duminică, 5 noiembrie 2023

Curaj, găină, că te bagi în proiecte pân' la urechi

Am avut niște săptămâni foarte pline și stresante pe plantația unde dau zilnic cu subsemnatul, și acestea sunt încă departe de-a se încheia.

🆘 Am reluat backup-ul pentru colegul din Paris, care iar e indisponibil din motive neelucidate. Inițial ni s-a spus că vom fi lăsați în pace, apoi au băgat de seamă că e cam multă muncă și ia mai bine să-i hingherim din nou p-ăia din Hamburg, că poate s-or plictisi. 

👀 Top Management-ul cel voinic și neînfricat a venit cu o serie de idei pestrițe pe ultima sută de metri, idei pe care le vrea implementate ”până la sfârșitul anului”. Drept, n-a specificat și care an, dar suspectez intens că la actualul se referă. Efectiv nu știi de ce să te-apuci mai întâi și e vorba de acel tip de sarcini pe care nu le poți delega asistenților fiindcă tu, cunoscându-ți cel mai bine clienții și contractele, ești cel mai în măsură să pregătești detașamentele de licurici pictați și purici încolonați pe care ți i-a poruncit onor șefimea.

Da-ntre toate astea, ne mai distrăm. Altminteri am lua-o razna. Mai mult decât am luat-o deja, adică.

🐖 Ca de exemplu, într-o zi am divagat nițel de la grafice, Excel-uri, prezentări și KPI-uri. Nițel mai mult 🤭.

- Da’ oare-n Evul Mediu aveau prezervative?
- Da, din mațe de porc.
- I-auzi 😳.
- Da, dar problema e că erau cusute manual și na, ştii tu.
- Errmm… nu, nu ştiu 🙄.
- Păi cusăturile se întind, se fac găuri între ele şi na.
- … a… ha 🤨.
Doar o zi normală de vineri, la birou. Și-n caz că vă-ntrebați, persoana care știa ce și cum e inginerul meu preferat. Trust him să fie la curent cu orice ne vâjâie nouă prin cap.

🔣 Într-o zi ne-a hăituit HelpDesk-ul o groază de vreme, să ne instaleze diverse aplicații care vor fi necesare pentru multitudinea de proiecte cerute de șefime. Șefime căreia îi dorim multiple întâlniri pasionale cu o turmă de rinoceri turbați 🦏🦏🦏🦏🦏🦏🦏🦏🦏🦏🦏🦏🦏🦏🦏🦏🦏🦏.
Evident, instalarea n-a mers din prima. Nici din a doua...
După juma’ de oră de chat inutil: 
- Did you close and launch again?
- Yes (🤯🤬🤯🤬).
- Ok, thank you. In this case, please close and launch again.
No comment.

🤡 În altă zi un client dus cu sorcova mă bate la cap, revendicativ și fără să aibă dreptate: 
- Dear Greta, I think these are not two separate cases, it is a duplicate, please check and revert, blabla.
Eu, în timp ce pritocesc Email-ul în care-i explic faptul că bate câmpii vioi: ”Dear Icsulescu, please duplicate your mother...” 🤬.
Colegii, împrăștiindu-se și mai multe nu:
- Ăsta-i un model est-european de comunicare, nu-i așa? 😂😂😂😂
Normal că e. Doar noi comunicăm intercultural aicea, nu ne jucăm bambilici.

Și mâine-i luni și începem (eu, împreună cu o colegă și cu inginerul) un proiect care va dura patru săptămâni dacă avem noroc, sau mai multe dacă n-avem.

Vă propun o motivațională de suflet, da' noi cântăm oarecum altfel. Haidem, toată lumea în cor: ”heigh ho, heigh ho, it's off to work we go!”

 


Avem și cafea: ☕☕☕☕☕☕☕☕☕☕☕☕☕.
Dacă astea nu funcționează, apelăm la rinocerii de mai sus 😃.

8 comentarii:

Ioana spunea...

Asta cu ideile jur că vine de la unii care clar nu au nimic concret de făcut. Sunt diverși care sunt angajați probabil pe acele posturi pentru a optimiza procesele, însă pentru că sunt niste imbecili, ceva, ceva tot trebuie sa dea și atunci...iată rezultatul.
Ăla din Franța ori a fost anunțat că ar fi bine sa își facă bagajele și a aplicat prea-utilizatul luat concediu că sa își caute alt post, ori chiar și-a luat concediu, caz în care clar e pila cuiva.
Oricum, când e mai frumos sa te aglomereze cu sarcini și idei tembele, decât înainte de sărbători...deh, trebuie să simți că meriti cu adevărat acele câteva zile libere. Moș Crăciun nu vine la cei ne-hăituiti...

Anonim spunea...

Ahhh ce mi-ar fi placut sa ne imprietenim. I Love to bitch about work 🤓😍

Greta spunea...

@Ioana, cam așa ceva. Oameni care stau la birouri, n-au decât o foarte vagă idee despre real work și scârța-scârța pe hârtie. Și le plac KPI-urile, SOP-urile și alte prescurtări ceva de speriat...

@Anonim, nu văd de ce n-am face-o, la o adică. I don't bitch so often but when I do, I love it! :D

Mada spunea...

Pai nu din Franța vine je ne veux pas travailler…? 😊

Ioana spunea...

Ba de-acolo...da'cred că au uitat un vers:
Donc je ne vais pas postuler, pour ne pas être embauchéeee...
Da baiu' e că ei se angajeza oricum cu, sau (cel mai adesea) fără chef de muncă...

Greta spunea...

@Mada, @Ioana, vă citesc cu respect și ceva nostalgie. În liceu eram destul de bună la franceză. 25 de ani mai târziu, îmi mai amintesc numai două expresii: ”au fur et à mesure” și ”en hochant la tête” (asta ultima era dintr-un roman de Agatha Christie, pe care o citeam în franceză. Poirot era cu hochant la tête....).

Mada spunea...

Ahhh les petites cellules grises… 😊😊😊

Greta spunea...

@Mada, précisément! :)