luni, 12 ianuarie 2015

Chibiţând pe covorul roşu


N-am mai comentat niciodată ţinutele vedetelor prezente la Globurile de Aur, dar în seara asta mă simt într-o dispoziţie uşor belicoasă, adică la fix pentru a ridica o sprânceană şi-a cârcoti cu abnegaţie. 

Sau poate că nu toate ţinutele or fi demne de băgat foarfeca în ele; cu siguranţă vom găsi şi câteva toalete de bun-gust. Ia să vedem. 

Categoria "pune-mi-aş ochelarii invers să mi-i pun".

Pe covorul roşu, o rochie luceşte... ce să fie asta? Oare-o fi un peşte?


Nu e peşte - e Lana del Rey, într-o rochie de sirenă şomeră. Stai jos, insuficient pe ziua de azi. 

Să-i împrumute cineva o oglindă Lenei Dunham, că-n mod evident n-are niciuna pe-acasă. 


Coafura stil "te-a lins viţelul pe cap", rochia cu vreo trei numere mai mare, pantofii cu bot ascuţit... îţi vine să te-ntrebi, de prin ce debara o fi scăpat biata? Mă ofer să-i împrumut o foarfecă, poate face chestia aia de pe ea să arate a rochie şi nu a sac.

Şi-a piedut careva insectarul? Dacă da, îl găseşte la Keira Knightley, care pe bună dreptate şi-a atribuit titlul de cea mai nereuşită apariţie la această ediţie a Globurilor de Aur. 


Booon. Ce vedem noi în imagine, copii? Insecte, danteluţe, volănaşe, coafură feciorelnică şi-un fluture-mutant la încheietură. Penibil. Citeam pe undeva că la această rochie au muncit 30 de oameni pentru a fi gata într-o săptămână. Ce-au păzit până atunci? Or fi fost ocupaţi să captureze fluturele, te pomeneşti.

Rochia lui Kerry Washington îmi aminteşte la fix de sacoşele de rafie de pe vremuri. Sigur le ştiţi şi voi, alea lucioase şi uriaşe.


Într-o vreme ouaseră şi designerii de la Vuitton ceva asemănător, spre oripilarea generală (cam aşa ceva... cool or what? :)). Bag seama că rafia dă din coate, acum a ajuns şi pe covorul roşu. Nici nu mai îndrăznesc să spun ceva de pantofii total nepotriviţi din punct de vedere cromatic. Ori de lungimea nefericită a verzei, pardon rochiei.

Gata, schimbăm registrul că deja mi se strepezesc nervii şi mă dor ochii (de la ochelarii puşi invers şi nu numai).

Categoria "aşa parcă mai vii (de-acasă) la Globuri"

Distincţie, eleganţă, sex-appeal. Dacă frumuseţea vârstei a treia e reală, cam aşa îmi imaginez că arată.


Şi voi vă gândiţi la melodia "Lady in Red" când o priviţi pe Helen Mirren? :)

Se prea poate ca expresia "farmecul simplităţii" să fi devenit un clişeu. Dar, cum spunea Dr. House, există un motiv pentru care clişeele sunt clişee. Ia uitaţi-vă şi voi la Amy Adams :)


Amy a fost preferata mea şi la premiile Oscar de anul trecut şi o consider întruchiparea bunului gust. Sunt curioasă ce rochie va purta la Oscarurile de anul acesta - unde există şanse să se regăsească din nou printre nominalizaţi.

O rochie de seară galbenă îmi pare însăşi definiţia îndrăznelii. Categoric, nu oricine poate purta aşa ceva - dar Naomi Watts cu siguranţă poate.


Foooarte chic şi colierul în formă de şarpe, mai ales purtat la o ţinută diafană precum cea din imagine. Iar coafura simplă este exact ce trebuie - atenţia nu trebuie distrasă de la rochie şi accesorii.

Combinaţia alb-negru poate fi previzibilă şi anostă. Dar niciodată când o poartă Meryl Streep :)


Mi se pare atât de frumoasă, că nu-mi vine să-mi mai iau ochii de la ea :)

Acesta a fost covorul (meu) roşu de la Globurile de Aur... ne revedem la Oscaruri. Cu aplauze şi foarfecă deopotrivă ;))

6 comentarii:

Anonim spunea...

suntem pe aceasi lungime de unda :) Le ador pe Meryl si pe Helen Mirren! (de-am imbatrani si noi la fel de fain - da Doamne :D )
Cris

Greta spunea...

Oh, da.... ca Helen. Sau ca Meryl. Sau ca Jane Fonda. Sau ca Raquel Welch... Când mă fac mare, vreau să fiu una dintre ele. Indiferent care :))

Anonim spunea...

Subscriu, vreau si eu, tanara si nelinistita.
Imi place poza ta...

Carmen

Greta spunea...

Cred că la poza de profil te referi, Carmen, nu? E una dintre pozele cele mai dragi :) N-am să uit niciodată emoţiile din seara aceea. Au trecut aproape 2 ani de-atunci, dar şi-acum îmi "trag" combustibil sufletesc din amintirile acelui moment.

thea spunea...

Uuuu, rochia Keirei e de-a dreptul....Ea imi place foarte, foarte mult, dar rochia.....

Greta spunea...

Mda, nu ştiu ce i-a venit să-şi pună ciudăţenia asta pe ea. Hai să vedem cum apare la Oscar, a fost nominalizată, deci va fi în centrul atenţiei. Poate vine şi ea cu o rochie ... normală :))