miercuri, 8 noiembrie 2023

Surâsul unui trecut îndepărtat

Bunul YouTube s-a gândit să-mi activeze niște vechi nostalgii și mi-a propus câteva clipuri din serialul ”Saved by the Bell” (dacă-l știți, suntem cam de-o seamă 😃. Ca să n-o zic pe-aia cu ”ești bătrân dacă-ți amintești chestia asta” 🙄. Apreciați delicatețea, mulțumesc anticipat). 

Anyway. A fost suficient să mă uit la primul filmuleț ca să-mi revină amintirile și duioșiile de-acum trei decenii. Eram îndrăgostită de Zack (eu și alte zeci de milioane de fete, bănuiesc) și cloceam fantezii de adolescentă cu el. Platonice, silvuple 😇, dar totuși, fantezii. Am tot ”scroll-at” trecând de la un video la altul și-ntre timp mă gândeam la mine cea de atunci.

Au trecut 30 de ani de când suspinam după Zack, irezistibilul blond și-mi doream o dragoste ca a lui pentru Kelly. Și multe altele îmi doream, cu naivitatea specifică vârstei. Sau cu încrederea în sine de asemenea specifică vârstei, care te face să crezi că nimic nu este imposibil și poți munta munții din loc dacă-ți propui asta.

Unele s-au împlinit. Altele au rămas ceea ce erau deja: utopii. Iar altele, mno... poate-n viața viitoare. Am făcut o scurtă trecere în revistă.

🌞 Trei dorințe care s-au împlinit

- fericire în dragoste. Omul meu este cea mai mare bucurie a vieții mele, sufletul, rostul și sensul meu. Sunt foarte, foarte recunoscătoare Divinității că ne-a adus împreună. Apropo, ieri s-au împlinit 19 ani de la prima noastră întâlnire 🙂. La mulți înainte, nouă!
- să trăiesc în străinătate. Având în vedere contextul familial, totul părea să indice că voi emigra în Statele Unite, dar pe principiul ”ce ți-e scris, în frunte ți-e pus”, locul meu s-a dovedit a fi în Germania. Și e perfect așa.
- să pot purta bluze și rochii decoltate. Asta e ceva ce n-am povestit niciodată pe blog. Habar n-am de ce, c-am zis eu unele mai grele de-atât... Pe scurt, în prima parte a vieții am avut stern înfundat (cunoscut și drept pectus excavatum) - extrem de vizibil. Într-atât de, încât nu puteam purta nici măcar un minim decolteu, iar la mare se găsea uneori câte-o binevoitoare să mă întrebe de ce am ”gaură” în piept. Fără să fi avut complicații cardiace sau pulmonare, a fost ceva teribil de supărător, una dintre ”umbrele” adolescenței și primei mele tinereți. Una din multele...
La aproape 22 de ani m-am operat și, chiar dacă defectul n-a putut fi remediat pe deplin (fusese foarte pronunțat, cum spuneam), a fost corectat suficient de bine încât să pot purta și eu vestimentație cu oarece decolteu. Când m-am trezit după operație și asistenta mi-a pus oglinda în mână ca să pot vedea, mai să-mi dea lacrimile. Cu pansament cu tot, și totuși vedeam că ”gaura” dispăruse. A fost un vis împlinit, pe care în adolescență nu l-aș fi crezut realizabil.

🌤 Trei dorințe care nu s-au împlinit

- o întâlnire cu, hai c-ați ghicit, Zack. Vai, cât de mult mi-am dorit asta. Îmi și imaginam detaliat cum merg să-l iau de la aeroport, ne ținem de mână, ne sărutăm și-mi dăruiește o inimioară de aur pe un lănțișor. Cine râde are promisă o castană 😒. Reiterez faptul că aveam 13 ani.
- să devin o scriitoare de renume internațional. Aici se-aplică aia cu ”în altă viață”.
- după histerectomia de la 15 ani, m-am tot gândit o vreme că o să fac un transplant de uter și astfel o să pot avea copii. Mda. Tot în viața viitoare, presupunând că există așa ceva.

N-am nicio intenție să compar ce s-a împlinit și ce nu, cu toate că așa ar putea părea. Mă consider un om norocos, iar acesta a fost doar un fel de ”stroll down memory lane”, care s-a activat de cum am vizionat din nou genericul ”Saved by the Bell” 🙂.



Și, da. Știu cum arată astăzi Mark-Paul Gosselaar. Timpul nu iartă pe nimeni. Dar pe mine nu el mă interesa acum treizeci de ani. Nu pe el îl visam în imaginația mea de adolescentă, ci pe blondul Zack, care uitase complet de Kelly după ce mă întâlnise pe mine, desigur 🙂 (mai am castane, să știți. Numa' zic 🤨).

7 comentarii:

Mmmaria spunea...

Greta draga, stiu sigur ca nimic nu este intamplator.
Din propria experienta, dar si din povestea asta frumoasa a lui Steve Jobs, https://news.stanford.edu/2005/06/12/youve-got-find-love-jobs-says/
Toate am avut cate un Zack, tind sa cred. Ceva care lumineaza si acum trecutul.
In plus, cred ca ar fi bine sa treci aici si trei dorinte (sau mai multe) pe care nici nu le-ai avut, nici macar prin cap nu ti-a trecut sa le ai…si totusi 😊

Anonim spunea...

Zack al meu era Tarabas din Fantaghiro (La Grotta della Rosa d'Oro).
Întotdeauna m-au atras mai mult personajele negative și nici nu îmi plăceau blonzii.
Din Dallas îmi plăcea JR, din Sclava Isaura îmi plăcea Leoncio... :) Ați prin voi ideea. Ai mei își puneau întrebări deja. :))))

Te îmbrățișez,

Petronela

Mada spunea...

Sper ca nu îmi iau castane dacă nu am văzut saved by the bell 😇😇
In alta ordine de idei, mai ai timp sa devii autoare, nu o lasa pe cealalta viata! Și eu mi-am dorit asta de mică, momentan ma împac cu gândul ca am publicat… un articole științific 😂 numele meu e acolo, am fost citită de fix 5 oameni cred, dar e ceva (mai ales ca am pritocit la el aproape un an)!!

Mada spunea...

Un articol *
Cam care era șansa sa zic ceva semi-deștept și sa fac și o greșeala in aceeași fraza.

Ioana spunea...

Ținând cont de câte mizerii se scot pe banda rulantă de către unii și unele, cred că persoanele care tot amână scrierea unei cărți, ar trebui să pună mâna și să încerce.
Nu de alta, dar ar fi păcat să se piardă potențiale și reale talente. Fiindcă între timp, cum spuneam, non-talentații bagã de nu se poate....

Ioana spunea...

Lasă că știm noi că băieții răi, în străfundul lor, erau de fapt buni.
+1 și la mine. Bine, nu știu dacă neapărat personajele negative, dar clar ăia badass 😁

Greta spunea...

@Mmmaria, într-adevăr, nimic nu e întâmplător. Uneori uit asta, și-mi face bine să-mi reamintesc.
Citisem cândva discursul lui Steve Jobs, dar nu mai rețineam detalii. L-am recitit acum și ce lectură inspirațională este... Fraza asta rămâne cu mine: ”you can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backward”. Mare, mare adevăr.
Cât despre trei dorințe pe care la vremea aceea nu știam că le am, este interesant de gândit la ele. Cred că o să scriu o postare separată despre asta :)

@Petronela, J.R a fost și slăbiciunea mea! I-am cumpărat și autobiografia și cum ar zice el - and boy howdy, ce lectură mișto! :)
De altfel, te înțeleg foarte bine - din serialul ”Caracatița”, cea mai mare slăbiciune a mea a fost tenebrosul Tano Cariddi :D

@Mada, uneori îmi spun și eu că mai am timp. Alteori îmi spun că dacă aș fi putut deveni scriitoare... aș fi făcut-o până acum. Poate efectiv nu sunt în stare de ceva de asemenea calibru.
Ah, și nu se dau castane pentru nevizionat serialul :D Eventualele castane ar fi numai pentru cine nu mi-ar lua în serios simțămintele pentru dragul de Zack :D

@Ioana :) Una dintre aceste persoane ești și tu. Îți aduci aminte că mai acum câțiva ani spuneam despre comentariile tale că fiecare dintre ele este ca un fel de nuvelă în sine, la care mă-ntorc iar și iar? Aveam dreptate. Și-acuma am :)