joi, 21 noiembrie 2019

Șopârcai cu cine șopârcai, dar cu votul nu șopârcai


Îl mai țineți minte pe Ivan Turbincă? Tiii, că de mare trebuință ne-ar fi turbinca lui acum.... Cu toate că s-ar putea dovedi neîncăpătoare, la cât de mulți ar merita înghesuiți într-însa 😒

N-am făcut în viața mea campanie electorală, dar astăzi, cu o zi înainte de deschiderea urnelor în diaspora și cu două zile înainte de-a începe votarea în România, nu pot să nu scriu pentru a vă conjura, pe toți, să mergeți la vot.
Absenteismul o ajută pe Dăncilă.
Anularea votului, de asemenea, o ajută. 

Ne tot amuzăm de aproape doi ani cu gafele ei, facem meme-uri și numele ei a devenit atribut, desemnând limitarea intelectuală (”cutărică e tare dăncilă...”), dar din postura de președinte poate face enorm de mult rău, pentru că va avea pârghii și prerogative la care până acum nu a avut acces. Nemaivorbind de faptul că minte cum respiră; am avut masochismul să mă uit la niște discursuri in ultimele zile (frățiuer, ce diaree verbală pe capul ei 🙄) și mai că m-a luat cu amețeală: într-o singură frază turnase trei minciuni. 

Departe de mine gândul de-a mă apuca să înșir argumentele pentru care Viorica Dăncilă ar trebui să dispară complet din viața publică și să se cufunde într-o binemeritată uitare; cred că aș tooot scrie, până dimineață... Dar sunt încredințată că știți și voi argumentele alea, la fel de bine ca și mine. 

Realizez pe deplin că nici Iohannis nu e vreun luceafăr, deși eram atât de entuziasmată și încrezătoare cu cinci ani în urmă....  Atunci n-am putut vota, însă am urmărit toată ziua exit poll-urile și după declararea câștigătorului alegerilor am cântat "Deşteaptă-te, române" sub duș. 
Acum am votat în primul tur și-o să votez și-n al doilea, dar n-o să mai cânt. Nu mai am nici urmă de entuziasm și nu mai cred în el. ”Dezbaterea” lui cu jurnaliștii a fost absolut jenantă, chiar nu mă așteptam la așa ceva. Dar dacă aș avea de ales între un pitpalac blazat și Viorica Dăncilă, aș vota cu pitpalacul fără nicio clipă de ezitare. 

Nu prea-mi mai vine să râd de celebra, de-acum, arie a cercului. Nici de faptul că s-a comparat cu Angela Merkel și-n capul ei e probabil convinsă că se regăsește la același nivel cu aceasta. Mi-a dispărut umorul în ultimele zile. Încerc să-mi imaginez cum ar fi în postura de comandant al forțelor armate, bunăoară. Sau cum ar decurge o ședință a Consiliului Suprem De Apărare a Țării, prezidată de ea. 

Serios. I can't even. 

Cei care trăiți în România - îmi dau seama cât de scârbiți și dezamăgiți sunteți de felul în care decurg lucrurile. Și aveți motive, Doamne câte motive aveți... Dar boicotarea votului nu e o soluție. Nu, când știm care-ar fi urmările.

Personal, nu mai vreau să mă întorc în România. Nu mai e casa mea acolo (dacă a fost vreodată, fapt de care mă îndoiesc). Am cetățenie germană, am un rost aici. La o adică, ar putea să nu-mi pese. 

Dar îmi pasă. Mă uit pe bloguri și văd lobby-ul deșănțat și-n mod evident plătit, făcut pentru ea... Și o dată în plus îmi dau seama că așa ar conduce România: mințind și mituind pentru a obține ceea ce n-ar trebui să primească niciodată.

Țara aia merită mai mult decât o hoață ignorantă și mincinoasă și camarila ei de hoți. 

2 comentarii:

Petronela spunea...

<3 Hai să ne vedem sănătoși duminică seara cu mandatul de presedinte prelungit!
Pașol na turbinca, Veo!
Și vin cu un citat, de aici
https://www.facebook.com/sorin.ionita.16/posts/10221240617466991
"În democraţie votezi MEREU răul cel mai mic. Nu-i o glumă, ci realitatea, dacă ai citit textele clasice de filozofie politică şi înţelegi că asta e singura atitudine normală, igienică şi compatibilă cu libertatea. Regula, nu excepţia.Să fii totdeauna sceptic faţă de ce poate face un oficial public, chiar mânat de bune intenţii. Dimpotrivă e cazul să fii îngrijorat dacă dacă simţi că te îndrăgosteşti de vreun candidat şi aştepţi de la el mântuirea, ori vreo schimbare crucială în bine. Alege-l pe cel care va face cel mai mic rău, în orice situaţie, iar atunci ţara va fi ok şi, cu puţin noroc indispensabil, chiar va progresa. Dragostea, fericirea sau extazul e bine să le cauţi în privat, nu prin partide şi instituţii publice. Prin urmare, mai terminaţi cu clişeele şi lamentaţiile infantile. Vote, and then get a life..."

Greta spunea...

Așa să fie, deși cinstit îți spun, am mari emoții. Mă tem de absenteism, în primul rând. Am încercat să explic treaba cu ”răul cel mai mic”, dar n-am prea avut succes. Lumea e supărată pe Iohannis - atât de supărată, că nu mai ține cont de pericol. Și au dreptate oamenii să fie supărați, dar nu pe el îl pedepsesc nevotând, ci pe ei înșiși...