Veeezi, ți-am zis eu! Vezi, dacă nu asculți?! Dă să pupe mami să treacă. Hai, mergem acasă? Că sigur îi e și somn și foame, e treaz de la 6 și aseară a adormit la 1 jumate dimineața că nu a vrut să se bage la somn...

😒 Prânz 😒
- Hai că o să îi dau să mănânce și îl bag la somn să putem sta și noi liniștiți... Mamiii, hai să mănânci ciorbă.
- Teeefonu!
- Da, imediat, uite acum ți-l aduce mami. Hai stai cuminte pe scaun și mănâncă ciorbiță. Uite ce bună e, mmmm.
- Suc, suc!
-Vrei suuuuc, uite suc, pupă mami botul tău. Acum ia și niște ciorbiță. Nu vreeei? Da' ce vrei? Pizza? N-are mami pizza.
5 minute mai târziu...
- Gata mamiiii, doar atât? Ai luat câteva linguri de ciorbă, păi nu se poate așa ceva. Vrei iaurt? Hai, papă iaurt. Dom'le, m-a înnebunit cu figurile astea. Lasă telefonul că nu mai are baterie... (scârțâit a plâns...) Hai la somn, gata! Vrei telefon. Oooof! Tati, dă-i tu telefonul tău că al meu nu mai are baterie, gata, mami, hai ca îți dă tati acum telefonul lui! Hai în pat să dormi....
Copilul nu doarme, se pune pe o dungă în pat și se uită pe tiktok de unde răcnește o melodie cu tente indiene și țipete de filme porno.

🤯 Seara 🤯
- Hai, ieșim undeva? Da' nu stăm mult că n-a vrut nicicum să doarmă la prânz și pică de somn... 
Ieșim, cum să nu...
- Hai, stai la masă. Nu arunca papucii, vrei apă, vrei suc, da' ce vrei? Vrei cartof, vrei telefonul? Frige pizza? Vrei suc ? Vrei apă? Oof, da' ce vrei? Ți-e frig? Ți-e somnic, nu? Ți-e cald? Treci pe scaun, vrei înghețată? Lasă copiii, nu te duce la ei. Vrei telefonul, nu mai are baterie, tati dă-mi telefonul tău... Vai, mi-a mâncat zilele!

Vă dorim vacanță plăcută 🤓.

2 comentarii:

Maya spunea...

Cred ca imi trebuie concediu dupa postarea asta :)))).
Matusa mea este cam asa dar din fericire cand eram copil nu remarcam atat iar acum nu mai facem concedii impreuna. Verii mei au 30+ si tot asa se poarta cu ei.

Anonim spunea...

Da, exact așa: pe mine m-a luat durerea de cap doar citind, d-apăi să mai fi și trăit experiența asta?