vineri, 10 decembrie 2010

Se intampla si la ei – experiente ale nemtilor aflati in cautare de job


Fiecare interviu inseamna o experienta in plus, zice-se. Eu as merge chiar mai departe de atat si as spune ca pana si simpla trimitere a unei aplicatii se poate dovedi o aventura.

Cele de mai jos au fost spicuite de mine de pe un forum german, unde isi povestesc oamenii peripetiile...


1. Dupa o respingere la vreun job, daca suni sa ceri eventuale lamuriri (care ar putea fi de mare folos pentru imbunatatirea aplicatiei), primesti de regula urmatoarele raspunsuri: “nu avem permisiunea sa va dezvaluim, este confidential”, ‘’asa am decis, nu mai avem ce discuta” sau chiar “cum va permiteti sa sunati la noi, dupa ce aplicatia v-a fost respinsa?”
(da’ chiar...  nu i-ar fi rusine :D)

2. Un tip primeste scrisoare de refuz: “Multumim pentru ca v-ati inscris la acest job. La firma noastra sunt acceptati numai cei mai buni dintre cei mai buni. Din pacate, dumneavoastra nu faceti parte din aceasta categorie. Stim ca este o lovitura, pentru ca suntem o firma renumita si oricine si-ar dori sa lucreze la noi. Speram ca acest refuz nu va va determina sa nu mai cumparati produsele noastre.”
(ha?! =)) )

3. Dupa un interviu, o tipa primeste scrisoare de respingere, cu argumentul: “Ati mentionat de doua ori cuvantul ‘cariera’ si de mai multe ori ati spus ca sunteti constiincioasa. Consideram ca nu va potriviti profilului firmei noastre, deoarece sunteti prea ambitioasa”.
(poftim??)

4. Unei tipe ii trimit aia de la firma mapa inapoi, impreuna cu scrisoarea de respingere si cu precizarea “Va rugam sa ne trimiteti un timbru in valoare de 1,45 euro, contravaloarea timbrului”.
(oare cum ar fi sa ceri o marire la aia?)

5. Un tip primeste scrisoare dupa interviu: “Ne bucuram sa va anuntam ca nu va putem oferi nicio posibilitate de angajare in firma noastra. Felicitari!”.
(sunand la ei, capiat, a aflat ca era o greseala… ca de fapt, ii ofereau un job :D)

6. Asta e mai lunga, da’ merita.

Un tip aplica pentru un job trimitand aplicatia prin posta. Cum dupa 2 luni nu primise niciun raspuns, nici alba nici neagra, le scrie alora:
“Buna ziua, sunt cutare, aplicatie trimisa prin posta in data de… la jobul X, as vrea sa stiu in ce stadiu este aplicatia mea, multumesc” + politeturile de rigoare.
I se raspunde pe mail: “Putem discuta despre un internship” (fara formule de salut, de incheiere, nimic).
Tipul scrie inapoi: “Nu sunt interesat de un internship, va rog sa-mi trimiteti mapa cu documente inapoi”.
I se raspunde: “Ati aplicat la job pe mail. Ce vreti sa va trimit inapoi, mail-ul?”
Pana sa apuce sa faca spume, mai primeste un mail:
“A, da, in primul mesaj spuneti ca ati trimis prin posta aplicatia, dar nu a ajuns la noi niciodata. Va doresc mult succes mai departe”.
Tipul face spume de data asta si scrie:
“Daca nu ati primit niciodata aplicatia mea, cum de mi-ati propus asa, din senin, un internship?”
Raspunsul vine scurt si la obiect: “Vorbiti prostii”.
(asta a fost draguta, nu?)

7. Un tip aplica la un job in marketing. Trece cu bine de primul interviu, semnalele sunt incurajatoare, i se spune ca va fi sunat in cateva zile pentru programarea la al doilea interviu. E sunat abia dupa 3 saptamani, ca sa i se spuna ca al doilea interviu va fi reprogramat pentru inceputul lui septembrie (asta fiind in august), deoarece managerul e in concediu. Si ca-l vor suna, etc.
Nu a mai primit niciun telefon de la ei. Si-a vazut de treaba, a reusit sa se angajeze in alta parte si in luna decembrie (!!!) e sunat de o duduie de la firma aia si i se spune ca este angajat.
Tipul explica, normal, ca are alt serviciu si ca prin urmare nu mai este interesat. La care duduia, foarte ofuscata: “Ah, credeam ca sunteti interesat de job-ul acesta. Atitudinea dvs nu este profesionista si demonstreaza lipsa de interes”. (say what???)
Bineinteles ca tipului ii sare mustarul si ii explica faptul ca din septembrie pana in decembrie e cam mult timp, totusi… “Omul trebuie sa dea dovada de rabdare in viata”, mai zise aia.
Na poftim.

8. O tipa in varsta de 25 de ani primeste urmatoarea scrisoare de respingere: “Sunteti o femeie foarte draguta. Ar fi mai bine sa va ocupati mai mult de viata personala si sa va intemeiati o familie”. (nu zau!).

9. Unei tipe i se trimite urmatoarea scrisoare de respingere: „Ne bucuram ca ati dori sa lucrati pentru noi, dar nu ne sunteti de niciun folos“. Ce diplomatie, domn’le.

10. Un tip primeste inapoi aplicatia trimisa prin posta, iar in scrisoare citeste “Cred ca dupa grosimea plicului, v-ati dat seama ca va trimitem documentele inapoi”. Wow, ce nostim, cool man.


Astea au fost Top 10. Se mai adauga cei carora li s-a spus ca nu li se mai trimite mapa inapoi pentru ca “avem si altele de facut” (iar mapele alea sunt special pentru asa ceva, si nu-s chiar ieftine, plus pozele, care si alea costa), cazurile cand unei femei i se scrie “Draga domnule X’’…

In concluzie, o doza de umor negru e absolut necesara daca vrei sa n-o iei razna si sa-ti pastrezi respectul de sine intact dupa asemenea intamplari...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu