joi, 25 ianuarie 2018

Salată de weekend (XVIII)


Că tot mă străduiesc să dau jos câteva kilograme, pică salata numa' bine (deși e foarte plictisitor să mănânci mere în loc de napolitane cu cremă de caramel sărat și să bei apă în loc de Dr. Pepper, vă spun am constatat că scrisesem exact treaba asta într-un articol destul de recent, deci ori mă ramolesc, ori mă obsedează aspectul). 


1) Sunt foarte, foarte bucuroasă pentru calificarea Simonei Halep în finala de la Australian Open. Eram la serviciu și, profitând de faptul că aveam o dimineață mai lejeră, dădeam refresh-uri la secundă și la ultimele game-uri aveam lacrimi în ochi. Îmi doresc enorm să câștige sâmbătă, pentru că mi-e dragă și mai ales pentru că sunt convinsă că merită un titlu de Grand Slam. Cel puțin unul. 

2) Că tocmai am pomenit de serviciu, poate ați remarcat că nu prea mai povestesc despre asta. N-am un motiv anume, pur și simplu s-a instalat o rutină despre care nu e mare lucru de zis. Nu-mi place neapărat, dar nici nu îmi repugnă. În același timp, aștept să se concretizeze anumite lucruri referitor la care am avut mai multe discuții.

3) Totuși, salata de azi include și un mic ”ingredient” de pe frontul de la munci. După cum v-am mai spus, cred, clientul pentru care lucrează departamentul meu se mândrește cu faptul că este o ”companie internațională”, în traducere liberă 90% dintre angajații lor nu sunt nemți (sau poate doar prin dobândirea cetățeniei). Lăudabil aspect, nimic de zis, dar ne-am bucura nespus dacă am ști ce sex au respectivii, totuși. Ne-ar ajuta în formularea de E-Mail-uri, nu de alta. Dacă vă zic numele ”Roshan”, puteți spune dacă e masculin sau feminin fără să dați cu Google? 
Zilele trecute ne scrie un flăcău de la ei (știm sigur că e un el fiindcă-l cheamă Steven, avantaj noi). Și grăiește băietul: ”vă rog să luați în CC și pe colegul meu / colega mea *nume_asiatic*”. Errrm, deci nici măcar tu nu știi ce culoare au botoșeii persoanei despre care ne scrii? Sau e ca-n chestionarele alea cu variante de răspuns ”da/ nu/ nu știu”? 🙄

4) Sâmbătă seara mă duc la un party de serviciu, oh ce drăguț, vai ce interesant, fofila-m-aș, dar n-am cum 😒 Pasămite e ”petrecere de sfârșit de an” (mda, în ianuarie, smart sau ce?) și atâta m-au cihăit unii și alții la cap, că n-am de ales decât să mă duc și gata. ”Competențe sociale” se numește chestia asta, dacă nu știați.  Ați pomenit ceva mai corporatist (și mai stupid)? 

Mă rog, sper să fie măcar suportabil :)) Cu toate că apreciez în mod deosebit să hotărăsc singură cum îmi petrec o seară de sâmbătă. 

6 comentarii:

Delia spunea...

In curand ajungem la nume de astea unisex (ex: Robin (sau cu y), Dylan, Taylor sunt cateva care sunt si pentru fete si pentru baieti, pe aici cel putin). Sa mai zic de fiica lui Ryan Reynolds pe care o cheama... James :-))
Pe mine nu ma deranjeaza, in general, pentru ca in engleza nu prea conteaza genul decat atunci can ai nevoie de un pronume anume (si poti sa pui "they" in general). Problema e cu limbile astea latine... (tot pentru mine, ca germana nu stiu oricum :-))

Anonim spunea...

Hmm.. da, stiu, eu am inceput sa recunosc numele indiene si cam stiu care ce culoare are la sosete :))) la asiatici insa... mai am de exersat.
Ohhh dar la punctul 4 pot sa comentez la greu :)))) noi din acelasi registru avem o gramada: participarea la maraton (!!!), ca daca nu participi nu ai spirit de echipa, diverse activitati dupa munca, de la sport, la you name it, ce daca ai familie acasa sau vrei sa petreci timpul liber cu altii decat cei pe care ii vezi zilnic. in curand o sa avem un app, care sa arate daca suntem conectati la viata firmei, ca daca nu , nu prea ai "competente sociale". pestele se impute de la cap, stii tu, cam de acolo pornesc si aceste activitati, ca poate ne-om plictisi acasa....
Cris

Greta spunea...

Dada, de Robin, Dylan și Taylor mai auzisem. Dar James?? Oamenii au issues, s-ar putea spune. Parcă pe fiica lui Beckham o cheamă Harper, și la asta m-am scărpinat în cap :))

Greta spunea...

Maraton??? La așa ceva nu m-aș duce nici de m-ar lăsa corigentă la Competențe :)))
Cât despre app-ul ăla, mi se pare practic o formă de abuz. Nu aveți sindicat, nu se poate protesta undeva? Cum, băi frate, să mă obligi să-mi petrec și timpul meu liber cu lumea de la muncă?!!

Anonim spunea...

sa iti amintesc ca in partea asta a lumii nu ai voie cu sindicat, cu revolta etc :))) wave and smile, boys, wave and smile :))) totul se prezinta sub o forma asa neobligatorie, dar stii tu...
asa ca si eu gasesc scuze: ba ca am copii mici, daca baga maraton de somn, la ala particip, ca dorm putin cu astia mici si muncesc mult :P ca nu e obligatoriu, ca sunt in shape already (round is a shape, right? haha)
ti puup
Cris

Greta spunea...

Vai, nu știam că la voi e interzis sindicatul :( Ce nasol, practic nu vă rămâne decât să vă fofilați, care cum poate...
Pup back, lasă că ne facem singure shape-ul :D (ăla de blugi skinny :D)