marți, 19 mai 2020

Status Dentist: ✅, Status Coafor: ✅


Citind-o mai devreme pe Miruna, am realizat că am ”bifat” cele două programări, exact în ordinea la care face și ea referire: stomatolog (în urmă cu 3 săptămâni) și azi, coafor. Orice conexiune cu faptul că mă simt din nou om nu este deloc întâmplătoare 🙄 În fine, glumesc, da' nu de tot.

(Se impune precizarea că aici în land nu a fost lockdown, iar cabinetele stomatologice au funcționat la parametri normali - cu măsurile de precauție de rigoare, cum ar fi dozatoarele cu dezinfectant la intrare și faptul că toată lumea poartă permanent măști, inclusiv în afara cabinetelor).

La dentist a fost prima vizită de când m-am mutat (precedenta fiind în iunie anul trecut, înainte de-a părăsi Bayreuth). Având în vedere lucrările destul de serioase din intervalul 2017-2019 (implanturi, plombe, controale și curățat profesional regulat), precum și faptul că nu depășisem intervalul recomandat de jumătate de an între controale decât cu patru luni, mă legănam oarecum în iluzia că totul e ok și n-am nimic de făcut în afară de curățat.

Vezi să nu. La controlul de după curățat s-a terminat cu legănatul și cu iluzia.
- Aha, Frau N., aici aveți o carie, uite încă una, aici pare de asemenea să fie ceva dar nu se vede clar, hm, să facem o radiografie.
Facem.
- În mare e totul ok, dar aveți nevoie de trei plombe și două coroane. 
Ce zicea? Că-n mare e ok? Cu multă indulgență, poate. Sau om fi dând sensuri diferite lui ”ok” ăla.

Am rezolvat plombele într-o singură ședință (pentru că n-aveam chef să-ntind pelteaua), coroanele urmează.  Oh boy, what a joy 😏
(Și nici măcar consolarea unui dentist gen Alain Delon, asemeni celui pe care l-am avut ani de zile în Bavaria, n-o mai am. La cabinet lucrează un cuplu și-am fost repartizată la ea, meh. Aș fi putut solicita programare la el, dar mi-a fost nu-știu-cum 😒).

Că veni vorba - ați observat că stomatologii tind să se comporte precum meseriașii ”pfff, ce-a făcut aici colegul dinaintea mea”? Mă rog, n-o zic ei chiar așa, în sensul că formulează mai diplomatic, dar ideea cam tot aia e.

Într-o notă mai veselă, azi am răzbit la coafor. Previzibil, n-a fost ușor să obțin programare, iar cea mai recentă se anulase întrucât salonul fusese închis timp de o lună și jumătate. Ladies, cred că mă înțelegeți când vă spun că nu-mi mai suportam podoaba capilară. Vorba vine, că nu prea mai era podoabă. Rădăcini crescute peste pragul meu de toleranță, vârfuri despicate, prea lung pentru a-l mai suporta pe umeri, dar prea scurt pentru a prinde o coadă din care să nu lunece șuvițe... grrr). 

La coafor au mai multe reguli, care mi s-au comunicat când am sunat pentru a mă programa:
- purtarea obligatorie a măștii;
- completarea obligatorie a unui formular cu datele personale (nume, adresă, număr de telefon și data programării), pentru ca-n eventualitatea că e cineva diagnosticat cu parascovenia, să fie contactați toți care-au fost la salon în ziua respectivă, în vederea testării;
- fără servicii din partea casei (adică fără apă sau cafea și fără reviste).

Măsuri de bun-simț, consider eu. Dar nu toată lumea e de părerea asta; coafeza mi-a povestit că au avut clienți care-au refuzat să poarte masca, nu voiau să-și dea datele și li se părea scandalos că nu primesc ”nici măcar un pahar de apă”. 
”Asta deși am explicat fiecărui client în parte, când a dat telefon să se programeze. În final au acceptat toți, când li s-a spus că numai așa pot beneficia de serviciile salonului”.

Mde. Peste tot sunt și de-ăștia... 
(și da, inclusiv teoria conspirației vaccinului și-a Cincigeului e răspândită aici. Păi ce, nemții or fi mai cu moț?)

4 comentarii:

Ioana spunea...

Eu nu am mers la coafor nici aici și nici cât am locuit în Londra. Și nici acasă nu prea mergeam.
Să explic și de ce. Eu am par ondulato-buclat... De fiecare data când am mers la un coafor, întrebam, domle, aveți pe cineva sa știe sa tundă păr de genul asta ? Aaa daaa, cum sa nu, veniiiti, veniiiti. Ajungeam și de fiecare data plecam...cu aceeași tunsoare. Respectiv în scări. Și n-ar fi asta problema, ca tot scări ceream și eu, numai ca nițel mai complicate. Eu le arătăm poze și ziceam: domle vreau scări dar uite asa, care atunci când e parul ondulat, forma per total sa vina fluent, nu sa se vadă delimitarea acelor scări.
Adica asa ca un rotund oval... Puii mei nu stiu sa explic da cred ca înțelegi. Probabil necesitau o combinație de filat și tuns pe vertical straturile din exterior spre profunzime... Ei și ba mi se spunea ca nuuu domle, nu merge ca aia din poza are parul altfel, mai moale... Ei nu zău, oi fi fost tu la "Holiud" sa o controlezi sau ce? Ori ziceau da, da și ma trezeam cu clasicele scări.
Să nu mai zic ca aveam doua variante de finisare, ori întins cu peria ori uscat cu difuzor...
Si am fost de obicei la din alea cu recomandări, deloc ieftine. Culmea, cel mai oribil a fost unul din...Dorobanti. Unde vezi Doamme stiliști și alea alea. Uuun mare rahat. M-a făcut aia de zici ca eram o ciupercă. Eu ii cerusem ceva și ea m-a luat cu "vaai dar aveți umerii lați și nu o sa va stea bine"... Am zis ok, fă-mă cum crezi tu na, ca ești stilistă, da? Da. Bun.
Eei bine, de 170 de lei, am fost tunsa drept, pana la umeri. Ca de spălat m-am spălat acasă, nu îmi convine sa schimb șamponul nici măcar cu ocazii de genul.
Când am văzut mi-a picat fața, aia era "uite ce bine va sta"... Si eu eram... Frate pe buneee??? Tunsoarea asta am avut-o și când m-a dus sor-mea în copilarie sa ma tund cu echivalentul a 10 lei de azi, la cineva într-un cămin studențesc. Sau când ma tundea mama acasă! Sau cum m-ar fi putut tunde oricine altcineva chit ca avea un ciob in mana!
Eh și am plecat plina de spume și le-am lăsat un review naspa. Mi-au scris ca să merg înapoi ca gratis îmi schimba tunsoarea ca bla bla... Am mers și... Evident ca din lungimea respectiva tot un rahat a iesit, da barem avea cât de cât o alta forma...
La Universitate la fel am pățit, trebuia sa ma tundă una de care o prietena era mega mulțumită, ea având același tip de par, când am mers eu, aia avea o babeta mega ciufuta pe scaun, asa ca a trebuit sa ma tundă alta... Care la fel, a executat un rahat de scări, m-a tras ca naiba de par samd.. 150 de lei.
Culmea, singura data când cineva m-a tuns bine, a fost la un coafor de colt de bloc din Militari, cu.... 35 de lei. Următoarea data când am vrut sa merg, tipa plecase la alt coafor și alea nu au vrut sa îmi spună unde...
Asa ca sincer, eu ma tund singura. Nu vad rostul sa dau o poala de bani pe ceva ce pot face singura acasă. Unde mai pui ca pana acum.. Pe aici nu prea am văzut coafuri sa ma încânte și fiind un orașel mic,bănuiesc ca lumea se tunde aici nu o bate 130 de km pana la Paris...
Legat de reguli, în școală ne-au zăpăcit astia, se întra pe o parte, se iese pe alta, n-ai voie sa stai pe hol, stai cu masca, nu te misca de pe scaun, ai pătrățele în care trebuie sa ții scaunul. Sincer cred ca era suficient sa ai masca și sa utilizezi gelurile alea dezinfectante puse peste tot. Dar na. Dacă zic ei... Oricum lumea se strange la tigara in fata clădirii ceea ce cam anulează ce fac la interior...

Anonim spunea...

Nici eu n-am reusit sa ajung la coafor. Am intrat intr-o zi in salon, cu gind sa ma programez pt ca treceam pe acolo si coafeza m-a poftit frumos pe usa afara, zicind ca nu mai ia decit programari prin telefon. Simbata trecuta am dat telefon, am lasat mesaj pe robot, m-a sunat inapoi si am reusit sa ma programez de-abia peste 2 saptamini. Ata ete!
Jual

Greta spunea...

Vai, nici nu-mi pot imagina cât trebuie să te fi enervat în general, dar mai ales după experiența din Dorobanți. Să dai o gălăgie de bani și să te trezești la final că arăți aiurea. Și aia să te mai și ia cu ”vai, ce bine a ieșit”, de vorba ceea, nu știi dacă să te enervezi și mai tare sau să te pufnească râsul de ridicolul situației.
Te admir că poți să te tunzi singură și ai curajul ăsta, eu am două mâini stângi și nici de breton n-aș îndrăzni să mă apuc la o adică...
În fostul oraș unde am trăit 12 ani, mergeam de multă vreme la un salon turcesc. Și cu mâna pe inimă spun, de servicii mai faine ca acolo n-am avut nicăieri parte. Nici nu cred că mai am bafta să dau peste ceva comparabil. Aici unde merg acum e ok, dar nu mai e ca odinioară.
După mutare am avut și eu ceva peripeții de a-mi găsi un coafor aici, le-am povestit anul trecut, plină de năduf...
http://scrisori-de-sertar.blogspot.com/2019/09/aventurosul-demers-de-mi-gasi-un-coafor.html

Greta spunea...

Sper să reintrăm în normalitate inclusiv din punctul ăsta de vedere. E insuportabil când părul altminteri scurt devine prea lung. Nu mă mai înțeleg cu el și pace bună. Să nu mai zic și de rădăcini, nu le suport crescute mai mult de-un centimetru, hai un centimetru și jumătate...