joi, 30 martie 2023

Apostolii de tastatură

Astăzi Social Media a dat în clocot cu bulbuci la aflarea știrii că Ana Morodan, influenceriță, vloggeriță, creatoare de content și orice-o-mai-fi-dânsa a fost reținută de Poliție pentru că era la volan sub influența alcoolului și a unor substanțe interzise. Droguri, au spus polițiștii. Somnifere, s-a împipotat doamna, care a fost deosebit de ocupată: a refuzat să oprească la semnal, a provocat un accident avariind două mașini și a refuzat testele biologice (de două ori chiar). Poliția i-a suspendat permisul, i-a deschis dosar penal și-a lăsat-o să plece. Numai câteva ore mai târziu doamna a plecat din nou brambura cu mașina, ea nemaiavând permis, că doar e celebră și după ea se-nvârte soarele, dă-i naibii de polițiști, ce, ei nu știu că e vedetă și comersantă de piei de cloșcă?

Ei, și de-aici au prins a se revărsa fluviile de compasiune, milă, empatie, de nu mi ți-au pupat-o pe doamna de-au albit-o și mai multe nu.
Vă spun, nu mai pot cu ăștia care iartă de zor clămpănind din taste. Vai, a greșit și ea, de ce o judecăm, aruncați cu pietre, o linșați, vă credeți perfecți, îi dați în cap, loviți un om căzut, vă credeți judecători, femeia e depresivă, ce știți voi ce iaște depresia, vi se poate întâmpla și vouă, aloooo.

Ei bine, mie NU mi se poate întâmpla. Timp de 8 ani am condus zilnic, ajungând la o medie de 2.000 de kilometri pe lună. Știu sigur-sigur că nu mi s-ar putea întâmpla să urc beată la volan. Nu este absolut nimic de discutat aici. Nu mi se poate întâmpla și gata. Merg 20 de kilometri pe jos prin zăpadă și plătesc echivalentul unui salariu lunar pe taxi dacă trebuie, dar eu băută nu conduc nicio mașină.

De ce nu încercăm să aflăm motivele doamnei, se zburlesc prea cucernicii. Păi la drept vorbind, motivele nu mă interesează absolut deloc. E deprimată de la lipsa de iubire, au suspinat apostolii, după ce doamna a publicat o declarație lacrimogenă în care spune că ”am vrut să fiu o fată iubită și fericită”. Fleoșc, să mă scuzați. Din moment ce băuse nu putea să vrea să fie iubită și fericită într-un taxi sau într-un Uber? Era musai să vrea să fie iubită punând în pericol pe cei din jur?

”Doar n-a omorât pe nimeni”. Da, din fericire nu s-a întâmplat nimic tragic, dar ăsta e un motiv de hailamamasăpupebuba? ”E asumată!”. Serios? Mai exact, cum și când și-a manifestat asumarea? Când a refuzat de două ori testarea? Sau când s-a urcat la volan știind că nu mai are dreptul de-a conduce? Nu, mesajul ăla penibil nu se pune. Singurul motiv pentru care l-a dat este că a fost prinsă. Crisis management se numește, e PR de manual.

De fapt, reacțiile empaticilor de tastatură nu sunt de mirare. La fel s-a întâmplat și când Năstase s-a urcat beat la volan, ”ce, nu știți cum e Ilie?” 🙄 Are poporul ăsta o predilecție de-a lua în brațe toți iresponsabilii, n-ai văzut așa ceva….

Și nu, doamnei nu i se va întâmpla nimic. Mark my words, nici măcar pedeapsă cu suspendare nu va primi. România e țara unde scapi de orice fie pentru că se tălălăiește procesul până la prescripție, fie pentru că fugi în străinătate fiindcă nu se deranjează nicio autoritate să-ți pună interdicție de-a părăsi țara. Trebuie doar să ai suficienți bani și se rezolvă. Iar doamna, din ce înțeleg, nu duce lipsă de ei.

Concluzionând, sunt o neempatică pe persoană fizică. Și asta nu se va schimba prea curând.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Acum citeva saptamini, in Franta, un actor foarte cunoscut, a provocat un accident grav: o femeie insarcinata a pierdut copilul, un alt copil de 6 ani a fost grav accidentat si un alt adult a fost accidentat mai usor. S-a dovedit ca Pierre Palmade era drogat si nu era pentru prima data. Nu i-a luat nimeni apararea, din contra, lumea era revoltata pt ca a fost lasat in libertate conditionata.
Jual

Ioana spunea...

Pai vorba cuiva (unul dintre rarii care îi ziceau de dulce): astăzi postezi o mizerie de text și poc, gata dom'le aia = asumare. Mi se par niște retardate și retardați și nu le pot dori decât ca data viitoare să fie printre victimele unui accident cauzat de dementa căreia acum i-au sărit în apărare.

Greta spunea...

@Jual, ce tragedie :( Îmi pare tare rău, sper că cei răniți s-au recuperat. Cât despre femeia însărcinată, ce-o fi în sufletul ei :(
Și da, reacția de revoltă din partea societății este normală și absolut de înțeles. Numai la noi se găsesc tot felul de apostoli ai dreptății care dau din gură fără să priceapă foarte bine contextul...

@Ioana, n-aș merge până acolo, adică nu pot spune că le-aș dori vreun accident, dar aș vrea să le vină mintea la cap. Cumva. Însă nu cred să fie posibil, par să fie genul de persoane care se laudă pe sine și se pupă-n oglindă ”ia uite ce bun și înțelegător sunt eu...”.