duminică, 26 februarie 2023

Voi vă plictisiți de produsele cosmetice?

Mă tot țin să scriu postarea asta de ceva timp, dar mereu mă iau cu altele. Acum, pentru că recent mi-am luat încă un primer (deși cel pe care-l aveam deja nu s-a terminat încă, dar efectiv începusem să mă plictisesc de el; mă rog, în măsura în care te poți plictisi de un primer), am zis să nu mai amân.

Așa, deci eu sunt genul care se plictisește relativ repede de unele produse cosmetice. Bunăoară, nu îmi iau niciodată același demachiant de două ori la rând, de multe ori nici aceeași cremă de față. Voi re-cumpăra mereu unele produse care sunt de neînlocuit (unele de la Ordinary), însă am întotdeauna două paste de dinți, pe care le folosesc alternativ. Și două geluri de duș, și două șampoane. Dar chiar și așa mă plictisesc de ele și cu mare bucurie îmi cumpăr unele noi, când vine momentul.
Mărturisesc faptul că nu-mi dau în mod deosebit silința să le consum până la ultima picătură, un subiect pe care-l dezbat intens cu jupânul, care-ntre timp îmi știe năravul și acționează preventiv.
- Să nu arunci tubul de pastă, că ne mai spălăm măcar de două ori fiecare din cât e acolo.
- Daaaar nu mai are nimic, e aproape gol.
- Cuvântul-cheie fiind ”aproape”. Ți-am zis, încă mai e pastă-n el. E risipă să-l arunci așa.
De fiecare dată se dovedește că are dreptate, dar - tot de fiecare dată când e pe terminate - avem aceeași discuție. Ah, și la fel este în ceea ce privește detergentul de vase.

Am mormăit eu diverse pân-am citit despre Regele Charles că întreaga lui viață a folosit un dispozitiv special pentru a stoarce și ultima picătură de pastă de dinți din tub. Am dat cu Google și am descoperit chiar mai multe modele și culori pentru acest marafet, pe alese și pentru toate gusturile 🤨. Deci problema e la mine, deduc.

”Catalizatorul” care m-a făcut să mă gândesc însă la postarea asta a fost săpunul de mâini din baie. Și Stephen King. Vă întrebați probabil care e legătura.
Într-o zi cândva prin decembrie, omul meu îmi zice victorios:
- Mă gândeam de ceva timp cum să fac să folosesc tot săpunul, că pe final rămâne doar o coajă și nu mă mai spăl la fel de bine cu ea, dar nu vreau s-o arunc.
Eu: 🙄🤨😏.
- Degeaba te uiți așa, tu știi că până și Stephen King s-a gândit la treaba asta și a căutat soluții?
- Ăăă... ce??
- Exact. Am citit pe Twitter, că și eu îl urmăresc.

Și ce să vezi.


Dacă sunteți curioși, puteți citi discuția aici. După cum se vede, a fost o temă intens dezbătută și lumea a venit cu diverse idei. Una dintre cele mai practice a fost de a ”lipi” coaja de noul săpun, soluție pe care a adoptat-o și jupânul, fiind foarte mulțumit de rezultat.


- Așa că, vezi, îmi zice el de-atunci, dacă până și Stephen King e interesat de chestiile astea...

Mda. Ce să mai zic? Eu nu folosesc săpun solid, oricum 😀. Prefer săpunul lichid și gelul sau spuma de duș. Și oricum, cred că interesul lui Stephen King e mai degrabă unul de ordin științific 🤔.

Off topic: tocmai am terminat de citit o nouă carte de-a sa - o apariție recentă (din 2021), intitulată ”Mai târziu”. Foarte, foarte interesantă. Și cred că ideea centrală ar putea fi subiectul unei incitante discuții de ordin etic. Este sau nu de dorit să putem vorbi cu morții și să le adresăm întrebări, știind că sunt obligați să ne spună adevărul?

4 comentarii:

Anonim spunea...

you are not alone! :))) cred ca doar la sampon sunt fidela.
La creme - mereu vreau sa incerc si altceva. la parfum la fel. de aceea le iau in variantele mai mici :)))
Cris

Anonim spunea...

Îl înțeleg pe soțul tău.  Și eu storc tubul de pastă de dinți (la indicația stomatologului folosim doar Lacalut că acum avem senzația că celelate nu curăță cum trebuie) până la ultima bobiță. Și storc și toate cremele care sunt în tuburi, în cazul în care nu-s deschise de mai mult de 12 luni (sau cât scrie pe ambalaj).
Aaaaa… și mor când văd un tub de pastă de dinți maltratat. :D Adică apăsat la mijloc sau ceva....
Cremele de zi, de noapte și de ochi le mai schimb, în schimb sunt fidelă serumurilor de la The Ordinary. Mulțumesc încă o dată pentru recomandare !
Pentru păr, când am descoperit gama Londa Curl Definer nu mai folosesc nimic altceva.
Cât despre săpun, pot să îl anunț pe Stephen King că bunica mea lipea coaja de săpun pe unul nou încă din anii 80. Și cred că și dinainte, dar nu pot eu confirma asta. Acum folosim gel de duș și săpun lichid, dar săpunul solid încă există în baie.
Și la parfumuri sunt fidelă. Light Blue și Coco Mademoiselle absolut tot timpul am. Dar mai am și vreo 4-5 altele pe lângă.
Deci suntem cât se poate de diferite în ceea ce privește comportamentul de consum.  #TeamJupânul
Petronela

Ioana spunea...

Bai eu nu îmi bat capul cu astea..folosesc de nici nu mai stiu câți ani același tip de machiaj minim, aka un creion alb, un tuș, nițel anticearcan, nițel ruj roșu și pa.
Ce e drept, am tot incercat diverse tușuri si inca nu am găsit ceva sa îmi placa, in sensul să țină pe parcursul zilei.
Creme nu am, am incercat o perioadă, însă efectiv nu mă pot tine de ele. Mă dau o zi, doua, cinci și după ..
Pasta de dinți...și eu o utilizez pe toată, in schimb aia cu săpunul, nu știu de ce, mi se pare scârbos sa lipesc ăla vechi pe unul proaspăt desfăcut. Suna stupid rău, dar mi se pare "murdar" și că nu se pupa cu ăla nou sub nici o forma. Geluri de dus nu am, fiindcă alea care sa zic că m-ar da pe spate ca miros, is scumpe 😄.

Greta spunea...

@Cris, high five! :D Uitasem de parfumuri - și pe ele îmi place să le alternez, chiar dacă am vreo 2-3 favorite, la care mă întorc mereu.

@Petronela, mă bucur tare mult că te înțelegi bine cu produsele The Ordinary :) Chiar sunt deosebite, nici eu nu voi renunța la ele și sper să se mențină pe piață.
Am râs la faza cu săpunul :D Cred că și Stephen King s-ar amuza. Cu toată ingeniozitatea lui, la asta nu se gândise.
Cât despre comportamentul de consum, la asta facem opinie separată :D

@Ioana, ai respectul meu etern pentru că te dai cu tuș. Am încercat și eu și cred că mi-ar sta bine, DACĂ aș reuși să trasez o linie dreaptă și uniformă. Nu e cazul și nu cred că se va întâmpla :)))