duminică, 15 iunie 2014

Epuizare


Sunt obosită, oameni buni. Nu atât fizic, pentru că am dormit destul de mult weekend-ul ăsta, cât mai ales psihic.

Mi se pune pe inimă volumul de muncă din perioada asta şi stresul direct proporţional. 
Mă epuizează trezitul la ora 4:15.
M-am săturat să văd incompetenţi şi leneşi apreciaţi, iar lor tot să li se pară că sunt nedrept de puţin băgaţi în seamă sau suprasolicitaţi. 
La serviciu s-a trasformat totul într-o rutină enervantă; partea bună e că la orice oră din zi sau din noapte ştiu ce am de făcut, partea ne-bună este că duc lipsa provocărilor şi a jocului de şah de care aveam parte acum câţiva ani.

Nu mai am chef de absolut nimic. Trag de mine să termin biografia lui Beethoven. Habar n-am când o s-o dovedesc; dacă mă gândesc că sunt la pagina 360 şi cartea are aproape 800 de pagini, mă ia depresia. Altfel e bine scrisă, am aflat lucruri surprinzătoare, sunt încântată de ce citesc - asta când am starea necesară pentru ea, fapt care se întâmplă tot mai rar în ultima vreme. 
Nu mă mai animă aproape nimic.
Sâmbătă împlinesc un număr de ani şi n-am nicio dispoziţie pentru vreun plan. Sper să lucrez, măcar trece ziua mai repede. 
Peste astea se adaugă şi nişte probleme familiale, despre care însă nu mă simt în stare să vorbesc. 

Iertaţi-mă pentru postul ăsta, care e absolut nepotrivit pentru un început de săptămână. 

8 comentarii:

thea spunea...

Imi pare rau pentru starea asta a ta si uite, iti trimit asa, virtual, un big hug cu energie pozitiva :).
Been there, done that - cu lipsa de chef pornita tot dintr-o sincopa la fostul serviciu la care au inceput sa se mai adauge una-alta .... Si desi fiecare experimenteaza treburile astea in mod diferit, stiu despre ce vorbesti....

Deci, big hug! :)

Anonim spunea...

Esti puternica si ai dovedit asta de multe ori. Poti si acum chiar daca iar este mai greu.
Pretuieste-te si vezi tot ce ai : esti tanara, frumoasa, pasiuni frumoase, inteligenta, ai un loc de munca, un om iubitor langa tine, traiesti intr-un oras frumos si sigur mai sunt multe.
Celelalte - "ale vietii valuri".
Pentru sambata, poate te razgandesti si iti faci un plan, asa pentru sufletul tau.
Iarta-ma daca nu am gasit cele mai potrivite cuvinte, dar iti trimit ganduri bune si admiratia mea.

Si eu am "experimentat" mai mult de trei ani trezitul la ora 4:15.
Calina

Anonim spunea...

Postul este binevenit atat timp cat te descarci, cat te ajuta cu ceva. Exista o sansa mica sa faci o schimbare la munca? Adica sa trimiti cv-urile in alta parte? Poate si niste vitamine ar ajuta. Eu zic sa nu te lasi prea mult in starea asta, esti un om prea fain sa fii obosit!:) O imbratisare mare de la cineva careia ii place cum scrii.


Domino

Greta spunea...

Of, Thea, mulţumesc pentru îmbrăţişare, tare bine-mi prinde...! :)

Greta spunea...

Calina, eşti minunată, mi-au mers la suflet vorbele tale :) Mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc :) Crede-mă, ai găsit cuvintele optime :)
Da, sigur că am multe aspecte pozitive în viaţă, pentru care sunt recunoscătoare şi care m-au "ridicat" de multe ori, moral vorbind. Doar că, uneori nici ele nu mai sunt de ajuns. Însă, vorba ta... ale vieţii valuri :) Înot, înot :)

Greta spunea...

Domino, să ştii că m-a ajutat :) Înainte să scriu am tras un bocet scurt - de extenuare, pur şi simplu - şi după asta m-am gândit că vreau să scriu despre starea din momentul respectiv. Instantaneu m-am simţit puţin mai bine. Iar azi, când v-am citit pe voi - mult mai bine :)

În altă ordine de idei, soţul urmează să se mute cu serviciul într-un an şi jumătate- doi, aşa că am zis să rezist până atunci, fiindcă la vremea respectivă va fi, cel mai probabil, momentul unei schimbări şi pentru mine. Afară de asta, regiunea unde locuim e destul de problematică din punct de vedere al locurilor de muncă.

Mulţumesc, mă las îmbrăţişată, ce bine e....! :)

Anonim spunea...

Ma gandesc cu drag si te imbratisez virtual dar cu tot sufletul!
Carmen

Greta spunea...

Carmen, nici nu-ţi închipui ce energie îmi dau cuvintele şi îmbrăţişarea ta! :) Mulţumesc, te îmbrăţişez şi eu, strâns....