luni, 18 ianuarie 2021

Una scurtă despre civism și mămici

Ieri mi-am petrecut toată după-amiaza în compania fostului Mr. President Barack Obama (adică am citit cu nesaț din autobiografia ”A Promised Land” - excelent scrisă, apropo), dar astăzi mi-am zis să vin să vă dau niște prețioase sfaturi și recomandări *sarcasm alert*.

Cum ar fi, să nu polarizați, dom'le, societatea. Că nu se face.

La ce mă refer, vă-ntrebați? La discuțiile pornind de la știrea asta, potrivit căreia niște turiști s-au ”enervat” că ambulanța voia să preia un copil rănit de pe pârtia de la Bușteni. ”Avem copii mici și se sperie!” a răcnit un vajnic român, după care a aruncat cu un pahar de vin fiert în ambulanță. Alții au azvârlit cu bulgări, că așa-i frumos și, mai ales, uman și civilizat.

Trecând peste faptul că soția mârlanului care-a aruncat paharul de vin a sunat la 112 (se simțea amenințată, vai mie, de jandarmii chemați de salvamontiști) și a primit o amendă consistentă pentru apel nejustificat, ceea ce m-a siderat a fost reacția unor mămiki din Social Media. 

"De ce se tot spune că se speriau copiii? Nu mai accentuați că aveau copii, că polarizăm societatea!”. 

Uuu, asta cu polarizatul e new entry pentru mine. Adică poate e mai veche, dar eu acum o aud prima dată. Asta e, dacă nu-s cultă în cap ca mămikile. Având în vedere situația,  felul ăsta de-a (nu) gândi mi se pare greșit în toate sensurile posibile.
Cum ar veni, problema nu era că babuinii ăia nu țineau cont de faptul că ambulanța venise să ridice un copil accidentat, nici că-și foloseau copiii ca pretext, nici că s-au manifestat ca niște lepre în fața odraslelor proprii, dându-le un excelent exemplu (not); problema era de ce ”se pune accent”, vai mie, pe faptul că ăia aveau copii... 🤨

Suntem tot mai greșiți ca oameni, ca societate în ansamblu.

Altfel, aici se discută despre înăsprirea condițiilor de lockdown (da, iar) și Angela Merkel a declarat că nu exclude ”ca situația să se mențină dificilă până în apropierea Paștelui”. Cred că-i clar spre ce ne îndreptăm, nu?

La naiba, de ce n-om fi emigrat în Noua Zeelandă... 🙄

3 comentarii:

Mada spunea...

Și eu m-am apucat de cartea lui Barrack ❤️
Dar oare nu se “polarizează” ele singure, definind-se doar prin copii și urlând ca alții le “discriminează” doar pe baza asta? Hmmmm

Mada spunea...

Barack** 😳😳
Ai avut dreptate, se citește foarte ușor cartea lui, îmi place mult pana acum (și nici nu a ajuns încă președinte) ❤️

Greta spunea...

Lasă că nu supără Barack din atât 🙂 Și eu mai scriu unele nume greșit uneori, dar noroc de opțiunea de editare...
Nu-i așa că e o carte faină? Eu am ajuns unde tocmai devenise candidatul democraților. Ieri și azi nu m-am putut aduna pentru lectură, e musai să recuperez. Mai ales că de-acum cred că devine mai captivant ca oricând 🙂