joi, 28 noiembrie 2019

Salată de weekend (XXXV)


Abia am ajuns acasă și sunt frântă de oboseală, așa că ori salată, ori nimic toată săptămâna. Ce preferați?
Hai, treacă de la voi, salată să fie.

1) De luni și până-n seara asta preumblatu-m-am undeva la vreo 50 de kilometri de Berlin, unde m-au trimis la un training. A fost neașteptat de interesant și direct proporțional de obositor, poate vă povestesc în alt articol. V-o puteți imagina pe yours truly acționând o mașinărie care testează frânele unui vagon, sau altă sculă care ridică vagonul, pentru a putea fi cercetat pe dedesubt? Eeee, a fost într-un fel, vă zic. 

2) Localitatea unde am avut treabă e mohorâtă și cele din jur, la fel. Nici măcar în centru nu arăta prea vesel. Așa stând lucrurile, nu prea am avut cu ce să-mi ocup serile, drept pentru care am dospit în pat și am terminat cea de-a patra carte din ciclul ”Harry Potter”. Iar acum încerc din răsputeri să mă abțin, ca să le păstrez pe cele 3 rămase pentru mini-vacanța de Crăciun și Anul Nou. Dificil demers, vă zic. O să scriu, probabil, un post mai detaliat când termin seria, deși nu văd ce-aș mai putea adăuga eu la tot ceea ce s-a spus deja. Este absolut fabuloasă, o piatră de temelie în literatura fantasy.

3) În ultimele săptămâni am mai fost la două concerte, despre care însă nu voi scrie separat, ci doar le menționez ca atare: unul cu Simfonia a VIII-a (”Neterminată”) de Schubert și Recviemul lui Mozart, respectiv Simfonia a II-a de Beethoven și lucrarea corală ”Stabat Mater” de Giovanni Battista Pergolesi, cu participarea Corului ”Madrigal”. Ehei, asta înseamnă printre altele viața într-un oraș mare, cu o enormă și atât de variată ofertă culturală... 🙂

4) Cu negrăit interes aflu că o colegă a adus alaltăieri un terariu la birou, momentan nelocuit. Pasămite menționase ea la un moment dat că va aduce un acvariu (ceea ce e cu totul altceva, îndrăznesc să zic), în care avea de gând să pună.... creveți. Nu mă-ntrebați de ce creveți și nu niște peștișori drăguți, mici și colorați, cum are orice om cumsecade și care doarme noaptea acasă. Acuma, creveții sunt o treabă... Dar un terariu prefigurează altceva, mă gândesc. Urmăresc situația cu atenție și îngrijorare, vorba unui clasic în viață.  

5) O altă colegă ne-a comunicat, în micul grup WhatsApp pe care-l avem, că s-a dus la o petrecere BDSM și că și-a înșelat soțul cu un tip virgin. A omis să precizeze dacă e vreo legătură între cele două chestiuni și nimeni n-a dat zor să solicite lămuriri suplimentare.
De. Ce. Era. Necesar. Să. Aflăm. Noi. Așa ceva????!!!!

Cred că pot fi înțeleasă că nu sunt deloc entuziasmată la ideea de-a mă duce la serviciu mâine (dacă a apărut locatarul terariului? 🦖). Harry Potter, n-ai vrea tu să fii gentil și să m-ajuți mâine cu Vraja Uitării? Să uite lumea că trebuie s-apar la birou...

6 comentarii:

Anonim spunea...

Hm, incearca si tu sa vorbesti cu sarpele...cine stie?! Dupa aia vine Hagrid si te informeaza ca esti vrajitoare si tu o sa-i spui, "da, da, stiu ca sint de cind am conversat cu serpii de la birou"! :-)))
Sint curioasa care o sa fie ordinea preferintelor tale la HP. La mine e urmatoarea: volumul 3 best, 4, 7, 2, 1, 5 si 6.
Jual

Greta spunea...

Ieri era încă gol și tipa care l-a adus lipsea. Cică totuși nu va fi șarpe și nu e terariu, ci e un acvariu în care vor viețui creveți. Plănuiesc să mă țin foarte departe de el :D
Acum, apropo de ceea ce spui tu, din ce-am citit până acum tot volumul 3 mi-a plăcut cel mai mult :) Cât de bine a întors-o din condei, e incredibil ce-a putut să scrie femeia asta :)
Mă abțin vitejește până la Crăciun :D Dar grea treabă e asta, să reziști magiei...

Anonim spunea...

Why would you bring it to work?! adica terariul ala?! sunt socata! eu am o fobie de serpi nevindecabila :)) cred ca as face un scandal la munca.. valeleu maria ta! de ce nu il tine acasa? mare ti-e gradina..
Cris

Greta spunea...

Nu va fi terariu, ci acvariu în care va pune 20 de creveți roșii. Momentan comandă pe net plante de acvariu, care-i sunt livrate la birou și petrece măcar o oră pe zi bibilind ierburile. Cred că se va impune un articol separat despre odiseea creveților.
Un coleg a declarat deja că el personal îi preferă cu usturoi și pătrunjel.... :))))

ama spunea...

vad ca toata lumea isi pune intrebari in ceea ce priveste terariul si totusi pe mine m-a marcat colega care impartaseste pe grupul whatsapp cu colegii de la birou faptul ca si-a inselat sotul la o petrecere BDSM.. i mean why in the world would you share that???

in alta ordine de idei vad ceva cu vagoane.. sa inteleg ca noua firma e in domeniul feroviar? eu am lucrat cat eram in RO in domeniul asta si imi lipseste un pic :)

Greta spunea...

”i mean why in the world would you share that???” - fix asta m-am întrebat și eu. Azi mi-a zis că mâine seară are întâlnire cu alt tip... și că acum câteva săptămâni a fost cu unul care avea 25 de ani și era virgin. Agățați pe nu știu ce dubioșenie de site de dating...
E plină lumea de ciudați.

Referitor la firmă, într-adevăr - domeniul e logistică feroviară :) Pentru mine e totul încă nou și mai am enorm de învățat. Deocamdată nu mă pot decide dacă-mi place sau nu :)