joi, 4 ianuarie 2018

Șapte non-rezoluții de început de an


Așa cum se-ntâmplă de regulă - a început noul an, nu mai ai loc să te-nvârți de rezoluții și decizii definitive. Adică, mă rog. Definitive până luni dimineața, când ar trebui să purcedem și să unim vorba cu fapta 😃 Să mâncăm sănătos, să ne-apucăm de învățat sanscrita, să înlocuim mai frecvent Facebook-ul cu o carte sau în cel mai rău caz cu un articol din ”Dilema Veche”, să mergem la fitness... etc etc. 


Ei bine, vorba lui Caragiu în sceneta cu Octavian Cotescu, eu zic ceva invers 😃 Cu alte cuvinte și inspirându-mă dintr-o cărticică pe care-am primit-o cadou de la o colegă de serviciu la Secret Santa, iată câteva chestiuni pe care cu siguranță n-o să le fac în 2018.  Nici în 2025.  Nici mai la vale. 

1) ”Păstrează tăcerea o zi întreagă”.
Cu desăvârșire imposibil, ar spune orice persoană care mă cunoaște - și mare dreptate ar avea. Cum să tac, dom'le, păi n-ar fi păcat să nu mă exprim? 😃 

2) ”Asamblează un dulap de la Ikea”.
Ce face??? La câte șurubele și piulițe au ăia, n-aș fi în stare să-nchiolez nicio ușă de la dulap. Sunt antitalent în ce privește meșteșugurile astea. Ca să fie clar cum stau lucrurile, pentru mine a fost o mare victorie faptul c-am schimbat becul în baie.

3) ”Înoată în mare complet dezbrăcată”.
Chestia asta e romantică numai în filme. Apa mării, eventual sub clar de lună, Jose Armando, iubire-adevărată, alea-alea. Mda, vezi să nu. În primul rând, m-aș simți vulnerabilă. Și pe urmă, n-aș scăpa niciun moment de senzația, întemeiată sau nu, că-mi pătrunde ceva pe undeva

4) ”Învață să te orientezi”.
Io? Nu reușesc nici cu Google Maps. Am sistem de navigație la mașină și cu el o scot la capăt când e vorba de trasee necunoscute. Ce-i drept, e conceput ca pentru tâmpiți (idiotensicher, vorba nemților, adică asigurat pentru idioți).

5) ”Dă-te cu tuș de ochi fără să te murdărești”. 
Sunt la fel de talentată la chestia asta ca și la asamblarea mobilierului de la Ikea. Am încercat, nu spun că n-am încercat. La cum am reușit să mă pictez pe moacă, mă și mir că nu l-am înghițit.

6) ”Parchează perfect cu spatele”. 
Fără de-astea că stricăm pacea, da? Eu parchez numai cu fața, de preferat pe stânga. Și dacă nu găsesc un loc de parcare corespunzător, caut până găsesc. Am zis.

7) ”Îmbăiază-te în șampanie”.
Altă treabă n-am, drept să spun. Ce, eu sunt Marylin Monroe care s-a scăldat într-o cadă în care se turnaseră 350 de sticle de șampanie? Ca și îmbăiatul în mare fără costum de baie, e romantic numai în pelicule siropoase.

Acestea fiind zise, voi ce NU veți face în anul care tocmai a început? 

6 comentarii:

Acrobata spunea...

haha...ce subiect dragut! Stiu sigur NU voi tine nicio dieta. Doar daca cineva ma inchide in vreo pivnita fara mincare si apa, deci fortat.
Sa comentam pe puncte ce ai scris tu mai sus:
1. eu cind ma cert cu cineva tac :) Dar cred ca nu ma tine toata ziua, sa fim seriosi.
2. oh...sunt mare amatoare de asamblari ikeaistice. Nu stiu cum, dar imi place, am rabdare si talent.
3. nu, exclus. Am inotat insa in bazin, la spa, ca deh, asta era tinuta obligatorie.
4. cu orientarea o dau in gard. Rau!
5. ca si ikea, nici tusul la ochi nu e o problema (nu ma murdaresc, dar nici ochii nu-i pictez simetric).
6. eu, parcatul si spatele? Niciodata! Ca si tine, da, cu fata, dar mi-e mai lesne pe dreapta.
7. sampanie in cada si eu in ea? Pai daca-mi incilceste parul intr-atit incit trebuie sa-l tund? :)
Apropo...amatorii de "rezolutii" cred ca au fost foarte fericiti. A inceput anul lunea, taman bine!

Carmen spunea...

N-am sa fac rezolutii, aia n-o sa fac, nici anul asta, nici ala care vine, nici in altii. Sufar teribil de invers, la orice chestie de-asta care ia mintile maselor. Nu ma inscriu in "challange-uri"si nu fac rezolutii.

1. N-o sa ma inscriu in nicun curent culinar, gen keto, LCHF, vegetarian, raw. Sunt de parere ca echilibrul e cea mai sanatoasa dieta.

2. N-o sa fac baie in mare/ lac, iarna. Aici e foarte populara chestia, te duci, te macerezi nitel in sauna, apoi iesi si bâldâbâc, in apa inghetata! Daca n-o faci, esti gaina. Ok,nu ma ofenseaza comparatia, deci, nu!

3. N-o sa ma calc in picioare, la iesirea de Valentine's, nici la Black Friday. Prefer sa fac altceva.

4. N-o sa-mi schimb freza, nici culoarea parului. Iete, stau asa, demodata si pletoasa, putin roscovana.

5. N-o sa ma duc la lectii de dansuri, de-alea sud-americane (foarte la moda, aici), ca nu suport muzica aia.


Asadar, cum se numeste ce facem noi aici, New year's anti-rezolution?

Greta spunea...

Eu tocmai m-am apucat de ”un-fel-de” dietă :D și de ”un-fel-de” sport. Încă nu vreau să scriu despre niciuna dintre ele, până când nu mă conving de faptul că funcționează - ca și de faptul că sunt atât de conștiincioasă încât să mă țin de ele. Dar dacă se dovedește că da, trâmbițez negreșit :))
Mișto chestia cu încâlcitul părului în șampanie, nu luasem în calcul aspectul ăsta :)))

Greta spunea...

Dap, fix New year's anti-rezolution se cheamă! :D

Îmi plac anti-rezoluțiile tale și ader la toate cinci. Încaltea numărul 2 mă face să mi se încrețească pielea numai cât mă gândesc :)))

Anonim spunea...

deci cam tot un fel de dieta si tot un fel de sport planuiesc si eu pe anul acesta, daca voi scapa vreodata de racelile astea.
Anti-rezolutii, pai de astea am cu carul, nici nu stiu de unde sa incep :)) dar macar ma concentrez pe ce pot, acolo picatura in ocean: ar fi sa folosesc ceva mai mult machiaj si cremele alea ce stau acolo si se aduna; sa imi iau blugi noi dupa ce functioneaza acel fel de dieta si fel de sport :))))
Cris

Greta spunea...

Ohhh, foarte motivantă chestiunea cu blugii! :) Îți doresc să o pui cât mai curând în practică! :)