joi, 28 mai 2020

”Breșă” de-o zi în Home Office


Ce ți-e și cu izolarea asta.... rămâi fără pic de inspirație. Nu c-aș mai fi fost eu deosebit de vrednică nici înainte, dar orișicât. Acuma nu mai sunt nici cât eram odinioară. 
(Chestiune care, la drept vorbind, mă agasează.... Mai citesc unele bloguri ai căror autori sunt în continuare în izolare și nu pricep de unde au oamenii ăștia inspirație de scriu aproape în fiecare zi, deși ei nu ies decât până la cumpărături? Cred că de fapt asta nu e decât încă o dovadă că nu sunt atât de înzestrată pe cât aș fi putut crede la un moment dat). 

'n fine. Ieri s-a petrecut o abatere de la ceea ce-a devenit cotidianul meu, în sensul că m-am dus la serviciu și-am zis să vă povestesc primele impresii după ”scos capul de la cutie”. 

(Nu, n-am terminat cu Home office-ul. Pentru că merg cu transportul în comun, șefu' consideră că e încă prea riscant. Cică de la începutul lui iulie, dacă n-o ia razna situația până atunci. Ieri m-am dus la birou pentru că urmau să ne viziteze niște clienți și un coleg m-a întrebat dacă nu vreau să vin și eu, că ar putea fi interesant și constructiv). 

Și deci m-am dus. Nu dădeam pe-afară de încântare, dar fie vorba-ntre noi, nici n-am știut când s-a dus ziua. Asta deși m-am trezit la 6 în loc de 7:30, not cool. Dar. Altfel e totuși la birou, cu toți colegii, mai schimbi o vorbă, te mai miri ce bătut în cap e cutărică, ”aaaa, stai că mi-a scris și mie bazaconii”, hahaha, altfel trece timpul și parcă ai și spor mai mult. 
Da... știu că aparent asta contrazice articolul în care preamăream Home office-ul, dar numai aparent. Reiterez faptul că m-am dus numai o zi. Tot ce-am scris acolo rămâne valabil.

Nu, nu au sosit creveții, în caz că vă-ntrebați. 

Pe drumul de întoarcere a fost ciudat tare. Era oră de vârf (trecut de 17, când foarte mulți oameni ies de la muncă), dar metroul era aproape gol. Nici măcar nu erau toate scaunele ocupate, și merg destul de mult, schimbând și metroul - practic ”tai” orașul în două. S-ar zice că asta-mi oferă o perspectivă destul de realistă. Nu prea dă lumea-n brânci să revină la muncă, lucru cert. 

M-am bucurat mult să revăd centrul, fie și numai de la geamul metroului. Chiar îmi fusese dor.

Altminteri, nu am observat ca lumea să se fi destins - sau relaxat, cum se spune acum - prea mult, deocamdată. Pe peron nu poartă cu toții masca (în metrou da, este obligatoriu și la difuzoarele din stații rulează cu regularitate un avertisment în acest sens), dar păstrează distanța, se uită unii la alții cu suspiciune în priviri, sunt încruntați și pierduți în gânduri. 
Poate e mai bine așa. Nu cred că excesul de optimism ne-ar face vreun serviciu. 

N-am nicio concluzie. A fost ciudat și-aseară eram frântă de oboseală. Dar cred că totuși nu-mi va fi prea greu să mă reacomodez. Deși de lamentat nu sunt deloc sigură că n-o să mă jelesc pe-aici, măcar în prima săptămână 🙄

4 comentarii:

Anonim spunea...

Carantina m-a învățat că home office pe termen lung nu e pentru mine, cu toate că sunt destul de introvertă. Da, e fain că mă scol mai târziu și nu-mi fac griji de haine și machiaj, dar lipsa de interacțiuni umane și faptul că nu prea mai am motive să ies din casă mă dă peste cap. M-am dus la birou să semnez niște acte, m-am întâlnit cu doi colegi și am stat de vorbă timp de 15 minute, și am simțit cum mi se încarcă bateriile și îmi revine cheful de viață. Abia aștept să ne întoarcem la birou.

Anonim spunea...

Oh uite ca pe mine ma sperie ideea de intors la serviciu, desi "lumea" s-a mega relaxat, cazurile nu au scazut deloc simtitor. We'll see.
Perioada asta m-a facut o mega panicoasa. Si eu vad aceasi suspiciune in priviri in jur, oamenii poarta masca peste tot, si afara e obligatoriu.
Cris

Greta spunea...

Aici îți dau dreptate. Când am fost miercuri mi-a făcut plăcere să-mi aleg hainele, să mă machiez și să mă dau cu parfum. Sigur, teoretic aș putea face asta și-acasă, dar... nu-mi vine :) Viața adevărată e afară, oricât de mult mi-ar plăcea mie Home Office. Are și mersul la birou rostul și sensul lui.

Greta spunea...

Nu pot spune că mi-ar fi teamă să merg de-acum la birou, dar o strângere de inimă tot aș avea, în mod sigur. Până la 1 iulie poate va fi mai clar cum stau lucrurile și sper că ne vom putea relaxa, inclusiv la nivel emoțional, mai mult...
Te îmbrățișez. Să fiți în continuare bine.